Bli ny:

– Jeg vil ha en stil som passer meg!

Maria har prøvd det meste når det gjelder klær og frisyrer, men nå er hun klar for å finne sin egen stil.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg kan fort kjede meg, liker variasjoner og endring. Dette kommer også fram i stilen min, og jeg har opp gjennom årene hatt flere forskjellige typer klær, hårfarger og stylinger. Jeg kan gå i skjorte og dressjakke en dag, og fargerike, store bukser en annen.

Nå når jeg fyller 40 år, føler jeg meg forvirret. Jeg er fortsatt meg, men jeg føler at andre ser på meg som veldig voksen. Håper denne dagen kan føre til at jeg finner en stil som passer både min personlighet og alder.

Tøffe og stilfulle klær

Det jeg trives aller best i, er avslappede, men likevel tøffe og stilfulle klær. Klesskapet er stappfullt av plagg kjøpt på salg og som jeg egentlig ikke har bruk for. Drømmesituasjonen er å ha færre kvalitetsklær som er lette å kombinere.

Trening har alltid hatt en veldig stor plass i livet mitt. Tidligere trente jeg for å se bra ut, men i dag trener jeg for å holde meg frisk og ikke minst for den gode følelsen det gir meg. Jeg har en drøm om å delta i et maratonløp en dag. En stor motivasjon er at også datteren min er blitt hektet på løping.

Som person er jeg sosial, eventyrlysten og utforskende. En typisk dag begynner 06.30, med at jeg drikker kaffe mens jeg sminker meg. Prøver å komme meg på jobb så tidlig som mulig, og er mye på farten med møter i fire ulike kommuner. Tiden etter jobb går til å lage middag og en eller annen fysisk aktivitet. Avslutter som regel dagen med strikking foran tv-en, av og til med et glass rødvin, sammen med min kjære.

Stiltips

- Maria ønsket seg en helhetlig og balansert stil, sier Christina Ledang, som er stylist.

  • Maria liker farger, men for å få et renere og mer eksklusivt uttrykk kombinerte vi kraftig mønster med ensfargede og nedtonede plagg. Dette utstråler selvtillit, samtidig som det ser velkledd ut.
  • Hun har en smal midje, noe som gjør at hun kler både kjoler og bukser med fokus på livet. Plaggene kan gjerne være løse i passformen, men figuren hennes kommer best fram når midjen markeres.
  • Maria ønsker seg en garderobe med færre plagg, og da er basisplagg som kan styles på utallige måter, gode kjøp.
ETTER: Kåpe (kr 4900, Gant) og kjole (kr 600) og støvletter (kr 1300, begge fra H&M). TIps! Kombiner mønstrete plagg med rolige farger for en fin balanse. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Kåpe (kr 4900, Gant) og kjole (kr 600) og støvletter (kr 1300, begge fra H&M). TIps! Kombiner mønstrete plagg med rolige farger for en fin balanse. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Vi ville få fram Marias vakre og mørke trekk enda bedre, sier Sanya Keränen, som er frisør hos Nikita.

  • Da hun kom til oss, hadde håret mye kobberfarge i seg, noe som var en kontrast mot hudtonen hennes. Vi ville framheve hennes naturlige toner, og fant en farge som matchet hennes egne godt.
  • Vi la inn noen striper som får fram krøllene og spillet i håret hennes. Ved å fjerne noe av lengden og klippe opp håret får frisyren mer volum.
  • Vi lot håret lufttørke med krøllekrem for å unngå frizz som føning kan gi. Luggen ble fønet med rundebørste for å få ønsket form. Til slutt gikk vi over med en krølltang og forsterket noen av krøllene.
Kåpe (kr 1000, Only Trend) og pologenser (kr 400) og bukse (kr 600, begge fra H&M Studio). Tips! En høyhalset genser er perfekt under kåper med fine krager som du ikke vil dekke med et skjerf. FOTO: Astrid Waller
Kåpe (kr 1000, Only Trend) og pologenser (kr 400) og bukse (kr 600, begge fra H&M Studio). Tips! En høyhalset genser er perfekt under kåper med fine krager som du ikke vil dekke med et skjerf. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Maria har utrolig flotte øyne, så vi dro på med litt ekstra øyesminke, sier Rikke Holtlien, som er makeupartist hos Nikita.

  • Hun har en veldig fin hud, men manglet friskhet og litt farge i ansiktet, så vi la en foundation med en varm undertone. Kinnene fikk en kremet rouge, og vi blandet korall og rødt for å få en naturlig og fresh look. Vi la også solpudder i kinnene, litt over neseryggen og langs haken og kjeven.
  • Kinnbein, øyebrynsbein og amorbue fikk en gulltonet highlighter som gir varme og glød.
  • På leppene gikk vi for en leppestift med toner av både korall og brunt, noe som kler de mørke trekkene hennes veldig godt.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik gjør du sminken

1. Start med å legge en øyeskyggeprimer på hele lokket. Den gjør at skyggen sitter hele dagen uten å stripe seg.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Når du skal sote øynene, er det lurt å begynne med den lyseste fargen først. Vi valgte en lysebrun tone som vi la på hele lokket og duste godt ut mot globalen.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Vi blandet mørkebrunt og dyp lilla for å sote øynene. Skyggen skal være mest intens langs vippene, og deretter blandes inn i den lysebrune skyggen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer