Bli ny:

– Jeg vil kle meg feminint og fargerikt!

Ellen har gått ned 40 kilo og vil bytte ut store og formløse plagg med flatterende klær.

BLI NY: Slik så Ellen ut før hun ble ny med KK. FOTO: Astrid Waller
BLI NY: Slik så Ellen ut før hun ble ny med KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg håper å få hjelp til å finne klær som passer min «nye» kropp. Jeg hadde en reduksjon av magesekken for fire år siden og har gått ned 40 kilo siden det. Sliter med at jeg fortsatt kler meg i uformelige og for store klær.

Håret mitt er blitt tynnere på grunn av operasjonen og medisiner, så jeg trenger virkelig hjelp til å finne en frisyre som passer meg. Sist jeg var hos frisøren, var i oktober, så nå er jeg klar for både ny farge og klipp! Jeg går for det meste i ull og turklær, og ellers fargeløse og enkle plagg. Vil beskrive klærne mine som kjedelige og lite flatterende. Drømmer om en mer feminin og fargerik stil! Det er så fint med kjoler og skjørt i hverdagen, men jeg synes det er vanskelig å finne ut hva som passer meg, og ikke minst hvordan jeg skal style det. Jeg vil pynte meg mer, og ikke ende opp i joggebukse, selv om jeg er ufør og mest hjemme.

Dagene mine starter ofte tidlig, fordi jeg våkner av smerter. Bruker litt tid på å få kroppen i gang, drikker kaffe og ser på «God Morgen Norge». På gode dager blir det alltid en tur ut, og jeg er glad i både lange og korte turer. Mindre gode dager tilbringes ofte på sofaen, og jeg leser mye og hekler de dagene armene tillater det.

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Ellen fortjener en klesstil som framhever den flotte figuren hennes, sier Cecilie Krogh, som er frisør og makeupartist hos Vest.

  • Ved å velge farger som komplimenterer øyne, hud og hår vil Ellen umiddelbart få en helt annen glød. Grønt og rosa får fram hennes rike hårfarge og isblå øyne.
  • Ved å bruke klær med rysjer og fine detaljer skaper du et mer spenstig og spennende resultat. Dette er også en veldig smart måte å vende fokuset i den retningen du ønsker.
  • Ellen går mye i turklær og er opptatt av komfort. Derfor fant vi en dressbukse med stretch som både er stilig og behagelig. Sammen med en lekker bluse er antrekket i boks.
ETTER: Kjole (kr 2800) og pumps (kr 3200, begge fra By Malene Birger) og øredobber (kr 1300, Emilia by Bon Dep). Tips! Fine farger gir liv og friskhet. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Kjole (kr 2800) og pumps (kr 3200, begge fra By Malene Birger) og øredobber (kr 1300, Emilia by Bon Dep). Tips! Fine farger gir liv og friskhet. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Ellen har et nordisk tynt hår som vi vil gi fylde og lekenhet, sier Cecilie Krogh.

  • For å gi følelsen av et fyldigere hår bruker vi en mørkere skygge i bunnen, etterfulgt av striper i både lysere og mørkere toner. Et naturlig hår består alltid av ulike nyanser.
  • Vi klippet bort slitte tupper og fikk mer volum. En oppklipt bob er akkurat passe sporty – samtidig som den er klassisk. Ved å gi Ellen en liten lugg i høyde med kinnbeinet «jukser» vi inn enda et løft.
  • Invester i en skikkelig god rotspray og hårskum, og føn håret i motsatt retning av sånn det skal ligge. Da får du volum helt fra bunnen av. Her har vi brukt en rundbørste for å få blankhet og form.
Bluse (kr 2200), bukse (kr 1800) og pumps (kr 3200, alt fra By Malene Birger) og øredobber (kr 890, Celine Engelstad). Tips! En dressbukse med stretch er både behagelig og stilfull. FOTO: Astrid Waller
Bluse (kr 2200), bukse (kr 1800) og pumps (kr 3200, alt fra By Malene Birger) og øredobber (kr 890, Celine Engelstad). Tips! En dressbukse med stretch er både behagelig og stilfull. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Vi ville få fram Ellens nydelige øyne med riktig makeup, sier Cecilie Krogh.

  • Ellen fikk en lett, fuktgivende foundation for å jevne ut hudtonen. Fukt er nøkkelordet, for vi vil ikke ha en hud som ser sminket ut. Kinnene fikk en frisk rosafarget rouge og ble ekstra markert ved å legge litt solpudder under kinnbeina.
  • Smink med mening! Tør å sette tydelig fokus på det området du vil framheve. Her er det øyne som står i sentrum, og framgangsmetoden ser du ved siden av her. Brynene ble forsiktig fylt inn. Her er et godt tips å lage små hår med blyanten, framfor å fargelegge hele.
  • På leppene fikk hun lipliner i en nyanse mørkere enn hennes egen. Vi fylte inn hele leppen før vi la en rosatonet lipgloss for en frisk look.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik gjør du sminken

1. Vi starter med å legge en lys, matt øyeskygge på hele lokket – fra vippekant opp til øyebryn. Den vil jevne ut hudtonen og samtidig gi et mer åpent blikk. Husk: mørkt forminsker, og lyst forstørrer.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. For virkelig å få de blå øynene til å skinne bruker vi en varm, brun øyeskygge. Den legges på selve øyelokket og duses ut i kantene. En god, fluffy kost gjør jobben enklere, fordi du får duset ut overgangene.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Har du litt tunge øyelokk, er det fint å unngå harde streker. Bruk en mørk øyeskygge og en skrå pensel til å legge en liner med skyggen helt nede langs vippekanten. Dette rammer inn på en mykere måte.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer