H&m

Isabel Marant designer for H&M!

- Jeg tror det kommer til å bli en sexy og rocka kolleksjon med mange it-plagg, sier KKs moteredaktør Silje Pedersen.

VIL DET BLI NOE SOM DETTE?: - Kjempespennende! Jeg tror dette er en kolleksjon som vil appelere til mange. Gleder meg til å se bohemske og rocka plagg, sier KKs motedekatør Silje Pedersen om H&Ms samarbeid med den franske deisgneren Isabel Marant. Foto: All over Press
VIL DET BLI NOE SOM DETTE?: - Kjempespennende! Jeg tror dette er en kolleksjon som vil appelere til mange. Gleder meg til å se bohemske og rocka plagg, sier KKs motedekatør Silje Pedersen om H&Ms samarbeid med den franske deisgneren Isabel Marant. Foto: All over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
H&M har en lang tradisjon for å samarbeide med store designere, og har sluppet klær, sko og smykker fra blant annet Maison Martin Margiela, Anna Dello Russo og Marni.

Til høsten er det ingen ringere enn Isabel Marant som skal designe en kolleksjon for den svenske kleskjeden.

- Kjempespennende! Jeg tror dette er en kolleksjon som vil appelere til mange. Gleder meg til å se bohemske og rocka plagg. Jeg tror det kommer til å bli en sexy og rocka kolleksjon med mange it-plagg, sier KKs moteredaktør Silje Pedersen.

LES OGSÅ: Slik kopierer du Isabel Marants catwalk-stil

FEMININ SOMMERMOTE MED RØFF TVIST: Isabel Marant går for semskede korte skjørt, silkjekjoler og gladiatorsandaler denne sommeren. Foto: All Over Press
FEMININ SOMMERMOTE MED RØFF TVIST: Isabel Marant går for semskede korte skjørt, silkjekjoler og gladiatorsandaler denne sommeren. Foto: All Over Press Vis mer

Chic og rocka kolleksjon

Med sin avslappede stil har den franske designeren gitt oss parisisk eleganse på en ny og kul måte, og hun mikser gatesmart mote med bohemsk romantikk og rock'n roll.

Marant skal lage en kolleksjon med nøkkelplagg inspirert av hennes signaturstil. Klærne slippes 14. november i år i rundt 250 butikker over hele verden, samt på nett. For første gang lager hun også en kolleksjon for herrer.

LES OGSÅ: Isabel Marant-joggesko holder koken


SMIGRET ISABEL MARANT: - Målet er å skape noe ekte som kvinner ønsker å bruke i hverdagen, med et visst sorgløst preg som jeg oppfatter som veldig parisisk, sier designeren i en pressemelding. Foto: H&M
SMIGRET ISABEL MARANT: - Målet er å skape noe ekte som kvinner ønsker å bruke i hverdagen, med et visst sorgløst preg som jeg oppfatter som veldig parisisk, sier designeren i en pressemelding. Foto: H&M Vis mer
SIGNATURPLAGG: Røde skinnbukser, bohemsk rysjeskjørt med Hawaii-tvist og mønstrete assymetriske topper er alle it-plagg fra Isabel Marant denne sesongen. Foto: All Over Press
SIGNATURPLAGG: Røde skinnbukser, bohemsk rysjeskjørt med Hawaii-tvist og mønstrete assymetriske topper er alle it-plagg fra Isabel Marant denne sesongen. Foto: All Over Press Vis mer

Vil skape hverdagsmote

Isabel Marant har vært toneangivende lenge, og har blant annet blåst liv i den gode gamle westernskjorta. I år er det platåsneakers og rysjeskjørt som gjelder.

Designeren, som er født og oppvokst i Paris, begynte å lage sine egne klær allerede som tenåring, og nå driver hun et internasjonalt ledende motehus med en rekke butikker over hele verden.

I en pressemelding sier hun at hun er smigret over samarbeidet med H&M, og hun ser på oppdraget som ærefullt og spennende. Planen er å lage hverdagsplagg til folket.

- Målet er å skape noe ekte som kvinner ønsker å bruke i hverdagen, med et visst sorgløst preg som jeg oppfatter som veldig parisisk: Du kler deg pent, men på en uanstrengt måte som fortsatt er sexy. Kolleksjonen er gjennomsyret av denne enkelheten og attityden. Alt kan kombineres etter ditt eget instinkt. For meg handler mote om personlighet, sier hun.


GATELANGS I ISABEL MARANT: Miranda Kerr i sko, Kate Bosworth i genser og sko, Sarah Jessica Parker i sko og Halle Berry i sko - alt fra den berømte designeren Isabel Marant. Foto: All Over Press
GATELANGS I ISABEL MARANT: Miranda Kerr i sko, Kate Bosworth i genser og sko, Sarah Jessica Parker i sko og Halle Berry i sko - alt fra den berømte designeren Isabel Marant. Foto: All Over Press Vis mer

Elskes av kjendisene

It-designeren er arkitekten bak sesongens hotteste sko, kjoler og gensere. Stjerner som Kate Bosworth, Halle Berry og Miranda Kerr er stadig vekk å se i hennes «Bekket»-signatursneakers med kilehæl og rocka strikkegensere.

Og Beyonce bruker et par helt sorte varianter av skoene i musikkvideoen hennes «Love on Top». De gir assosiasjoner til Will Smith i serien «Fresh Prince of Bel Air» og har derfor et preg av old school-stilen.

Og du har sikkert sett de korte skjørtene i etnisk stil, som er så i tiden nå. Her har vi mye å takke Isabel Marant for.


SKOENE ALLE VIL HA: Isabel Marant står bak sesongens hotteste skomote. Foto: All Over Press
SKOENE ALLE VIL HA: Isabel Marant står bak sesongens hotteste skomote. Foto: All Over Press Vis mer

- Veldig aktuell!

H&M synes det er spennende å ha Isabel Marant som gjestedesigner, og håper at kundene vil bli begeistret for kolleksjonen.

- Måten hun kombinerer forskjellige elementer på i kolleksjonene og skaper en stil som er både uanstrengt og urban, gjør henne veldig aktuell. Hun har et godt øye for etniske detaljer og en sjelden evne til å skape klær som folk virkelig har lyst til å gå med, sier Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver i H&M.


Begynte som smykkedesigner

Isabel Marant er født og oppvokst i Paris og begynte å lage sine egne klær allerede som tenåring. Hun studerte på den anerkjente moteskolen Studio Berçot og arbeidet seg oppover i motebransjen.

Isabel Marant startet med en smykkekolleksjon og deretter med strikkede plagg, før hun lanserte en hel kolleksjon i sitt eget navn i 1994.

I dag driver hun et internasjonalt ledende motehus med en rekke butikker over hele verden, og den parisisk elegante stilen hennes som kombinerer det bohemske med maskulin skreddersøm, vokser i popularitet sesong etter sesong.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer