Moteshow:

Jean Paul Gaultier takket for seg etter 50 år

Hans siste couture-show inkluderte en dyster start, Boy George og flere andre stjerner.

Publisert

Den anerkjente designeren Jean Paul Gaultier (67) har gjennom sin lange karriere kledd opp kjente navn som Nicole Kidman (52), Cate Blanchett (50), Lady Gaga (33) og Rihanna (31).

Gaultier startet designerkarrieren sin som ung og lovende. Han var bare 17 år da han begynte som assistent for den franske moteskaperen Pierre Cardin. Noen år senere etablerte han sitt eget motehus. Han har dermed hatt en lang karriere som designer, og dette var altså hans siste show. Men...

I en video som Gaultier publiserte i forkant av moteshowet på instagram, forteller han nemlig at han skal ha sitt siste Haute Couture show, men at han har et annet konsept på gang. Han er fortsatt hemmelighetsfull om hva det er, så da må vi bare vente å se.

Gaultier er kjent for «over-the-top» kreasjoner som utfordrer den vanlige standarden, og derfor kan vi kanskje ikke være overrasket over at hans siste show ble litt av en oppvisning.

Flere kjente personer møtte opp for den store begivenheten, og det var heller ikke noen ukjente navn som gikk nedover catwalken. Blant dem var kjendissøstrene Bella (23) og Gigi Hadid (24), Karlie Kloss (27), Winnie Harlow (25) og Irina Shayk (34).

Mørk stemning

Ballet åpnet med en begravelse, hvor alle på scenen var kledd i svarte antrekk. En gotisk kiste ble båret inn og i bakgrunnen ble Amy Winehouses ikoniske «Back to Black» sunget av selveste Boy George (58). Kanskje vi kan trekke paralleler til Gaultiers avskjed?

DRAMATISK: En kiste ble båret inn på scenen, og ut kom en modell ikledd en helt hvit kjole. FOTO: NTB Scanpix
DRAMATISK: En kiste ble båret inn på scenen, og ut kom en modell ikledd en helt hvit kjole. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
FOTO: NTB Scanpix.
FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Heldesign i plast

Midt i motevisningen, blant noen av verdens mest kjente modeller, dukket også en oppsiktsvekkende figur opp. Ned catwalken kom nemlig Pandemonia, en karakter som er skapt av en London-basert kunstner.

Ikke bare er selve plast-antrekket iøynefallende, men legg også merke til «bh-en» figuren har på seg.

MENNSKELIG OPPBLÅSBAR DUKKE: Pandemonia er en oppdiktet karakter skapt av en anonym, London-basert kunstner i følge Wikipedia. FOTO: NTB Scanpix.
MENNSKELIG OPPBLÅSBAR DUKKE: Pandemonia er en oppdiktet karakter skapt av en anonym, London-basert kunstner i følge Wikipedia. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Den berømte kjegle-bh'en

Et design som definitivt har skrevet seg inn i motehistoriebøkene er den ikoniske kjegle-bh-en, som Gaultier designet for ingen andre enn Madonna (61) i 1990. Dette noe kontroversielle plagget ble en stor hit, og har blitt vist i forskjellige versjoner gjennom flere år.

DRISTIG: Madonna (61) hadde på seg det ikoniske antrekket på sin turnè i 1990. FOTO: NTB Scanpix.
DRISTIG: Madonna (61) hadde på seg det ikoniske antrekket på sin turnè i 1990. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Derfor er det ikke så rart at den franske designeren viste frem de siste oppgraderte versjonene av korsettet på sitt aller siste show. En av modellene som viste frem det struttende plagget, var Irina Shayk (34).

LIKT: En av de nye kjegle-korsettene ligner på originalen. FOTO: NTB Scanpix.
LIKT: En av de nye kjegle-korsettene ligner på originalen. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer
OPPGRADERT: En litt annerledes versjon av korsettet. FOTO: NTB Scanpix
OPPGRADERT: En litt annerledes versjon av korsettet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Skjuler ansiktet

Gaultier hadde ikke spart på noe som helst til denne visningen. Han presenterte en utrolig bredde i kolleksjonen. En av modellene fikk på seg en heldekkende maske. Noe som i seg selv er ganske spesielt, men rapperen Cardi B (27) brukte noe lignende nylig. Mon tro vi er vitner til en ny trend?

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer
DEKKET TIL: Denne modellen bringer inn en ansiksdekkende trend i 2020. FOTO: NTB Scanpix.
DEKKET TIL: Denne modellen bringer inn en ansiksdekkende trend i 2020. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Forstørrelsesglass på moten

Det dukket opp mye spesielt på den siste moteoppvisningen til Gaultier, men det skal hvertfall ikke stå på kreativiteten. Modellen Karlie Kloss (28) sitt første antrekk av to, var en glamorøs, hvit kjole, med et stort forstørrelsesglass som tilbehør.

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer
TØFF: Den tidligere Vicotria's secret modellen hadde på seg en kjole med store puffermer og et håndholdt forstørrelsesglass. FOTO: NTB Scanpix.
TØFF: Den tidligere Vicotria's secret modellen hadde på seg en kjole med store puffermer og et håndholdt forstørrelsesglass. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Modell-debut

Med mange erfarne stjerner som gikk nedover catwalken i Paris, var det imidlertid ei som gjorde sin gikk sin første visning i går. Paris Jackson (21), eneste datter av Michael Jackson, kom nedover ikledd et hippie-inspirert antrekk.

Selv om Jackson debuterte på catwalken i går, er hun likevel ikke ukjent for moteindustrien. Hun har nemlig vært modell for IMG Models siden 2017, og har siden vært på cover av magasin som Harper's Bazaar og Vouge. Hun tok en pause fra modellkarrieren for å fokusere på sang, i følge Daily Mail, men nå ser det ut til at hun er tilbake!

Etter debuten publiserte hun en video på instagram der hun skriver at det at det var en ære å delta på showet.

DEBUT PÅ CATWALKEN: Paris Jackson (21) tok folk med storm i sitt hippie-inspirerte antrekk, skriver Daily Mail. FOTO: NTB Scanpix
DEBUT PÅ CATWALKEN: Paris Jackson (21) tok folk med storm i sitt hippie-inspirerte antrekk, skriver Daily Mail. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer