Klær

Indianarane kjem

Hollywood-stjernen har lagt sin elsk på frynser i vinter, det har også designer Ruth Røssevoll. Hun debuterte med et indianerhyl.

Foto: DET TREDJE ØYET
Foto: DET TREDJE ØYET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I sitt atelier i Bærums Verk har designer Ruth Røssevoll sydd klær i tre år,. De som frekventerer butikker blant annet i Vika i Oslo bør allerede være kjent med stilen hennes, i og med at hun har levert klær til flere butikker en god stund allerede. Torsdag debuterte hun på Oslo Fashion Week med kolleksjon «Joy Collection».Se bilder fra Ruth Røssevolls debutkolleksjon nederst i saken!

Pochahontas i allværsjakke

Plaggene går stort sett i svarte og lyse, hvite toner, de er røft skåret, og «håndskrevet» tusjtrykk går igjen både på kjoler, topper og tights: «I am blessed with a happy butt», og gjengangeren «I am beauty. I am love». Røssevoll har designet både kjoler, jakker, gensere og bukser i ull, silke og bomull. Stilen er en blanding av Pochahontas i allværsjakke og hippie-grunge, og til og med et islett av Jean Paul Gaultier i en marineinspirert-kjole med stripete ermer, matchende stayups, gjennomsiktig tyll, hjerter, et fuglehode rundt halsen og silkesydvest på hodet. Lag på lag er stikkordet. Selv om fargene er sobre, er ikke dette en kolleksjon for minimalister.

Frynser, frynser, frynser

Den røde tråden er indianer-stylingen i makeupen, fjær i håret og frynser både på plagg og tilbehør, helt i tråd med den frynsete stilen som er blitt Hollywood-elitens favoritt i vinter.
 • Alt om Oslo Fashion Week
 • Også provokatøren og designeren Kristofer Kongshaug lanserte en kolleksjon med døde fugler som gjennomgangstema på moteuken i august i fjor, og proklamerte samtidig i et intervju med Henne.no at norske kvinner kler seg som trashbimboer.SE HELE RØSSEVOLL-KOLLEKSJONEN HER:

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer