Charlotte Sparre:

- Jeg er stolt over at jeg har skapt dette selv

Hun hadde ingen utdannelse innen design og ingen kontakter i motebransjen. Likevel skapte Charlotte Sparre et moteeventyr som nå har eksistert i 25 år.

Charlotte Sparre lager fortsatt tørklærne som hun fikk sitt gjennombrudd med. Men i dag står navnet hennes også i nakken på mønstrete kjoler, topper og bukser. FOTO: Sofia Busk
Charlotte Sparre lager fortsatt tørklærne som hun fikk sitt gjennombrudd med. Men i dag står navnet hennes også i nakken på mønstrete kjoler, topper og bukser. FOTO: Sofia Busk Vis mer
Publisert

Å, jeg høres så gammel og kjedelig ut når vi snakker om det slik, sier Charlotte Sparre og gjør en grimase.

– Men nå har jeg falt såpass til ro at jeg ikke har problemer med å si at jeg er ordentlig stolt av det jeg har utrettet.

Det er nær slutten av vår samtale. Vi har brukt tiden til å se tilbake på de siste 25 årene, se fram mot de neste 25 og snakke om hvordan det er å kunne feire 50 år, sølvbryllup og jubileum samtidig. For Charlotte Sparre runder en rekke milepæler i år.

Designeren kan vitse om at hun høres gammel og kjedelig ut, men sannheten er at hun er alt annet enn det. Den fornemmelsen man får når man er sammen med henne, er at hun nettopp har startet. At hun har vært på en eventyrlig reise allerede, men at hennes energi og livslyst får henne til å fortsette å utforske de designene, den verdenen og de vennskapene som gir henne energi. For livet skal nytes fullt ut, og nye ting skal oppdages.

Det er 25 år siden Charlotte Sparre begynte å lage silketørklær, og hun fikk kjapt suksess. Hun hadde ingen designutdannelse og ingen kjennskap til eller nettverk i motebransjen, men hennes oppsiktsvekkende, humoristiske og vakre tørklær solgte som varmt hvetebrød.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer