Bli ny:

- Jeg vil ha en ny stil som passer til en sporty dame på 52 år

Kristin ønsket seg en klesstil som representerer den ungdommelige dama hun er.

BLI NY: Kristin (52) ble ny med KK. FOTO: Astrid Waller
BLI NY: Kristin (52) ble ny med KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg håper å finne min egen stil, en stil som passer til en sporty dame på 52 år. Jeg elsker jeans, og kler meg veldig ofte i det og en blå skjorte. Går generelt mye i blått og grått. Klesskapet mitt inneholder mange jeans og en del gensere og bluser. Jeg handler klær ganske ofte, men er ikke så flink til å tenke på hva jeg har fra før av. Vil gjerne ha inspirasjon til en voksen, men samtidig sporty hverdagsstil med fine topper.

Som person får jeg høre at jeg er tålmodig, snill og ungdommelig. Og når det kommer til utseende, prøver jeg alltid å tenke at jeg er født som jeg er, og da må jeg være fornøyd med det. Hårfargen min er blond, og det jeg oftest gjør hos frisøren, er å stusse tuppene. Jeg er helt åpen for både å klippe og farge håret. Vil gjerne lære meg å bruke rettetang for å style frisyren.

Hverdagen min består av å kjøre min åtte år gamle datter på skolen før jeg drar til butikken min. Etter jobb er det lekser og trening med henne noen kvelder i uken som står på menyen. Jeg er veldig opptatt av alle barna mine, og har fire stykker. Som ung konkurrerte jeg og gikk mye på langrenn, og det er fortsatt en treningsform jeg elsker. Ellers er jeg glad i turer og trening med datteren min.

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Kristin ønsket seg en stil som både er voksen og ungdommelig, så vi prøvde å finne en fin balanse i antrekkene, sier Afaf Ali, som er stylist.

  • Jeans er alltid en hit i hverdagen, og også noe Kristin trives godt i. Vi kombinerte buksen med en figursydd bluse som gjør stilen mer feminin og pyntet.
  • Kristin er petite, og derfor kler hun godt ankelkorte jeans. Sammen med spisse pumps er denne lengden helt perfekt for henne!
  • For å få fram fasongen hennes gikk vi for plagg med flatterende utringning – enten klassisk i front eller en mer utradisjonell variant bak på ryggen.
ETTER: Bluse (kr 400) og bukse (kr 400, begge fra H&M) og pumps (kr 600, Zara). Tips! Gi jeansen et løft med en lekker bluse og høye hæler. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Bluse (kr 400) og bukse (kr 400, begge fra H&M) og pumps (kr 600, Zara). Tips! Gi jeansen et løft med en lekker bluse og høye hæler. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Kristin har hatt både kort og langt hår tidligere, og trives aller best med en kortere frisyre, sier Sanya Keränen, som er frisør hos Nikita.

  • Ansiktsformen hennes kler volum på sidene, så vi gikk for en bob. Siden hun har tykt hår, valgte vi å klippe opp for å skape volum og bevegelse. Hennes nye frisyre stopper ved kjevebeinet, en lengde som kler henne godt.
  • Kristin hadde en lugg med litt lengde som vi klipte kortere for å ramme inn ansiktet hennes. Fargen gjorde vi noe dypere ved å legge inn både mørkere partier, lyse striper og en farge som er midt mellom de to.
  • Vi fønet håret for å få volum. Luggen ble først fønet mot vestre, så mot høyre. På den måten vil den legge seg fint uten å dele seg. For å få mer tekstur brukte vi spray med hveteprotein. Håret ble krøllet, mens luggen og tuppene ble beholdt rette.
Genser (kr 500) og bukse (kr 300, begge fra H&M) og pumps (kr 600, Zara). Tips! En strikkegenser med dyp utrigning i ryggen gir hverdagsstilen det lille ekstra. FOTO: Astrid Waller
Genser (kr 500) og bukse (kr 300, begge fra H&M) og pumps (kr 600, Zara). Tips! En strikkegenser med dyp utrigning i ryggen gir hverdagsstilen det lille ekstra. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Kristin ønsket seg tips til en naturlig og frisk makeup, sier Rikke Holtlien, som er makeupartist hos Nikita.

  • Kristin har tørr hud og ønsket seg tips om sminke med mye glød. Vi la en farget dagkrem som gir mye fuktighet og som har SPF i seg.
  • Brynene fylte vi forsiktig inn med en brynspenn før vi gredde dem med en brynsgelé. På øyelokkene la vi kremet skimmerskygge. Vippene fikk et løft med vippetang før vi påførte maskara på de øvre øyevippene.
  • I kinnene la vi kremrouge, og toppet med den samme skimmerskyggen vi brukte på øynene for å få ekstra glød. Til slutt påførte vi leppene farge og gloss.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik gjør du sminken

1. Bruk enten en skimmerskygge på hele det mobile øyelokket, og dus ut med fingrene. En skygge i stiftform er superlett å påføre og tar lite tid, samtidig som det gir øynene masse glans.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Har du tørr hud, er kremform din beste venn når det kommer til sminke. Bruk en kremet rouge for å tilføre farge til ansiktet. Kremprodukter smelter inn i huden og ser naturlig ut.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Den gode, gamle vippetangen er fortsatt en hit! For ekstra løft og åpning av blikket er det topp å bruke en vippetang før du legger maskaraen.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer