Jeans

Jeanstabben som vil gi deg kortere bein

Ser du hva det er?

JEANSTABBEN SOM GIR KORTERE BEIN: For å få jeans og ankelboots til å fungere fint sammen, bør du unngå tighte jeans som er så lange at de krøller seg over støvleskaftet. Foto: Yvonne Wilhelmsen
JEANSTABBEN SOM GIR KORTERE BEIN: For å få jeans og ankelboots til å fungere fint sammen, bør du unngå tighte jeans som er så lange at de krøller seg over støvleskaftet. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne jeans som sitter som et skudd, er en kunst i seg selv. Ikke bare skal den være fin over rumpa, men den skal helst ikke være for lav i livet heller. Så var det lengden, da. Er den for kort, kan du se litt stutt ut, og subber buksen i bakken blir uttrykket fort litt sjuskete og krøllete. Spørsmålet du bør stille deg selv i prøverommet, er hvilke sko du skal bruke til buksene.

Skoene avgjør lengden

Er det ankelboots du går mest i denne sesongen, er huskelappen ganske grei - buksene skal gå til rett over ankelen.

- Tighte, lange jeans som krøller seg over ankelstøvlettene, ser nemlig aldri bra ut, ifølge KKs tidligere moteredaktør Silje Pedersen. Ikke bare er det ulekkert, men det gjør også at beina dine ser kortere ut, siden stoffet legger seg som en rull over bootsene.

Nei, du vil heller ha en bukse som møter støvlene øverst, slik at den ikke henger og slenger. Men dersom du går i pumps med høye hæler, er det bare fint om buksene er skikkelig lange.

Løsningen for lange jeans:

Er favorittjeansen for lang, så putter du den heller løst oppi bootsene, slik at du får en smal og fin silhuett, eller gå for en jeansmodell med kortere lengde, så det ikke blir så mye stoff til overs. Jeans i ankellengde er jo noe av det hotteste i år, og de kan gjerne også ha litt sleng! Dersom du leter etter jeans som disse, sjekk at de stopper der hvor de skal. Stopper den for langt opp på leggen vil ikke det bli det heldigste resultatet. Slutter de akkurat ved ankelen vil du fremheve det smaleste punktet på benet ditt, og vil gjøre det hele veldig flatterende og lekkert!

I høst kommer mange av oss til å finne frem ankelbootsene, og derfor kan det være greit å ha en liten huskeliste over hvilke jeans som passer til ankelbootsene:

Gode valg til ankelboots:
1. Jeans som ikke er for lange
2. Dressbukser
3. Skjørt

Og vil du jukse beina enda lengre, går du for et par støvler med spiss tupp, siden det har en forlengde effekt.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er republisert til nytte for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer