Anniken Jørgensen

Influenser om norske jenters stil: - De er jo kliss like

Nå er hun selv aktuell med en ny designkolleksjon.

NY KOLLEKSJON: Den norske influenseren er aktuell med egen designkolleksjon. FOTO: Villoid.
NY KOLLEKSJON: Den norske influenseren er aktuell med egen designkolleksjon. FOTO: Villoid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Designsamarbeid er nærmest blitt regelen heller enn unntaket i motebransjen. Og det med god grunn.

For samarbeid med både internasjonalt anerkjente motehus og etterhvert også influensere og moteprofiler har vist seg å være nokså god butikk for moteaktørene.

Også her hjemme.

Sommeren 2018 fikk den norske nettbutikken Villoid et stjerneløft da de lanserte under Elle-festen med et designsamarbeid med kjendisskuespiller Pia Tjelta. Nå, fem år senere, er den norske motebutikken aktuell med nok et designsamarbeid, også denne gangen er det sammen med en stor, norsk influenser.

I EGET DESIGN: Den norske designeren og influenseren har mange baller i luften. FOTO: Villoid.
I EGET DESIGN: Den norske designeren og influenseren har mange baller i luften. FOTO: Villoid. Vis mer

Anniken «Annijor» Jørgensen (27) lanserer sin egen designkolleksjon i samarbeid med den norske nettbutikken.

Men trenger egentlig verden flere klær?

– Nei, men den trenger flere tidløse klær. Klær som vi kan bruke om og om igjen, og som ikke blir «brukt opp» etter en bursdag eller en tur på byen. Vi må alvorlig talt klare å bruke basisplagg for å skape noe nytt.

EGEN STIL: Kolleksjonen er inspirert av Jørgensens egen stil. FOTO: Villoid.
EGEN STIL: Kolleksjonen er inspirert av Jørgensens egen stil. FOTO: Villoid. Vis mer

Kolleksjonen består av 18 plagg, blant annet kåper, blazere, kardigans og ribbestrikkede kjoler – alt i kategorien stille luksus som har herjet i motebildet.

– Plaggene kan du bruke sesong etter sesong. Det var noe av det første jeg tenkte på da jeg laget kolleksjonen. Vi har en lang høst og vinter her i Norge, og kolleksjonen representerer nettopp dette. Den er både sterk, feminin, men også maskulin, sier Jørgensen.

Klærne passer like godt for en person med en kul og avslappet stil, som for en person med en klassisk og elegant stil. Her kan du dresse alle plaggene opp eller ned. Jeg føler at kolleksjonen representerer akkurat det jeg liker med klær, og byr på en kombinasjon av enkelhet, tidløshet og det klassiske. Her er det du som bestemmer!

Influenseren, tv-personligheten, forfatteren og designeren har fra før av sitt eget klesmerke, Knust Porselen, og kosmetikkmerket Natálie. I fjor lanserte I Jørgensen sammen med forloveden, Theo Engelstad, smykkemerket, Englund1917.

FLERE MERKER: Jørgensen har fra før av eget klesmerke, kosmetikkmerke og smykkemerke. FOTO: Villoid.
FLERE MERKER: Jørgensen har fra før av eget klesmerke, kosmetikkmerke og smykkemerke. FOTO: Villoid. Vis mer

Sammen med Sophie Elise Isachsen (28), Isabel Raad (29) og Nora Haukland (26) er Jørgensen aktuell i tv-serien Girls of Oslo.

– Hvordan holder du alle ballene i luften?

– Haha. Det er faktisk et skikkelig godt spørsmål. For jeg føler jo at henger etter som et tau bak en bil. Men det går. Utrolig nok. Det blir ikke så mye søvn, men jeg brenner jo for det jeg holder på med.

– Vil ikke denne kolleksjonen konkurrere med ditt eget klesmerke, da?

– Knust Porselen er min lille baby, og mitt aller første merke. Det er liksom den røffe, kule delen av meg. Den som tillater alt. Denne kolleksjonen er mer feminin og full av power. Den flinke søsteren til den mer avslappede, kule Knust Porselen, kanskje?

Kolleksjonen representerer influenserens egen stil og utvikling innen mote som visstnok henter inspirasjon fra blant annet Olsen-tvillingene, «Old Celine» og Khaite.

– Stilen min er blitt mer klassisk med årene, og jeg sverger til plagg som jeg kan bruke om igjen og om igjen, forteller hun.

– Jeg har aldri vært så glad i logoer, med mindre det er snakk om klassiske merker. Jeg bruker jo aldri print på klærne mine. Du ser meg kun i ensfargede topper, og det er det. Jeg er ikke så veldig glad i sånn skrikete greier.

– Blomstrete kjoler, puffermer og hvite sneakers for eksempel er ikke noe for meg.

FRISK PUST: Designkolleksjonen til Jørgensen beskriver hun selv som et friskt pust. FOTO: Villoid.
FRISK PUST: Designkolleksjonen til Jørgensen beskriver hun selv som et friskt pust. FOTO: Villoid. Vis mer

– Kan du si noe om stilreisen din?

– Haha, den har vært lang! Jeg skjønner nå at jeg må ha vært i veldig forskjellige faser i livet. Jeg hadde en skikkelig fargeperiode. Da må jeg ha gått igjennom et brudd eller noe. Herregud, det var faktisk helt krise!

Nå håper hun designkolleksjonen med den norske motebutikken vil være et frisk pust.

Designsamarbeidet skal være laget etter slow fashion-prinsippet med klassiske plagg som kan brukes til flere anledninger.

– Noe som man har ventet på, og noe man forstår at faktisk kan bli for alltid.

– Jeg synes stilen til norske jenter er preget litt for mye av normer. Jeg ser at vi er en saueflokk når jeg går av bussen om ettermiddagen og alle er på vei hjem fra skolen. De er jo kliss like! Vi må tørre å uttrykke oss selv mer – også fra vi er unge. Drite litt i hva alle andre mener.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer