Slengbukser

Jeansen som gir flotte former

Detaljen du skal se etter.

SLENGEN KLER FRAM FIGUREN: Enten du er formfull eller rett, vil et par slengbukser ha en flatterende effekt. Foto: Stig Jarnes
SLENGEN KLER FRAM FIGUREN: Enten du er formfull eller rett, vil et par slengbukser ha en flatterende effekt. Foto: Stig Jarnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Å finne et par drømmejeans er ikke gjort i en fei, men vil du kle fram formene er slengbuksen et godt valg.

Den høyt elskede favoritten fra 70-tallet er nemlig tilbake for fullt. Igjen skal buksebeina få flagre fritt fra leggen og ned, og du får både en flott figur og en kul stil med på kjøpet.

Likevel er det mange som kvier seg for å bruke den, men ifølge KKs moteredaktør Silje Pedersen har vi all grunn til å gi den en sjanse.

- Mange tenker at de ikke kler slengbukser, men det synes jeg er feil. Den gir deg en flatterende silhuett, litt lengre bein og den kler de fleste figurer, sier hun.

Gir en illusjon om former

Det tar litt tid å venne seg til denne passformen igjen, men buksen gir deg en superfeminin og elegant stil.

Og har du en rett figur, og ønsker deg litt mer sus rundt hoftene, vil buksens vide bein skape en illusjon om mer former.

SLENGEN KLER FRAM FORMENE: Blogger og designer Marthe Kveli Valeberg er med i KKs siste jeansguide - her i body (kr 900) og pumps (kr 1700, begge fra Ganni) og jeans (kr 2300, Mih Jeans). Styling: Afaf Ali.

Stylig: Afaf Ali

 Foto: Stig Jarnes
SLENGEN KLER FRAM FORMENE: Blogger og designer Marthe Kveli Valeberg er med i KKs siste jeansguide - her i body (kr 900) og pumps (kr 1700, begge fra Ganni) og jeans (kr 2300, Mih Jeans). Styling: Afaf Ali. Stylig: Afaf Ali Foto: Stig Jarnes Vis mer

De er også veldig fine for å balansere uttrykket om du har formfulle hofter.

- Hvis du har litt former er det viktig å gå for en bukse som er litt høy i livet og går ut fra knærne, så du får en fin balanse, tipser Pedersen.

Tips: Bruk høye hæler til denne jeansen for riktig look og for at buksen ikke skal bli for lang. Du kan bruke en lang kardigan eller kåpe over jeansen for å skape en lang og smal silhuett.

SLENGEN BÅDE BALANSERER OG GIR FORMER: Med pynt (kr 1500, Liu Jo), med stor sleng (kr 2300, Mih Jeans), med hull på knærne (kr 3385, J. Brand) og lyse (kr 700, Frame). Foto: Produsenter
SLENGEN BÅDE BALANSERER OG GIR FORMER: Med pynt (kr 1500, Liu Jo), med stor sleng (kr 2300, Mih Jeans), med hull på knærne (kr 3385, J. Brand) og lyse (kr 700, Frame). Foto: Produsenter Vis mer

Må være lang nok

Å bare hoppe rett inn i hva som helst er aldri noen god ide. Selv om du elsker den slitte lyseblå vasken og flettemønsteret på lommene, er det ikke sikkert at buksen er noe fin når den er på.

Som med all annen jeans så gjelder det å finne en modell som passer for deg. Og her må du prøve og feile.

Først må du sørge for at buksen er lang nok. Helst skal den gå helt ned til bakken, for er den for kort kan du fort ende opp med å se lavere ut.

SLENGBUKSEN ER TILBAKE: En lang kardigan eller kåpe over jeansen vil skape en lang og smal silhuett. Foto: All Over Press
SLENGBUKSEN ER TILBAKE: En lang kardigan eller kåpe over jeansen vil skape en lang og smal silhuett. Foto: All Over Press Vis mer

Å velge en jeans i et stretchy og behagelig stoff, er også lurt hvis du vil se litt slankere ut, og jo mørkere den er, dess bedre.

Husk også at plasseringen av lommene kan ha mye å si.

Prøv dem alltid med sko

At buksen skal være god og lang, gir oss en utfordring når vi skal velge sko. Er det en pumps-bukse eller et par turnskojeans?

En mellomting er ikke like fint, så ta med deg skoene du tror vil passe til når du prøver dem i butikken.

Du bør faktisk investere i to par jeans, hvis du får ånden over deg - som passer til både pumps og sneakers.

Saken er basert på KKs jeansguide i siste nummer, som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer