Trenchcoat

Jakken du kan ha for alltid

En stilig trenchcoat er en av de beste investeringene du kan gjøre.

TRENCHCOATEN GIR ETHVERT ANTREKK STILGARANTI: Du skal lete lenge etter en kjendis som ikke hopper inn i trenchen når våren kommer. Her ser vi Rosie Fortesque, Cara Delevingne og Rita Ora i hver sin lekre variant. Legg merke til at de går for lyse klassiske modeller framfor mer elleville modeller. Foto: All Over Press
TRENCHCOATEN GIR ETHVERT ANTREKK STILGARANTI: Du skal lete lenge etter en kjendis som ikke hopper inn i trenchen når våren kommer. Her ser vi Rosie Fortesque, Cara Delevingne og Rita Ora i hver sin lekre variant. Legg merke til at de går for lyse klassiske modeller framfor mer elleville modeller. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trenchcoaten er en sikker vinner hver eneste sesong, og vi gleder oss vilt til å ta den på oss denne våren.

Den gir oss assosiasjoner til både Frøken Detektiv og stilikonet Grace Kelly, og vi elsker den velkledde følelsen vi får når vi har den på oss.

Den tidløse kåpen kan styles på mange ulike måter, og funker uansett om du er rocka, konservativ eller romantiker.

Sneakers for avslappede dager, ankelstøvletter til hverdags eller stiletter for en litt mer ladylike stil.

Og dersom du investerer noen kroner i den, kan du bruke den i årevis.

Helt klassisk som gjelder

Vi har sett mye ellevilt på trenchcoaten de siste sesongene. Leopardmønster, knalle farger og detaljer som skinn, nagler og fuskepels har prydet den klassiske kåpen.

Men nå skal vi tilbake til kåpens opprinnelse hos erkebritiske Burberry, og gå for lyse duse farger som beige, krem og sand.

Og dette er gode nyheter for deg som vil ha en kåpe som varer livet ut, siden den aldri vil gå av moten.

TILBAKE TIL URFRAKKEN: Trenchcoaten har funnet fram til sine lyse røtter i sand, krem og beige. Fra venstre på catwalken til Burberry, stilikon Caroline Issa, Margot Robbie og skuespiller Julianne Moore.
TILBAKE TIL URFRAKKEN: Trenchcoaten har funnet fram til sine lyse røtter i sand, krem og beige. Fra venstre på catwalken til Burberry, stilikon Caroline Issa, Margot Robbie og skuespiller Julianne Moore. Vis mer

Både lange og korte

Vil du ha en svært anvendelig kåpemodell, går du for en som slutter midt på låret. Velg gjerne en som er passe oversized, siden den gir deg både en elegant og avslappet stil, og er enkel å bruke i hverdagen.

KORTE MODELLER: I klassisk stil (kr 600, H&M), sandfarget (kr 1000) og med store slag (kr 700, begge fra Zara) og lys løs modell til en herlig pris (kr 350, H&M).
KORTE MODELLER: I klassisk stil (kr 600, H&M), sandfarget (kr 1000) og med store slag (kr 700, begge fra Zara) og lys løs modell til en herlig pris (kr 350, H&M). Vis mer


Vårens trenchcoats kommer også med litt ekstra lengde. Den blir ekstra fin til både løse bukser og smale jeans, og med et par høye hæler blir du lang og flott.

LANG MODELL: Med brune knapper (kr 400, Vero Moda), lang og løs (kr 1160, Zara), i hvitt (kr 4600, By Malene Birger) og med en helt vill prislapp (cirka kr 42 000, Chloé/Netaporter.com). Foto: Produsenter
LANG MODELL: Med brune knapper (kr 400, Vero Moda), lang og løs (kr 1160, Zara), i hvitt (kr 4600, By Malene Birger) og med en helt vill prislapp (cirka kr 42 000, Chloé/Netaporter.com). Foto: Produsenter Vis mer

Få maks ut av beltet

En av fordelene med en trenchcoat er det kjekke lille beltet den gjerne har, som gir oss en flott midje og fasong på enkelt vis.

Mange mener dessuten at beltet bør knytes, ikke spennes, men her bestemmer du selvsagt selv hva du synes er det fineste.

Bytt gjerne ut belter som hører til med et annet du har i skapet. Et med en sløyfedetalj, for eksempel, vil gi jakken det lille ekstra.

Du kan også binde et tynt bånd eller et tau rundt midjen for en søt vri på klassikeren.

Kult med kraftig krage

Gjør som supermodellene Kate Moss og Cara Delevingne, og kjøp deg en litt røff frakk med stive krager.

Slik blir du både litt kul og elegant på samme tid. Enkelte trenchfundamentalister mener dessuten at kåpen bør ha ti knapper, for den ekte autentiske stilen.

TRENCHCOATSELFIE: Både supermodell Kate Moss og Cara Delevingne elsker den sandafargede klassiske Burberry-kåpen. 
 Foto: All Over Press
TRENCHCOATSELFIE: Både supermodell Kate Moss og Cara Delevingne elsker den sandafargede klassiske Burberry-kåpen. Foto: All Over Press Vis mer

Går aldri av moten

Trenchcoaten har smykket alt fra en dryppende våt Audrey Hepburn i «Breakfast at Tiffany's» i 1961, til stilikon og presidentfrue Jackie Onassis og skuespiller Faye Dunaway.

I «Casablanca» fra 1942 står både Humphrey Bogart og Ingrid Bergman på rullebanen i hver sin variant.

Frakken har sin opprinnelse fra 1. verdenskrig, da erkebritiske Burberry fikk i oppdrag å lage en frakk som beskyttet soldatene mot dårlig vær i skyttergravene.

D-ringene i beltet fungerte også utmerket som et sted å henge granater. På engelsk betyr trench grøft eller skyttergrav.

Siden har plagget gjennomgått store og små forandringer, og blitt en stayer i motebildet.

 

 

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer