Teksturert hår:

– Jeg gav opp å gå til frisøren for lenge siden

Nå vil Lalla øke nordmenns kunnskap om naturlige krøller og teksturert hår.

KRØLLELØFT: Lalla Coulibaly vil øke kunnskapen om naturlige krøller og teksturert hår i Norge. Foto: privat
KRØLLELØFT: Lalla Coulibaly vil øke kunnskapen om naturlige krøller og teksturert hår i Norge. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle er like fornøyd etter et besøk hos frisøren. Men se for deg at du nærmest må snu i døra fordi frisøren «ikke kan» ditt hår. Det har skjedd mange ganger med Lalla Coulibaly. Men så fikk hun nok.

– Jeg har gitt opp å gå til frisøren for lenge siden. Jeg har fått beskjed om å rette ut håret før timen, fått høre at frisøren «ikke kan» mitt hår og er blitt skamklipt.

Frykter frisøren

Hun er ikke alene. Norske frisørers mangel på kunnskap om teksturert hår er ikke noe nytt. Det var grunnen til at Lalla startet Krølltopp.no, et nettsted for folk med naturlige krøller og teksturert hår i Norge.

– Det finnes så mye som er relatert til afroamerikansk kultur og USA. Jeg savnet noe vi kunne relatere til her hjemme. Jeg savnet også representasjon, så det var viktig for meg å få flere stemmer med på plattformen. Alle skal kunne kjenne seg igjen, uansett hårtype, sier hun til KK.

Hun får daglig henvendelser fra folk med teksturert hår over hele landet som har hatt uheldige opplevelser hos frisøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer