Pamela Anderson:

- Jeg prøver ikke å være den peneste jenta i rommet

Etter å ha skapt overskrifter under Paris Fashion Week for sitt sminkefri ansikt, gjør Pamela Anderson det igjen.

PAMELA ANDERSON: Det kan det se ut som Pamela Anderson har fått en ny signatur-look. FOTO: NTB
PAMELA ANDERSON: Det kan det se ut som Pamela Anderson har fått en ny signatur-look. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Da KK skrev om Pamela Andersons sminkefrie ansikt under moteuken i Paris i oktober 2023, fikk stjerna stor støtte i kommentarfeltet, og mange var enige med Pamelas kollega Jamie Lee Curtis, som kalte Pamela «modig og rebelsk» og mente revolusjonen for naturlig skjønnhet akkurat hadde begynt.

Pamela Anderson (56) er ofte å finne på første rad under motevisninger verden over, og har også dukket opp på catwalken selv. Hun er også ansikt utad for store kampanjer, og pryder magasinforsider. Gjennom karrieren har hun vært kjent for sin tunge øyensminke, som en slags signatur.

Men nå kan det se ut som signatur-looken er lagt på hylla - for godt. Eller at hun har fått en ny. På den røde løperen under British Fashion Awards i Royal Albert Hall i London, kom nemlig Anderson nok en gang sminkefri.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer

- Jeg prøver ikke å være den peneste jenta i rommet

Til People har 56-åringen tidligere forklart at hun aldri har følt seg så komfortabel i egen hud som hun gjør nå - og at skjønnhet kommer innenfra.

- Noe kom over meg. Jeg kledde meg i disse vakre klærne, og jeg tenkte: «Jeg vil ikke konkurrere med klærne».

- Jeg prøver ikke å være den peneste jenta i rommet. Jeg føler på en frihet.

Også KKs moteredaktør Ida Elise Eide Einarsdottir er begeistret for Pamelas nye look. Hun understreker at den sminkefrie trenden ikke er ny, for eksempel har både modell Paulina Porizkova og skuespiller Michelle Pfifer tidligere lagt ut bilde av seg usminket.

– Pamela føyer seg inn i rekken av kjendiser som omfavner det som må kunne sies å være tidsånden – i et nøtteskall. Og hun hylles for det! Med rette, for Pamela er utvilsomt tøff som viser seg uten det som lenge var signaturen henne; det store håret og de syltynne brynene. Det var jo for så vidt en nokså ikonisk look, men jeg må si at jeg elsker å se henne sminkefri.

Popikonet Britney Spears (42) deler gledelig dristige bilder og videoer med sine 42 millioner følgere på Instagram. Mandag 4. desember publiserte hun denne videoen, men en merkelig tekst. Video: Britney Spears / Instagram. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

Fremstår lykkeligere

Einarsdottir mener Pamela fremstår som lykkeligere. Men selv om den tidligere Baywatch-stjernen ikke lenger sminker seg, har hun etter Einarsdottirs syn langt fra kastet motesansen over bord:

– Snarere tvert imot. Hun har dukket opp under flere av de internasjonale moteukene denne sesongen på den berømmelige første raden – og også på catwalken for Boss tidligere i år, sier Einarsdottir.

Pamela ble på 90-tallet kjent som badevakt i serien «Baywatch», og har siden spilt i filmer, vært modell for blant andre Playboy og medvirket i dokumentarer om seg selv. Mange reagerte på at dramaserien «Pam og Tommy», som kom i 2022, fremstilte Pamela på en karikert måte, og grafset i historien med den forsvunne hjemmevideoen av Pamela og rockeren Tommy Lee, som hun var gift med på 90-tallet.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet