#MeToo:

Ingen vil gå med kjolene til Harvey Weinsteins ekskone lenger

Marchesa-designer Georgina Chapman har møtt stor motgang etter anklagene mot eksmannen.

SKILTE SEG: Én måned etter at Harvey Weinstein (t.v.) ble anklaget for seksuell trakassering, forlot Georgina Chapman (t.h.) ektemannen gjennom 11 år. FOTO: NTB Scanpix
SKILTE SEG: Én måned etter at Harvey Weinstein (t.v.) ble anklaget for seksuell trakassering, forlot Georgina Chapman (t.h.) ektemannen gjennom 11 år. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Høsten 2017 sto flere kvinner i filmindustrien frem og anklagde stjerneprodusenten Harvey Weinstein (65) for seksuell trakassering. Blant dem var norske Linn ­Natassia Malthe (les intervju lengre ned i saken). Siden har kvinner over hele verden stått frem med sin historie, og bevegelsen er fremdeles i gang.

Anklagene mot Harvey Weinstein har rent inn etter at de første sto frem i høst, og dette har ikke vært lett å takle for kona gjennom 11 år, Marchesa-designer Georgina Chapman (41). Én måned etter at anklagene ble kjent, kom det også frem at Chapman skulle forlate ektemannen.

I 2004 startet Chapman merket Marchesa sammen med Keren Craig (42). Siden da har noen verdens største stjerner brukt kjolene deres. På Oscar-utdelingen i fjor gikk både Olivia Culpo (25) og Octavia Spencer (45) for Marchesa på den røde løperen. Det har også Sandra Bullock (53), Jennifer Lopez (48) og Jessica Alba (36) gjort.

LES OGSÅ: Alle kjolene fra Oscar-utdelingen 2018

Men da 2018 ble sparket i gang med en rekke prisutdelinger, var det ingen Marchesa-kjoler å se. At dette kom til å skje var noe Kate Coyne, sjefredaktør hos People Magazine, spådde allerede i oktober 2017. I et intervju hos morgenshowet Good Morning America forteller redaktøren at hun på det tidspunktet mente at skilsmisse mellom Chapman og Weinstein uten tvil kom til å forekomme, og at anklagene mot han kom til å gå utover designerens merke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer