Jenny Skavlan:

– Jeg ser på det som en skattejakt

Gleden over å shoppe, den har Jenny Skavlan full forståelse for. Selv får hun et rush av å finne gamle skatter i bruktbutikker – og med små endringer gjøre det om til drømmeplagget.

JENNY SKAVLAN: En shoppestopp på et halvt år resulterte i at Jenny Skavlan endret vanene sine. Nå unngår hun impulsshopping, og kjøper mye brukt som hun gjerne syr om selv. Her er noen av hennes tips! FOTO: Astrid Waller
JENNY SKAVLAN: En shoppestopp på et halvt år resulterte i at Jenny Skavlan endret vanene sine. Nå unngår hun impulsshopping, og kjøper mye brukt som hun gjerne syr om selv. Her er noen av hennes tips! FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jenny Skalvlan får los som en topptrent jakthund der hun forsvinner inn i bruktbutikken med søkende blikk og hurtige små, sonderende skritt mellom stativer med frakker og dresser. Tipsene kommer fortløpende: «Se på merkelappene.» «Rene ullplagg er alltid et kupp.» Så snuser hun videre, blar med kjappe fingre gjennom blomstermønstre i alle valører, før hun smetter inn en saueskinnsjakke hun bestemmer seg for å kjøpe selv.

– En sånn som dette har jeg vært på utkikk etter lenge. Og nå fant jeg den!

Jenny er blitt hele Norges bruktambassadør og «sy om»-entusiast, og hun ser på det som et livsoppdrag å få særlig unge jenter til å vurdere brukt når de ønsker seg noe nytt. Som en av grunnleggerne av brukt-appen Tise og som programleder i NRK-serien «Det store symesterskapet» gjør hun sitt for å heve statusen på plagg som er blitt forlatt av den opprinnelige eieren sin, og ikke minst i formidlingen av hvor lite som skal til for å få til et plagg som passer perfekt.

Vi møter henne til intervju om brukskatter og lure tips for enkle tilpasninger med symaskin i Uff-butikken ved Jernbanetorget i Oslo. Idet vi ankommer, virker det minst like hektisk som hos kjedebutikkene. En stor forskjell er det selvsagt: Det er ingen vits å spørre betjeningen om plaggene som henger framme, finnes i en annen farge eller størrelse. Alt er selvsagt unikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer