Mote Med Mening

- Jeg føler meg sterkere

Samsaya har forelska seg i en vintagebutikk, og hun er ikke den eneste som satser på gjenbruk.

- FOR EN BRA SAK: Samsaya var en av artistene som bidro til fredagens arrangement. Hun henter styrke i vintagefunnene sine.  Foto: Per Ervland
- FOR EN BRA SAK: Samsaya var en av artistene som bidro til fredagens arrangement. Hun henter styrke i vintagefunnene sine. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Jeg føler meg litt sterkere når jeg har på meg denne toppen, sier Samsaya om blusen hun hadde på seg da hun ankom Mote med mening for å opptre fredag kveld. Den gjennomsiktige blusen er et vintagefunn fra Velouria Vintage. - Noen har levd et liv i den før, og jeg er sikker på at det var en bra person som gikk rundt med denne toppen, sier den plateaktuelle artisten. Se bilder av kjendisenes antrekk lenger ned i saken

Vintage + Acne

Hvert år samles Mote-Norge for å gi noe tilbake, og i år gikk inntektene til Barn av rusmisbrukere. LES OGSÅ: – Motebransjens rykte er ufortjentSamsaya kombinerte vintageblusen med shorts og sko fra Acne. - Mye av moten som gjelder akkurat nå er ikke riktig for meg, og det har blitt viktig for meg å kunne sette sammen min egen stil som passer for meg. Hun elsker vintageshopping. Også på lanseringsfesten for Fam Irvolls smykkekolleksjon i samarbeid med Arts & Crafts, hadde Samsaya kledd seg i klær fra samme vintagebutikk.– Jeg har forelsket meg i Velouria Vintage, sier hun. Og hun er ikke den eneste.

Gamle skatter

Moteblogger Janka Johansson Polliani kom i kjole fra New, jakke fra Acne og sko fra Geoffrey Beene. Hun fant sin vintage Balmain-veske hos nettopp Velouria, som ligger på Grünerløkka i Oslo. - Åsa, som driver butikken, er en god venn av meg. Hun har begynt å få inn en del designervintage nå, så det er supert for oss som elsker sånt, sier hun. Innehaveren selv, Åsa Formark, var også tilstede for å støtte Mote med mening og Barn av rusmisbrukere. - Det er gøy at de tør å satse på en litt mindre kjent organisasjon, som også trenger oppmerksomhet, sier hun. Åsa Formark har tidligere fortalt KK.no at hun går nesten utelukkende i vintageklær, og var glad for å se at så mange valgte vintage på den røde løperen.- Det er en veldig tydelig trend, at flere ønsker å gjøre noe som gir mening og tenker mer langsiktig, også på noe sånt som mote, sier Åsa Formark, som deltok for første gang.- Og det er gøy å se at klærne jeg har plukket brukes av flotte damer i en så fin anledning, sier hun. Selv kom hun i buksedress og jakke fra Velouria Vintage, Ralph Lauren-sko og med en vintage Chanel-veske.

Brukt og lånt

I likhet med Samsaya, ble også Margaret Berger bedt om å opptre på kveldens show. Også Berger gikk for gjenbruk og hadde på seg en åletrang svart kjole med utskjæringer fra bruktbutikken Stella Snella i Trondheim. - Og skoene er faktisk fra Din Sko, sier artisten, som deltok på Mote med mening for tredje gang. - Det er et veldig fint arrangement, og jeg håper de vil ha meg tilbake neste år. Se hva kjendisene hadde på seg:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer