Sarah Jessica Parker:

- Jeg ofret aldri huden min en tanke

For Sarah Jessica Parker - og hennes åtte søsken - var kø på badet en selvfølge. Det er hun glad for i dag.

SARAH JESSICA PARKER: Nok en gang slår Sarah Jessica Parker ned på oppmerksomheten kvinner får for å omfavne sine naturlige aldringstegn. Hun mener presset ikke lenger bare kommer fra Hollywood. FOTO: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
SARAH JESSICA PARKER: Nok en gang slår Sarah Jessica Parker ned på oppmerksomheten kvinner får for å omfavne sine naturlige aldringstegn. Hun mener presset ikke lenger bare kommer fra Hollywood. FOTO: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

I disse tider er naturlig aldring i fokus som aldri før. Men det er hat-elsk. Den ene store Hollywood-kjendisen etter den andre går foran som eksempel og omfavner sitt tidlige grå hår eller sitt usminkede ansikt, men samtidig får de tyn og blir en snakkis på nett.

Sarah Jessica Parker (58) er en av mange store stjerner som har fått tyn for å velge sine naturlige aldringstegn framfor å legge seg under kniven. I nok et intervju, åpner hun opp om frustrasjon knyttet til det å bli eldre som en offentlig person.

Jeg er så forvirret over det faktum at flesteparten av menn på min alder rett og slett aldri blir spurt om aldring, slår hun fast i et intervju med britiske Glamour.

– Vi står opp alle sammen, og har en million ting på gang, og alt vi trenger er å komme gjennom dagene våre – jeg skjønner ikke at det legges så mye vekt på å fundere over aldring, sier Parker.

– Presset kommer ikke fra Hollywood nå

Parker kan fortelle at denne forvirringen hos henne kanskje skyldes at det aldri var noe fokus på verken aldring eller egenpleie for å forhindre aldringstegn i hjemmet hennes. Dette tror hun flere kan kjenne seg igjen i. Uansett hvor trendy self-care måtte være.

Jeg tenkte aldri på self-care som ung. Jeg jobbet fra jeg var åtte år og mamma hadde aldri tid til self-care, forteller Parker.

Det føles litt ut som om det er et privilegium, kanskje? legger hun til.

BLITT ELDRE: Sarah Jessica Parker og medskuespillerne fra Sex and the City har fått høre både det ene og det andre om at de er blitt eldre siden den første serien kom på 90-tallet. Her fra en scene sammen med Cynthia Nixon og Kristin Davis, fra oppfølger-serien And Just Like That. FOTO: Jose Perez/SplashNews/NTB
BLITT ELDRE: Sarah Jessica Parker og medskuespillerne fra Sex and the City har fått høre både det ene og det andre om at de er blitt eldre siden den første serien kom på 90-tallet. Her fra en scene sammen med Cynthia Nixon og Kristin Davis, fra oppfølger-serien And Just Like That. FOTO: Jose Perez/SplashNews/NTB Vis mer

I oppveksten, i Nelsonville i Ohio, var de mange om å måtte pent dele på badet. Nærmere bestemt, en søskenflokk på åtte.

– Det var ikke sånn at jeg snek meg inn for å se på at mamma gjorde seg klar. Hvis hun fikk badet for seg selv, låste hun sikkert døren, og vi så henne ikke. Jeg og huden min? Jeg tenkte ikke noe over det, innrømmer Parker.

Hun forteller at hun er sikker på at moren, midt i en familie på ti stykker, fant andre former for egenpleie – som å dra ut for å møte en venn eller lese bøker.

I dag, tror hun folk tenker altfor mye over aldring.

Alle er opptatte av noens figur, ansiktet deres, nesen deres, håret deres, vekten. For meg kommer ikke presset fra Hollywood nå. Presset kommer fra menneskeheten, og det er like usunt som Hollywood-presset, slår hun fast.

– Vi er like slemme med hverandre, som Hollywood noensinne var mot kvinner, sier Parker.

Ved spørsmål om hun har noen råd om egenpleie som hun kunne tenke seg å gi til sitt yngre jeg, innrømmer Parker at hun ikke liker samtaleemnet.

– Jeg pleier ikke egentlig delta i self-care-samtalen. Jeg liker det egentlig ikke. Jeg tror at de fleste, ekte arbeidskvinnene, foreldre som jobber – folk som bokstavelig talt sjonglerer to eller tre jobber – ikke befinner seg på et sted hvor de kan tenke på self-care, mener hun.

– Jeg tror at bare det å ha fem minutter for seg selv, eller bare det å ha fem minutter som ikke innebærer bekymringer, om barna dine, penger, betale regninger, ordne mat til deg selv eller andre... For meg er dette et tema som er så fjernt, forteller hun.

STOLT: Norske Helene Helland Granbo er forsidepike for jubileumsutgaven til Playboy-magasinet. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer
NATURLIG: 58-åringen Sarah Jessica Parker stadig oppmerksomhet for sine naturlige aldringstegn, men for henne er det ikke aktuelt å gjøre være noe annet enn helt naturlig. FOTO: Vanessa Carvalho/Shutterstock/NTB
NATURLIG: 58-åringen Sarah Jessica Parker stadig oppmerksomhet for sine naturlige aldringstegn, men for henne er det ikke aktuelt å gjøre være noe annet enn helt naturlig. FOTO: Vanessa Carvalho/Shutterstock/NTB Vis mer

– Meningen jeg skal kunne formidle med ansiktet

Parker understreker likevel, som flere ganger tidligere, at hun ikke er imot eller dømmer andre kvinners valg når det kommer til å håndtere aldringstegnene.

– Jeg elsker at folk velger å gjøre hva de selv ønsker, og finner en måte som får dem til å føle seg bedre på når de går ut døren, slår hun fast.

– Kosmetiske behandlinger og inngrep er bare ikke noe jeg velger å gjøre. Og jeg er jo en skuespiller – det er meningen at jeg skal formidle følelser og kommunisere med ansiktet mitt, og for meg må det kunne beveges, sier Parker.

Sex and The City-stjernen har tross alt en karriere på over 40 år bak seg, og det som både prisvinnende skuespiller, produsent og businesskvinne. I dag er hun så absolutt fortsatt like relevant.

– Dette er bare hvordan jeg selv føler det, og det betyr absolutt ikke at det samme gjelder for en annen. Vi er alle forskjellige – og dette er noe jeg elsker ved kvinner, sier Parker.

IKONISK: Sarah Jessica Parker som Carrie Bradshaw er intet mindre enn ikonisk. I dag mener hun at vi alle er for opptatte av aldring - og at presset ikke lenger er verst i Hollywood. FOTO: Erik Pendzich/Shutterstock/NTB
IKONISK: Sarah Jessica Parker som Carrie Bradshaw er intet mindre enn ikonisk. I dag mener hun at vi alle er for opptatte av aldring - og at presset ikke lenger er verst i Hollywood. FOTO: Erik Pendzich/Shutterstock/NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer