Beauty blender:

- Jeg har hørt om flere som har funnet mugg inni dem

Når byttet du ut beauty blenderen din sist?

BEAUTY BLENDER: Det kan gå hardt utover huden din dersom du ikke vasker beauty blenderen din godt nok. FOTO: NTB
BEAUTY BLENDER: Det kan gå hardt utover huden din dersom du ikke vasker beauty blenderen din godt nok. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


F or mange av oss har sminkesvampen, populært kalt beauty blenderen, blitt en viktig del av sminkepungen. Det populære sminkeverktøyet har mange bruksområder, og er en genial løsning for påføring av sminke og til å dekke urenheter.

Men dersom du ikke bytter ut beauty blenderen din, eller vasker den ofte nok, kan den virke mot sin hensikt.

Så hvordan sikre at beauty blenderen ikke blir en bakteriebombe?

KK har snakket med makeupartist og grunnlegger av LW school of makeup, Linda Wickmann, og Tomas Erdis, makeupartist og grunnlegger av Nabostylisten - for deres beste tips.

Kan danne mugg

En beauty blender som ikke er blitt vasket, kan være uheldig på flere måter. Erdis forklarer at en skitten beauty blender kan påvirke resultatet.

Tomas Erdis er makeupartist og grunnlegger av 'Nabostylisten'. Foto: Instagram @tomaserdismakeup
Tomas Erdis er makeupartist og grunnlegger av 'Nabostylisten'. Foto: Instagram @tomaserdismakeup Vis mer

- Én konsekvens av å ikke vaske beauty blenderen er at sminken ikke blir like bra, men den verste konsekvensen er at bakteriene i den kan føre til uren hud, sier Erdis.

Ifølge Wickmann er det viktig å både vaske, og bytte ut, beauty blenderen jevnlig.

- En beauty blender blir ekstremt fort en bakteriebombe. Jeg har hørt om flere som ikke har vasket den jevnlig, og funnet mugg inni dem. Og mugg og bakterier kan føre til dårlig hud som kviser og andre urenheter.

Så ofte bør du vaske den

De fleste av oss er klar over at beauty blenderen må vaskes av og til, fordi den blir skitten og samler opp bakterier. Det mange ikke vet, er hvor ofte den faktisk bør vaskes for å unngå at den blir en skikkelig bakteriebombe.

Så hvor ofte burde svampen vaskes? Her er makeupartistene helt enige.

- Ideelt sett, vil jeg si at man burde vaske beauty blenderen mellom hver gang man bruker den, for det samler seg raskt mye bakterier, forteller Erdis.

Det er ikke alltid like lett å huske på å gi beauty blenderen en god skrubb. Det føles gjerne som et tiltak, og dessuten blir den jo skitten igjen med en gang. Men det trenger faktisk ikke være så innviklet.

BØR VASKES OFTE: Det mange ikke vet, er hvor ofte den faktisk bør vaskes for å unngå at den blir en skikkelig bakteriebombe. FOTO: NTB
BØR VASKES OFTE: Det mange ikke vet, er hvor ofte den faktisk bør vaskes for å unngå at den blir en skikkelig bakteriebombe. FOTO: NTB Vis mer

Erdis forteller hvordan han vasker sine beauty blendere på en rask og enkel måte:

1. Fukte beauty blenderen under rennende vann slik at den blir gjennomvåt

2. Skrubb med zalo over hele beauty blenderen mens du presser ut såpen

3. Fortsett under rennende vann frem til såpen er skylt bort

Slik holder den seg lengre

Selv mener Wickmann at et bedre alternativ til beauty blendere, er helt rene hender eller en vanlig sminkekost. Dersom du likevel sverger til beauty blenderen, har hun noen tips.

- For å beholde beauty blenderen fresh, er det enklest å få produktet ut av den like etter den er brukt. Lar man den ligge lenge uten vask, setter produktet seg fortere fast og blir lettere misfarget. Det gjør at den ser ufresh ut, selv om den er ren, forteller Wickmann.

Linda Wickmann: Makeupartist og grunnlegger av LW school of makeup. FOTO: Isabel Watson
Linda Wickmann: Makeupartist og grunnlegger av LW school of makeup. FOTO: Isabel Watson Vis mer

For å bevare beauty blenderen best mulig, er det lurt å tenke på hvordan man oppbevarer den. Dersom du ikke oppbevarer den riktig, kan det i verste fall danne seg mugg.

-Pass på at den ligger luftig og ikke i en lukket boks. Det er som regel alltid fukt i den, og hvis den ikke får luftet seg vil det bygge seg opp enda flere bakterier, og da kan den mygle, opplyser Erdis.

Et godt tips fra Erdis er å oppbevare den i en beholder som er spesielt laget for beauty blendere.

-Jeg bruker beholdere til mine beauty blendere. Disse er formet som et slags egg og har flere hull i seg, slik at virkelig får luftet seg.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer