Mote & Trender

Ja, vi elsker rosa

Nå vet forskerne hvorfor jenter liker rosa og gutter liker blått.

Grunnen til at jenter liker rosa ligger i evolusjonen, mener forskerne.
Grunnen til at jenter liker rosa ligger i evolusjonen, mener forskerne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi smykker oss med rosa pynt, mesker oss med rosa i alle nyanser og sikler på designernes rosa kreasjoner på catwalken. Og hvis du trodde det var tilfeldig at det var Eva som plukket det røde eplet i Edens hage, tar du feil. Nå tror nemlig forskerne de har funnet vitenskapelige bevis på hvorfor jenter elsker rosa. Og gutter foretrekker blått.- Gutter liker blått, jenter liker rosa, og det er det ikke så mye å gjøre med, kom det frem i tidsskriftet Current Biology mandag.Forskerne kom fram til resultatet ved å be en gruppe menn og kvinner sammenligne farger på en datamaskin i et mørkt rom. Ut i fra rundt tusen firkanter med to farger, skulle de plukke ut den de likte best. Oftest viste eksperimentet at kvinner fortrakk de rosa fargene, mens menn likte de blålige fargene best.Fargeforskjellene mellom kjønnene skal være et resultat av evolusjonen. Menn foretrekker mørkere farger som blått fordi de som jegere bare trenger å oppdage noe mørkt de kan skyte på. Kvinner, derimot, foretrekker de rødlige fargene fordi de assosieres med sunne ansikter og moden frukt.I motebildet, Hollywood og på catwalken er de også vilt begeistret for fargen, noe denne sommeren har vært et fargerikt eksempel på. Les også:
 • Smykk deg rosa
 • Rosa catwalk
 • Rosa på ball
 • Klær med stoppeffekt
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer