Ine Jansen

Ine Jansen (41): - Blir svett av å snakke om menn

I tv-serien «Helt Perfekt» spiller hun kjæresten til Thomas Giertsen. Men privat har hun ikke «lett offensivt etter en mann».

INE JANSEN OM MENN: – Jeg har aldri lett offensivt etter en mann. Kunne ikke gått ut på byen og tenkt; «er det noen typer her?», sier skuespiller Ine Jansen i siste utgave av magasinet HENNE.  Foto: Janne Rugland
INE JANSEN OM MENN: – Jeg har aldri lett offensivt etter en mann. Kunne ikke gått ut på byen og tenkt; «er det noen typer her?», sier skuespiller Ine Jansen i siste utgave av magasinet HENNE. Foto: Janne Rugland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO:  Ine Jansen (41) - som har blitt rikskjendis gjennom rollen som Thomas Giertsens kjæreste i tv-serien «Helt Perfekt», setter komisk nok Farrisen i halsen når hun blir spurt om det skjer noe på mannefronten for tiden.

– Du, hva skal jeg si … det er det ikke så mye å si om egentlig, er vel det jeg kan si. Det er rett og slett privat, ha ha. Nei, vet du hva, det der blir jeg svett av, sier hun, i et åpenhjertig intervju i den siste utgaven av magasinet HENNE. 

– Jeg har aldri lett offensivt etter en mann. Kunne ikke gått ut på byen og tenkt; «er det noen typer her?» Ting kommer og går, og så må man kanskje ikke henge seg for mye opp i hvordan ting må være.

Skilte lag etter 15 år

HENNE 3: I salg nå.
HENNE 3: I salg nå. Vis mer

Det brukte hun lang tid på etter skilsmissen, da de to som skulle være «for alltid» dro hver sin vei etter 15 år. 

– Når du har vært sammen med noen så lenge låser du deg litt i hvordan du ser livet og hvordan du ønsker det. Lenge var det sånn jeg ville det skulle være, og da det tok slutt ble ting ordentlig vanskelig. Det tar mer enn fem minutter å skjønne at det finnes flere veier. Det tok noen år, forteller hun åpenhjertig. 

– Det har med barn å gjøre, investeringer du har gjort. Plutselig står du midt oppå et flyttelass og flytter til Tåsen fordi du tror at det er løsningen, og så ender du tilbake til start. Ja, altså ikke mentalt, men her, på Grünerløkka.

- Alle bodde her, så flyttet jeg rundt omkring før jeg kom tilbake. Eksen og jeg bor et kvartal unna hverandre og foreldrene mine, som har vært skilt i 20 år, bor begge rett oppi her.

Veide halvannet kilo tilsammen

Jansen er mor til to tvillinggutter på 12 år - Ole og Jonas.

Men fødselen var ikke udramatisk for skuespillerinnen. 

PÅ SCENEN: I høst har Ine Jansen også hovedrollen i Nationaltheatrets satiriske «Helikopter» med premiere 12. oktober, hvor hun spiller mot Trond Espen Seim. Foto: Janne Rugland
PÅ SCENEN: I høst har Ine Jansen også hovedrollen i Nationaltheatrets satiriske «Helikopter» med premiere 12. oktober, hvor hun spiller mot Trond Espen Seim. Foto: Janne Rugland Vis mer

Tvillingene ble nemlig født tre og en halv måned for tidlig, og veide bare halvannet kilo til sammen.

– Det var kritisk og jeg gikk og ventet lenge på den store smellen. Det var så mange ting som kunne gå galt, det var som om kroppen satte seg i en beredskap som ennå ikke har sluppet taket.

- Krisetermometeret som hos andre blir sakte rødere, flyr rett til topps hos meg. Blir ildrødt med en gang, sier Jansen. 

LES OGSÅ: Frank Kjosås: - Jeg var forbanna på mitt eget utseende

Overbeskyttende mødre

I disse dager skal hun med guttene til Rondane for å ri på hest. De skal ri og hun skal lese manus til stykket «Helikopter», som hun er med i på Nationaltheateret nå i høst.

Tittelen «Helikopter» spiller på overbeskyttende mødre som sirkler over barna sine og overvåker dem. Helikoptermoren i stykket forklarer engstelsen sin med at hun fikk en prematur sønn, og akkurat det kan Ine Jansen kjenne seg igjen i.

Hun er helikoptermamma selv. 

– Ja. Men mye er instinkter, ikke sant. Og hva vi har muligheten til. I alle hyllene med mat så tar vi det beste for barna våre.

- Jeg melder guttene på ting som er gøy og som utvikler dem, passer på at de gjør noe som de synes er viktig. Men de er 12 år gamle og når de går de 70 meterne hjem fra skolen. Hver dag når de går over det krysset der …

Hun vifter ut mot gaten som svinger mot Birkelunden trikkestopp.

- … så er jeg er livredd for at de skal bli overkjørt av trikken. Jeg har mye alarm i kroppen som sikkert gjør at jeg overbeskytter dem, selv om jeg er mer bevisst nå og lar dem gå på en smell. Man vil jo ikke at de skal oppleve noe vondt, skynder hun seg å legge til.

FØDT FOR TIDLIG: Tvillingsønnene til Jansen ble født over tre måneder for tidlig, og veide bare halvannet kilo tilsammen.  Foto: Janne Rugland
FØDT FOR TIDLIG: Tvillingsønnene til Jansen ble født over tre måneder for tidlig, og veide bare halvannet kilo tilsammen. Foto: Janne Rugland Vis mer

Ine drar med tvillingsønnene inn i Nordmarka, i kano, på skiturer, går i fjellet, tenner bål. Har så gode minner fra hun selv var liten da hun og lillebror Lars løp rundt på hytta utenfor Bergen som faren hadde arvet. Et lite naust i vannkanten. Brygge, krabbeteiner, evige somre, snødekte vintre. De tingene du husker best.

– Neste skritt er telt. Jeg vil være et teltmenneske, men det virker masete, jeg ser for meg mye kaving, at jeg mangler en plugg. Og jeg blir redd på kvelden i telt, tror jeg, men må late som jeg er tøff fordi jeg er den voksne.

LES OGSÅ: Pia Tjelta om jobben som går på selvtilliten løs

Les hele intervjuet i HENNE 3 - som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer