Bli ny:

- Jeg ønsker å date

Yvette føler at hun har stagnert stilmessig, så nå har hun lyst til å friske opp garderoben sin – og det av flere grunner.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg ønsker hjelp til å finne stilige klær som passer min fasong, for jeg synes ikke at jeg er så god til å se ­hvilke plagg og farger som matcher og framhever hverandre. Jeg trenger rett og slett litt grunnleggende opplæring i stil og farger, for nå består garderoben min stort sett av svarte, enkle topper og svarte tights.

- Og en annen grunn til at jeg gjerne vil ha mer ­inspirasjon på denne fronten, er at jeg ønsker å ­starte å date.

Den fineste komplimenten jeg har fått noen gang, var da en mann kom bort til meg på Tveita-senteret for tre år siden og sa: «Unnskyld, men jeg må bare si det. Du har et fantastisk nydelig hår.» Og det hadde jeg den gang, men nå har jeg stripet det så mye at det er blitt tørt. Jeg synes det er blitt tynt og livløst, og drømmer om et stort og ­fyldig hår.

Som person er jeg er livlig, utadvendt, glad i dyr og ikke helt A4. Siden det er stillstand i reisebransjen nå, har jeg en naturlig pause fra den type aktivitet, så for tiden lager jeg en humorpodkast sammen med en ­tidligere standupkomiker. Den skal lanseres i løpet av året.

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Vi ville framheve Yvettes former, sier Cornelia Brunasso, som er stylist.

  • Yvette har en flott kvinnelig figur! Vi ønsket å framheve formene hennes med plagg som sitter på de rette stedene, med belte i midjen, flatterende striper som går på skrå og topper som man kan kneppe opp så man får V-hals.
  • Et par skinnbukser er et kult alternativ til jeans om vinteren. De er superfine sammen med lune strikkeplagg – og med en silkebluse til fest.
  • Yvette er fin i jordtoner, og kler også okergult, grønt og lilla. Hvis hun synes det blir mye å bruke slike farger på klærne, kan et skjerf eller en veske være akkurat det som skal til for å sette prikken over i-en på et antrekk.
ETTER: Jakke (kr 1800, Samsøe & Samsøe), skinnbukse (kr 4400, Inwear) og sko (kr 3295, Flattered). Tips! Skinnbukser koster litt, men de holder også i mange år. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Jakke (kr 1800, Samsøe & Samsøe), skinnbukse (kr 4400, Inwear) og sko (kr 3295, Flattered). Tips! Skinnbukser koster litt, men de holder også i mange år. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Yvette har et naturlig fall i håret som vi ville framheve, sier Rikke Holtlien, som er frisør og makeupartist hos Nikita.

  • Vi la noen striper på overhåret ved hjelp av en frihåndsteknikk, for så å lysne rundt ansiktet. Deretter la vi en glossing i hele håret i en litt varmere honningblond tone.
  • Vi klipte av det slitte i lengdene, og teksturerte håret for at hennes naturlige fall skulle komme mer fram og være lettere å style hjemme. Den trendy gardinluggen rammer inn ansiktet og har mange stylingmuligheter.
  • Vi påførte en frizz-kontroll og varmebeskyttende krem, samt litt skum før vi fønet håret på plass. Deretter brukte vi en krøllstav for ytterligere å definere bølgene, før vi avsluttet med en lett hårspray
Kjole (kr 1600, Part Two) og sko (kr 3295, Flattered). Tips! Striper som går på skrå på denne måten, virker flatterende. FOTO: Astrid Waller
Kjole (kr 1600, Part Two) og sko (kr 3295, Flattered). Tips! Striper som går på skrå på denne måten, virker flatterende. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Vi ville få fram Yvettes fine glød, sier Rikke.

  • Vi påførte fuktighetskrem og primer i hele ansiktet, og en farget dagkrem for å jevne ut hudtonen. Kinnene fikk en ferskenfarget rouge, mens kontureringspudder markerer ansiktet og litt bronzer gir varme.
  • På øyelokket la vi bronzer som skygge i globalen, for å definere den og gi et varmere uttrykk. Så la vi en lys skygge på øyelokket.
  • Yvette hadde tatovert brynene, men for å få dem litt mykere, påførte vi en brynsgelé. Dette løfter brynshårene og dermed også blikket.
  • På leppene la vi lipliner i en frisk farge, og vi avsluttet med en klar lipgloss for å få en ungdommelig og fresh look.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik gjør du sminken

1. En farget dagkrem, eller BB-krem, bidrar til en frisk hverdagslook. Den vil ikke føles tyngende på huden, og jevner ut hudtonen. Finn en som passer din hudtype, og gjerne en som inneholder SPF (solbeskyttelse).

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Lipliner legges på hele leppen for å definere leppeformen og for å få en fin og naturlig farge som holder hele dagen. Start med å tegne langs kanten, og fyll deretter inn selve leppen.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Legg en lipgloss over, enten en med farge eller en klar en, som her. Dette gir en frisk look. Og når man har lipliner på leppene, er det bare å påføre mer gloss når det blir behov for det i løpet av dagen.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer