Uren hud:

– Jeg ser daglig voksne kvinner med dette

Ifølge hudlegen er det langt fra unormalt å oppleve hudproblemer som akne i voksen alder – også for første gang.

UREN HUD: Overgangen mellom sesongene kan typisk by på perioder med uren hud. Ikke fall i disse myte-fellene. Foto: NTB
UREN HUD: Overgangen mellom sesongene kan typisk by på perioder med uren hud. Ikke fall i disse myte-fellene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hei, høst – og hei uren hud? Typisk nok, kan overgangene mellom sesongene by på en aldri så liten dose uren hud. Været er i endring, rutinene er i endring – og huden påvirkes deretter.

Hudlege ved Hudklinikken Anne Birgitte Thomas Nordal, kan bekrefte at det er mange som opplever at huden kommer i ubalanse på denne tiden av året.

– Typisk nå på høsten er at mange opplever tørrere hud, og påfører kanskje fetere kremer for å holde huden myk og i balanse. Tette kremer kan føre til kviseutbrudd, forteller Nordal til KK.

– Det er jo også overgang fra et mykere sommerslaraffenliv til et mer stressende høstsemester, med kanskje raske måltider, og mindre søvn, minner hun.

I kjølevannet av sommerferien, kan Nordal også fortelle at hun gjerne får inn spesielt mange pasienter med perioral dermatitt. Det vil si småkviser rundt munn, nese og av og til øyne.

– Dette skyldes ofte fete solkremer, eller testing av mange nye produkter når høsten setter inn, forteller hun.

Dersom du er blant de mange som opplever at huden krangler akkurat nå, sørg i alle fall for å unngå disse hudmytene. Hudlegen forklarer hvorfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer