Heidi Klum

- Jeg sluttet å spise wienerschnitzel

Heidi Klum svarer på kritikken.

Heidi Klum (35)regnes for å være blant toppskiktet i modellbransjen, og er verdens tredje best betalte modell.   Foto: All Over Press
Heidi Klum (35)regnes for å være blant toppskiktet i modellbransjen, og er verdens tredje best betalte modell. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For noen uker siden ble Heidi Klums figur kritisert av designeren Wolfgang Joop.

Den tyske designeren gikk hardt ut mot Heidi Klum. Til Bild.com lot han supermodellen få det glatte lag:

- Hun er ingen catwalk-modell. Hun er for tung og har for store pupper. Det er ikke avant garde. Det er kommersielt!


Nå svarer Heidi Klum på kritikken.


- Jeg er ikke typen for strenge slankekurer. Da jeg startet å jobbe som modell visste jeg at jeg måtte passe på hva jeg spiste. Jeg sluttet for eksempel på spise wienerschnitzel. Men barna og mannen min er den beste treningen jeg kan får, sier Heidi Klum i følge Femalefirst.co.uk.

Vil ikke slanke seg

Selv om presset om å være slank ser ut til å øke i takt med populariteten, nekter Heidi Klum å slutte å spise fordi en tysk designer mener hun ikke er avant garde nok. Hun nekter å gå ned i vekt kun for å gjøre designerne fornøyde.

- Mangler høyde

Han fikk støtte fra modellmamma Louisa von Minckwitz som sa at Heidi Klums former ikke er egnet for catwalken. Heidis mål er 91-69-94, mens en catwalkmodell bør ha målene 87-58-88. De hevdet dessuten at hun var for kort.

- Med sine 1.76 er hun fem centimeter for lav. Til tross for dette er hun likevel en drømmekvinne, et ikon og en superstjerne, sier Louisa von Minckwitz .

Ikke engang ansiktet til Heidi var godt nok.

- Hun har et dumt smil, hevdet Wolfgang Joop.

- Hvem er Heidi?


Chanel-designer Karl Lagerfeld hadde følgende kommentar til saken:
- Jeg kjenner ikke Heidi Klum. Hun var aldri berømt i Frankrike. Claudia Schiffer vet heller ikke hvem hun er.


Sjekk også hva Angelina Jolie og Elle MacPherson gjør for ikke å legge på seg.

LES OGSÅ:

Spansk forbud mot skjeletter

Mens anklagene om å være for tjukk ser ut til å prelle av på Heidi Klum, er det andre modeller som sulter seg inn i designernes ønsker. Debatten om hvem som skal avgjøre hva som er passende vekt og mål for en modell ser også ut til å blusse opp igjen under hver moteuke. I februar i fjor ble faktisk tre modeller sendt hjem fra Madrid Fashion Week fordi de var for tynne. De tre jentene fikk forbud mot å gå på catwalken, og klar beskjed om å reise hjem og spise.

Utestengelsen er et resultat fra et påbud som kom i fjor, da bystyret i Madrid bestemte at alle modeller skal ha en BMI på over 18 for å få arbeide under moteuka. Det spanske forbudet mot radmagre modeller var omdiskutert i fashionverdenen.

Ifølge Verdens helseorganisasjon er en BMI på under 18,5 å definere som undervekt, og anbefaler en BMI på mellom 18,5 og 25.


Livsfarlig yrke?

I forsøket på å passe inn i det ekstreme kroppsidealet tyr modellene til ekstreme metoder. Ifølge den engelske avisen Daily Mail sverget modellene under London Fashion Week til å ikke spise mat i det hele tatt.

Den næringen de inntar, skal de få intravenøst via en kanyle i hånden . Den såkalte trend-cocktailen inneholder multivitaminer, thiamin, folatsyre, magnesium og salin. Den holder modellene i live, uten at de legger på seg et gram.Se bildene av Hollywoods verste jojo-slankere:


Hvis du er opptatt av å velge en litt sunnere livsstil bør du kanskje heller vurdere denne ukeplanen.

Søstre døde

Moteverdenen har lenge blitt anklaget for å dyrke fram et livsfarlig kroppsideal. Det tok for alvor av da to modellsøstre døde av avmagring og hjertestans. I august for to år siden falt 22-årige Luisel Ramos død om etter å ha gått på catwalken. Hennes søster Eliana Ramos (18) døde i besteforeldrenes hjem i Paraguay et halvt år senere, etter å ha levd på en diett av Cola Light og agurk over en lengre periode.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer