Jeans

Jeanstrikset vi bare elsker

Endelig en superenkel måte å finne drømmebuksa på!

HER ER DEN SÅKALTE YOKEN - OG DEN HAR MYE Å SI FOR PASSFORMEN: - Når du skal kjøpe deg en bukse, må du alltid måle avstanden mellom yoken og lommene, sier Linn Camilla Svendsrud hos Vero Moda til KK. Foto: Tone Ruud Engen
HER ER DEN SÅKALTE YOKEN - OG DEN HAR MYE Å SI FOR PASSFORMEN: - Når du skal kjøpe deg en bukse, må du alltid måle avstanden mellom yoken og lommene, sier Linn Camilla Svendsrud hos Vero Moda til KK. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det noe vi alltid er på jakt etter, så er det den perfekte olabuksen. Den som sitter som et skudd, og føles behagelig på.

Nå er alt fra slengbukser i 70-tallsstil til slitte boyfriendjeans helt i tiden. Trendy er det også med jeans som er sydd sammen av denim i ulike vasker.

Men uansett hvilken bukse du er ute etter, så har du de samme utfordringene i prøverommet. Da kan det være greit å vite hva du skal se etter.

LES OGSÅ: Slik bruker du denim fra topp til tå

Har du hørt om yoken?

Det du først vil sjekke, er hvordan buksen sitter over rumpa. Vi vet at plasseringen av lommene er viktig, men vi skal også være obs på den v-formede delen på baksiden av jeansen. Yoken heter den, og kan være alt fra dyp til ganske rett.

- For at buksen skal sitte riktig på rumpa, må du alltid sjekke hvor yoken går. For er den for høy, kan rumpa lett bli litt lang, har Linn Camilla Svendsrud hos Vero Moda tidligere uttalt til KK.

Helst må denne delen av buksen sitte midt på rumpa.

Det kan også være lurt å måle avstanden mellom yoken og lommene. Hvor langt det er mellom lommene har også sitt å si for passformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer