Jeans

Jeans-triks: - Kan ikke tro at det her funker?

Kan omkretsen på halsen din si noe om størrelsen på hofte, rumpe eller lår?

JEANS-TRIKS: Mange mener at det å ta jeansen rundt halsen vil fortelle deg om den passer eller ei. Foto: Skjermdump fra Instagram @kristalavrusik
JEANS-TRIKS: Mange mener at det å ta jeansen rundt halsen vil fortelle deg om den passer eller ei. Foto: Skjermdump fra Instagram @kristalavrusik Vis mer
Publisert

For mange år siden var det noen som ga meg - et tilsynelatende - godt tips idet jeg skulle ut på jeansshopping: «Bare ta livet på jeansen rundt halsen din, så vet du om den passer».

Etter en kjapp og uhøytidelig undersøkelse i KK-redaksjonen var det mange som hadde fått samme tips før, men dette var også helt nytt for noen.

«Ha ha, jeg skjønner ingenting. Rundt halsen?», skrev kollegaen min Benedicte Wessel-Holst. Jeg prøvde forklare hva det var snakk om, men som alltid sier et bilde mer enn tusen ord - eller i dette tilfellet en video:

Krista Lavrusik bak Instagram-kontoen @kristalavrusik deler stadig vekk stylingtips med sine 6000 følgere - deriblant dette jeanstrikset.

I videoen hun har lagt ut står det at jeansen skal så vidt komme borti hverandre for den perfekte passformen. I kommentarfeltet er det mange som takker henne for et flott tips.

Men er det egentlig noe hold i det?

GODT TIPS? Er det faktisk slik at dette jeanstrikset funker? KK-redaksjonen har opplevd både det ene og det andre. Foto: NTB
GODT TIPS? Er det faktisk slik at dette jeanstrikset funker? KK-redaksjonen har opplevd både det ene og det andre. Foto: NTB Vis mer

- Holdt på å kvele meg

Så snart min kollega Benedicte Wessel-Holst hørte om dette tipset var buksa av og lagt rundt halsen.

- Jeg kan ikke tro at det her funker? Så jeg måtte bare ta av buksa og se om det stemte. Og ja! Det stemte jo! Riktignok var det en ganske slack jeans jeg testet det på, og jeg syns ikke den var veldig overlappende der oppi halsen, så muligens er det i mitt tilfelle slik at jeansen blir litt stor hvis jeg bruker metoden på andre modeller? Jeg skal uansett teste det ut i butikk, men vet ikke om jeg kan gå god for at man kan droppe å prøve buksa i det hele tatt. Hvordan jeansen sitter i rumpa kan ikke halsen hjelpe til med, vil jeg tro!

Vi tviler dessverre på at dette trikset vil passe enhver kropp.

- Det kan godt hende at det kan funke for noen, sier ansvarlig redaktør Ingeborg Heldal og fortsetter:

- Men det er jo selvsagt ikke sånn at alle fasonger og størrelser kan kjøpe jeans som sitter perfekt ved å måle dem rundt halsen. Kall meg gammeldags, men jeg kommer fremdeles til å prøve jeansene på «gamlemåten» slik at jeg både ser at rumpa ser bra ut og at de er behagelige å ha på seg. Dette blir for meg er av de «hacksene» jeg klarer meg veldig godt uten.

ULIK PASSFORM: Noen jeans er løsere enn andre, andre er strammere i leggen og videre i rumpa. Så vil dette trikset funke for alle? Foto: NTB
ULIK PASSFORM: Noen jeans er løsere enn andre, andre er strammere i leggen og videre i rumpa. Så vil dette trikset funke for alle? Foto: NTB Vis mer

Selvfølgelig skulle vi ønske at dette trikset fungerte 10 av 10 ganger. Tenk å slippe å prøve titalls jeans i prøverommet?

- Det er lite som får meg på så dårlig humør som det å prøve jeans. Grøss, jeg blir frustrert bare av tanken. Så da jeg kom over dette klippet ble jeg rimelig gira - for tenk om det faktisk er mulig å kjøpe jeans uten å prøve dem først, sier Ronja Rognmo, frontansvarlig i KK.

- Jeg fant frem tre par jeans i klesskapet og prøvde dem rundt halsen. Skuffelsen var stor da den første buksa, som er relativt romslig, holdt på å kvele meg. Det samme gjorde jeans nummer to og tre, som begge sitter som et skudd. Dette trikset kan helt sikkert funke for noen, men for de fleste vil det nok føre til et par unødvendige bomkjøp. Og når jeg tenker meg om, kan vel ikke omkretsen på halsen din si så mye om størrelsen på hofte, rumpe eller lår.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer