Inn I Skapet

Inn i mitt klesskap

Jofrid har sluttet å kjøpe trendbaserte plagg og shopper heller dyrt, men sjeldent. Noe som har resultert i en garderobe de fleste jenter kan drømme om. Streken i regningen kom da hun fikk seg en smart og økonomisk kjæreste.

Inn i mitt klesskap
Publisert
Sist oppdatert

Navn: Jofrid Nyka Kolstø

Alder: 25

Bor: På Majorstuen med samboeren sin, Adam og en utstoppet fugl.

Yrke: Daglig leder på nisjeparfymeriet Parfumerie

Hvordan vil du beskrive garderoben din?

Den er veldig meg. Så, personlig, gjennomtenkt og fin. Jeg er veldig opptatt av snitt og kvaliteter, og jeg vet veldig godt hva jeg liker og ikke liker. Jeg er i grunnen ganske fornøyd med garderoben min slik den ser ut i dag.

Beskriv stilen din.

Stilen min har vært ganske stabil de siste årene. Jeg har funnet ut av hva jeg liker og holder meg for det meste til enkle plagg fra Rick Owens, Ann Demeulemeester, Lanvin og Balenciaga, uten alt for mye fargeinnspill, men med mange ulike smykker som detaljer.

Inn i mitt klesskap

ROCKA CHIC: Jofrid shopper heller sjeldent enn billig. Det bærer den misunnelsesverdige garderoben hennes preg av. Foto: Charlotte Wiig

Hva er ditt beste kjøp noensinne?

ALLE kjøpene mine de siste årene! Silkeplagg fra Balenciaga, bluser fra Lanvin, kashmir, baseplagg og jakker fra Rick Owens, sko fra Céline og diverse vesker. Alle de enkle tingene i fine kvaliteter som kan brukes lenge og på mange måter.

Topp tre du følger på Instagram?

Bare 3? @fshnation – the fashion nation for streetstyle, @thecoveteur for vakre ting og @columbinesmille, pen dame med god smak.

Ditt verste fashionmoment?

Å få seg kjæreste som er veldig smart økonomisk. Det strider veldig mot min måte å bruke penger på. Han prøver hele tiden å få meg til å innse at det er mye morsommere å spare penger, eller å bruke dem på reiser...

Inn i mitt klesskap

DETALJER: Jofrid er stor fan av rå, chunky sølvsmykker og bruker aller helst norske design. Foto: Charlotte Wiig

Du har en jeans og en hvit T-skjorte foran deg. Hvordan vil du style dette?

Et par gærne loafers, mye armsmykker fra Vanessa Dee, RosaMaria, Catherine Michiels, ByMe og Line & Jo. En lang tynn jakke med oppbretta ermer og en kul veske. Tror det er litt sånn jeg går til vanlig.

Hva er ditt nøkkelplagg?

Svarte kjoler, svarte jeans, fine mønstrede silkeskjørt, boots og skinnjakker.

Favorittdesigner?

Phoebe Philo, Rick Owens, Nicolas Ghesquière, Alber Elbaz, Proenza Schouler, Ann Demeulemeester.

Hvor henter du stilinspirasjon?

MA, Anita og Anaïs er så flinke både med interiøret og innkjøpene de gjør, butikken nr.9 og mamma. Jeg tror vi inspirerer hverandre en del. Av kjendiser liker jeg Erin Wasson, Carine Roitfeld, Jimi Hendrix og Michele Lamy. Litt forskjellig der altså.

Hva vil ikke kjæresten din se deg i?

Klær. Neida. Han har egentlig ganske lik stil som meg og liker vel det meste jeg går i. Sølvclutchen min fra Acne synes han er rar, og han hater Balenciagavesker, og pelsjakker, og Uggs. Ellers tror jeg at jeg er innafor.

Hvordan påvirkes garderoben av jobben din?

Når jeg jobbet med klær ble jeg selvfølgelig litt påvirket av omgivelsene og merkene jeg jobbet med, nå er jeg daglig leder i et lite nisjeparfymeri, så nå føler jeg mer at jeg egentlig bare kjøper ting som er ”meg”.

Du kan gå i ett antrekk for resten av livet. Hvordan ser det ut?

Det hadde vært trist. Det ville nok vært helt svart hvertfall. Svart Ann Demeulemeester, Lanvin eller Balenciagakjole, Rick Owens skinnjakke og Demeulemeester-boots tror jeg er safe.

Hvor handler du helst?

MA, MA vintage og Butikken nr.9! Det er vel egentlig bare de stedene jeg handler i Oslo når jeg tenker meg om. I utlandet liker jeg L´Ecalieur i Paris, The Corner i Berlin, og konseptbutikker som Colette i Paris og Storm i København.

Inn i mitt klesskap

BOHEMSK: Den metalliske bomberjakken fra Isabel Marant blir flittig brukt. Foto: Charlotte Wiig

Hva kvitter du deg med?

Alle trendy innfall… og basics som jeg bruker opp.

Hva kaster du aldri?

Resten av garderoben… Det er mye jeg ville forsøkt å redde i en brann.

Hvilket plagg kan du ikke leve uten?

Skinnjakker, svarte kjoler, hvite T-skjorter, boots, mønstrete skjørt og lange frakkete silkejakker. Der har du meg i et klesnøtteskall.

Inn i mitt klesskap

GAMMELT & NYTT: Jofrid blander gammelt og nytt både mote - og interiørmessig. Foto: Charlotte Wiig

Hvilken trend har du størst tro på denne sesongen?

Av visningene for AW13 rtw likte jeg best Céline, Rochas og Proenza Schouler. Denne oversized trenden liker jeg veldig godt, både på romslige jakker, vide dressbukser og store skjørt.

Ditt neste kjøp?

En svart Balenciagakjole som er ALT for dyr, og Balenciaga bikerskinnjakke. Pluss at jeg ”trenger” et par nye skinnbukser og Ann Demeulemeester-boots… Og hvis Adam leser dette stryker vi det forrige og sier; en tur til New York!

Skrevet av: Thea Roll Rakeng

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer