Kropp som trend

– Jeg er ekstremt bekymret for hvilken vei dette skal ta

Er motebransjen ferdig med mangfold allerede?

KROPP SOM TREND: Kate Moss var et av 90-tallets største modellnavn, men også representant for en kontroversiell trend. FOTO: NTB.
KROPP SOM TREND: Kate Moss var et av 90-tallets største modellnavn, men også representant for en kontroversiell trend. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Mangfold står høyt på agendaen i motebransjen om dagen. Eller?

De siste års demokratisering av en bransje som historisk sett har vært knyttet opp mot et ensidig og lite inkluderende skjønnhetsideal klinger dårlig med at trenden med det uheldige navnet heroin chic er tilbake.

For skal vi tro internasjonal motepresse er det nemlig tilfellet. Bye-bye booty: Heroin chic is back er tittelen på en artikkel i New York Post som har fått flere til å stille spørsmål ved om motebransjen nå er ferdig med sitt påståtte mangfoldsprosjekt.

For samtidig som Uggs, jeans med lavt liv og magetopper har gjort comeback i motebildet, har også en annen langt mer uheldig trend fra Y2K-perioden sneket seg med som en slags nissen på lasset.

Flate mager på catwalken

En hel moteverden holdt pusten da supermodell Bella Hadid får kjolen sprayet rett på kroppen på catwalken i et slags Alexander McQueen-ish øyeblikk under moteuken i Paris i høst. Stuntet blir hyllet av en samlet motepresse, undertegnende inkludert, og løftes frem som ett av fjorårets mest minneverdige moteøyeblikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer