Jan Thomas

Jan Thomas-tipset du MÅ prøve

Gjør det superenkelt å fremheve kinnbeina.

FINN TAPPEN: Finner du denne lille tappen, som Jan Thomas har fingeren sin bak på bildet? Det er her kinnbeina dine starter.  Foto: Per Ervland
FINN TAPPEN: Finner du denne lille tappen, som Jan Thomas har fingeren sin bak på bildet? Det er her kinnbeina dine starter. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markerte kinnbein er noe de fleste av oss drømmer om. Ikke bare kan det være med på å gi ansiktet ditt et løft, men det kan også gjøre at du ser både yngre og slankere ut.

Det er imidlertid ikke alltid så lett å vite hvordan du skal sminke deg for å få til dette.

Bør du bruke rouge, solpudder, highlighter eller skimmer, og skal sminken legges rett på kinnbeinet, rett over det, eller på siden av ansiktet?

Kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby (47) vet råd! (sjekkhans tips til hvordan du får maks volum med hårsprayen her)

START HER: Start solpudderpåføringen her, ved den lille øretappen.  Foto: Per Ervland
START HER: Start solpudderpåføringen her, ved den lille øretappen. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Sminketrikset som gjør deg enda vakrere

Finn tappen i øret

47-åringen er i disse dager aktuell med sin nye bok «Jan Thomas-Metoden», hvor han deler sine hotteste sminke- og stylingtips, og viser flere av de flotteste stilforvandlingene han har gjennomført på norske kvinner de siste årene.

Og da KK.no møtte kjendisstylisten i forkant av boklanseringen - i hans studio i Parkveien i Oslo, kunne han vise et smart triks som hjelper deg fremheve kinnbeina, så de blir enklere å sminke.

- For å fremheve kinnbeina, skal du faktisk legge skygge (det beste er å bruke et solpudder som passer til din hudtone), rett i underkant av kinnbeina. Ikke rett på beinet, slik mange tror, forklarer han til KK.no:

- Dersom du synes det er vanskelig å se, eller finne kinnbeina dine, så er det en liten tapp midt i øret som du kan ta utgangspunkt i. Det er der kinnbeina begynner, og det er utgangspunktet ditt.

LEGG SKYGGEN UNDER: Du skal legge solpudderet/kontrastskyggen rett på undersiden av kinnbeina - altså - der Jan Thomas holder tomlene sine.  Foto: Per Ervland
LEGG SKYGGEN UNDER: Du skal legge solpudderet/kontrastskyggen rett på undersiden av kinnbeina - altså - der Jan Thomas holder tomlene sine. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Bli supermodellsexy på 1-2-3

Bruk små bevegelser

Ifølge Jan Thomas skal du ta litt solpudder på kosten din og starte påføringen ved denne øretappen. Deretter fører du penselen rett fram mot nesa, men rett på undersiden av kinnbeinet.

- Har du skygge/mørkere pudder rett på kinnbeinet vil resultatet bli «flatere», sier han.

I sin bok anbefaler kjendisstylisten også at du bruker riktige bevegelser når du påfører skyggen.

NY BOK: Jan Thomas er for tiden aktuell med sin nye bok - «Jan Thomas-Metoden», hvor han deler sine hotteste sminke- og stylingtips. Boken selges i de fleste bokhandler, nettbokhandler og på Allershopping.no - sistnevnte er eid av Aller.  Foto: Per Ervland
NY BOK: Jan Thomas er for tiden aktuell med sin nye bok - «Jan Thomas-Metoden», hvor han deler sine hotteste sminke- og stylingtips. Boken selges i de fleste bokhandler, nettbokhandler og på Allershopping.no - sistnevnte er eid av Aller. Foto: Per Ervland Vis mer

- Bruk små bevegelser og jobb rett fra tappen mot nesa. Gå fram og tilbake med kosten, ikke stopp noe sted, men jobb fargen godt inn i huden, forklarer han.

Stopper du midtveis under påføringen vil du nemlig få mer farge der du stopper, og dermed få et flekkete resultat.

Ekstratips:

Husk at du alltid skal legge foundation før du begynner å fremheve kinnbeina, eller lage kontur i ansiktet.

Ifølge Jan Thomas er det i tillegg viktig at du bruker et pudder/solpudder i nøytral farge når du skal legge kontur (avslutt gjerne med en liten «dæsj» på haken)

Rougen bruker du på eplekinnene etter kontureringen, altså der kinnene er høyest når du smiler.

Konturfargen (solpudderet) og rougen skal deretter blendes sammen, slik at du får en like jevn overgang som når du legger øyeskygge.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer