<strong>BUDSJETT OG LUKSUS:</strong> Har du ikke en blazer i garderoben fra før, kan du trygt kjøpe deg en. Det er nemlig den perfekte jakken - og pene modeller finner du i forskjellige prisklasser. Blazere fra H&M (kr.599/hm.com) og fra Theory (ca kr.5220/Net-a-porter.com). Foto: Produsentene
BUDSJETT OG LUKSUS: Har du ikke en blazer i garderoben fra før, kan du trygt kjøpe deg en. Det er nemlig den perfekte jakken - og pene modeller finner du i forskjellige prisklasser. Blazere fra H&M (kr.599/hm.com) og fra Theory (ca kr.5220/Net-a-porter.com). Foto: Produsentene Vis mer

Spør Kk.no

Jakken du ALLTID kan bruke

Blazeren er den perfekte jakka. Slik styler du den.

Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Har du en blazer i skapet?- Hvordan styler jeg en blazer til hverdags?

Det skriver KK.no-leser Marthe til spor@kk.no – vår e-postadresse for lesere som har spørsmål om alt fra mote til trening.

Svaret er enkelt: Blazeren kan brukes til så å si alt. Det gjelder bare å finne den perfekte modellen for deg.

MER SPØR KK.NO: Slik kler du bort magen

Ja, men bruker den sjelden
 
176 (43%)
Ja, bruker den hele tiden
 
117 (29%)
Nei
 
68 (17%)
Ja, men bruker den aldri
 
47 (12%)

En garderobeklassiker

For som skinnjakken og trenchcoaten er dressjakken en garderobeklassiker. Den kler absolutt alle og kan like godt brukes til jeans og sneakers som til kjole og hæler.

Men mens en skinnjakke kan rocke opp selv den mest sukkersøte habitten, kan en blazer dresse opp et hvert antrekk.

I tillegg tilfører den en maskulin vri. For som du sikker har hørt før: Ofte er det kontrastene som gjør et antrekk spennende.

Den perfekte modellen

Siden blazeren er en jakke du kan ha glede av i mange år, kan du trygt investere i en dressjakke i høy kvalitet. Men hvis du først skal bruke litt penger på den, bør den også sitte som et skudd.

En innsvinget modell vil være det beste valget for alle fasonger. Det framhever feminine former og hjelper til med å skjule litt ekstra på magen.

Og selv om mønstrede blazere er supertrendy akkurat nå, vil nok det aller tryggeste være å kjøpe en svart en. Det er en tidløs farge som tåler mye, og som i tillegg kan kombineres med alle andre farger.

<strong>DENIM:</strong> Blazer + jeans er en uslåelig hverdagskombinasjon. (F.v) Rachel Bilson, Emma Roberts, Jennifer Aniston og Kate Moss. Foto: All Over Press
DENIM: Blazer + jeans er en uslåelig hverdagskombinasjon. (F.v) Rachel Bilson, Emma Roberts, Jennifer Aniston og Kate Moss. Foto: All Over Press Vis mer

ALTERNATIV 1: Til jeans

Klassiske jeans og dressjakke er det perfekte jobbantrekket. Ønsker du en laid back, ungdommelig stil – la deg inspirere av The OC-skuespiller Rachel Bilson og kombiner med en oversized genser og lave herresko.

Eller gjør som Valentines Day-skuespiller Emma Roberts, og bruk den til en avslappet jerseytrøye og legg til et statementsmykke.

Foretrekker du en stram og klassisk look, som supermodell Kate Moss og Horrible Bosses-skuespiller Jennifer Aniston: Kombiner blazeren med et par støvletter med høyt støvleskaft og hold resten av antrekket enkelt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


<strong>FARGEKLATT:</strong> Jessica Alba og Alexa Chung i fargede hoser. Foto: All Over Press
FARGEKLATT: Jessica Alba og Alexa Chung i fargede hoser. Foto: All Over Press Vis mer

ALTERNATIV 2: Til fargede bukser

Som KK.no tidligere har skrevet, buksen er jo den nye toppen, og et par fargede bukser er helt riktig akkurat nå.

Jessica Alba mikser den tidløse blazeren med et par knallfargede chinos og en løssittende t-skjorte. Stilikon Alexa Chung går for røde skinnyjeans og en prikkete bluse.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


<strong>KLER ALLE TYPER:</strong> Blazeren kan brukes til både lange og korte kjoler og skjørt. Fra venstre: Kirsten Dunst, Heidi Klum og Rachel Bilson i fotsidt skjørt og knelang hvit kjole. Foto: All Over Press
KLER ALLE TYPER: Blazeren kan brukes til både lange og korte kjoler og skjørt. Fra venstre: Kirsten Dunst, Heidi Klum og Rachel Bilson i fotsidt skjørt og knelang hvit kjole. Foto: All Over Press Vis mer

ALTERNATIV 3: Til kjoler og skjørt

En innsvinget blazer passer også til alle typer kjoler og skjørt. Enten du går for skinn eller småblomstret, fotsidt eller lårkort.

Om antrekket blir «pyntet» eller ikke, er det gjerne fottøyet som avgjør. Dette er dermed et sikkert valg på dager hvor du vet at du skal rett fra jobb til fest. Bruk lave sko og kanskje et par tykke strømper om dagen, og skift til høye hæler til party.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


<strong>VIS FRAM BEINA:</strong> Siden blazeren dekker så godt til overkroppen, kan du trygt tillate deg å vise fram beina. Foto: All Over Press
VIS FRAM BEINA: Siden blazeren dekker så godt til overkroppen, kan du trygt tillate deg å vise fram beina. Foto: All Over Press Vis mer

ALTERNATIV 4: Til shorts

Blazeren funker også godt til shorts. Enten det er snakk om slitte denimshorts eller penere modeller.

Som sagt, er det ofte kontrastene som gjør antrekket, noe Frankie Sandford fra jentegruppa The Saturdays vet.

For eksempel vil en dressjakke til ellers røffe plagg – som dongerishorts og t-skjorte med print – gjøre antrekket umiddelbart mer pyntet. En annen fordel med dressjakken er at siden den dekker overkroppen forholdsvis godt til, kan du trygt gå i korte shortser uten at det blir for bart.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


<strong>SKJERF SOM GJØR SUSEN:</strong> (F.v) Kate Winslet, Jessica Alba og Heidi Klum. Foto: All Over Press
SKJERF SOM GJØR SUSEN: (F.v) Kate Winslet, Jessica Alba og Heidi Klum. Foto: All Over Press Vis mer

STILTIPS 1: Bruk et skjerf

En dressjakke kan pynte opp selv det hverdagsligste antrekket. Og er overdelen og underdelen av det mer ordinære slaget, kan et skjerf gjøre susen.

Gjør som supermodell Mildred Pierce-stjerne Kate Winslet og Machete-skuespiller Jessica Alba og la skjerfet løfte antrekket.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


<strong>BELTETRIKSET:</strong> Et belte over blazeren framhever midjen og gir antrekket litt mer edge. Selv kronprinsesse Mette-Marit benytter seg av beltetrikset. Bildet til venstre er fra en Gina Tricot-lansering. Foto: All Over Press/Tone Ra Pedersen
BELTETRIKSET: Et belte over blazeren framhever midjen og gir antrekket litt mer edge. Selv kronprinsesse Mette-Marit benytter seg av beltetrikset. Bildet til venstre er fra en Gina Tricot-lansering. Foto: All Over Press/Tone Ra Pedersen Vis mer

STILTIPS 2: Bruk et belte

Ønsker du en ny vri på blazeren, kan det være så enkelt som å legge til et belte i livet.

For eksempel kan du denne våren oppgradere klassikeren med et pastellfarget belte? Sjekk også hvordan du kan knytte beltet på stilige måter i denne artikkelen.

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer