Bli ny:

– Jeg vil være klassisk, ikke kjedelig

Marias stil er preget av mange år i forretningslivet. Nå er hun klar for å blomstre!

BLI NY: Slik så Maria ut før hun ble ny med KK. FOTO: Astrid Waller
BLI NY: Slik så Maria ut før hun ble ny med KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Jeg ønsker at personligheten min skal skinne gjennom i valg av klær og sminke. Nå er den ganske konservativ og preget av mange år i forretnings­livet og senere i et akademisk arbeidsmiljø. Til daglig går jeg mest i svart, blått, grått, beige og offwhite. Jeg elsker sminke, men sliter med å finne riktig type foundation til min modne hud. Jeg trenger hjelp til å finne en smakfull øyesminke som sitter hele dagen og er pen bak sterke lesebriller.

Det jeg er mest fornøyd med ved utseendet mitt, er håret. Jeg er åpen for å farge det, men vil ikke klippe for mye av lengden. Den fineste komplimenten jeg har fått, var da noen trodde jeg var søsteren til døtrene mine for noen måneder siden.

Drømmen er en klesstil som ikke er satt, men heller ikke påtatt ungdommelig. Jeg vil være klassisk, ikke kjedelig!

Jeg er opprinnelig fra Sverige, men flyttet til Norge i 1992. Jeg er en sosial person med mange venner, fem voksne barn og mange prosjekter som band og laging av duftlys.

Stiltips

- Jeg vil vise Maria at kjoler kan brukes i hverdagen, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

  • Maria foretrekker en klassisk stil, men det må ikke bli kjedelig. En fin kjole kan absolutt brukes i hverdagen, det trenger ikke å være en spesiell anledning.
  • Ved å kombinere kjolen med joggesko blir uttrykket mindre pyntet. Et smart tips er å velge et par i samme farge som huden, noe som virker visuelt forlengende på beina.
  • Den hvite kjolen sitter løst, men er likevel innsvinget under bysten. Det gjør at Marias fasong kommer spesielt godt fram.
ETTER: Kjole (kr 900, Yas), sko (kr 1900, Gaitline) og smykke (kr 700, Nettgullsmeden). Tips! En hvit blondekjole er en klassiker i garderoben. Bruk den med skinn- eller dongerijakke når du vil rocke opp antrekket. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Kjole (kr 900, Yas), sko (kr 1900, Gaitline) og smykke (kr 700, Nettgullsmeden). Tips! En hvit blondekjole er en klassiker i garderoben. Bruk den med skinn- eller dongerijakke når du vil rocke opp antrekket. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Marias sprudlende personlighet skal framheves – også i frisyren, sier Cecilie, som er frisør og eier av Vest

  • Maria har et tykt hår som ble farget i ulike sjatteringer av varme, røde toner. Ubehandlet hår har aldri én heldekkende farge. Ved å legge inn ulike nyanser vil frisyren oppleves frisk og naturlig.
  • Jeg klippet bort slitte tupper og rammet inn ansiktet med en diskré gardinlugg. Når luggen slutter ved kinnbeinet, framheves beinstrukturen i ansiktet.
  • For å få blankt og livlig hår bør du bruke en stylingtang til å skape bevegelse. Et godt tips er å påføre hårskum først og føne det inn. Da får håret mer hold og stylingen varer enda lenger.
Kjole (kr 2300, Miss June), veske (kr 3900, Maria La Rosa), armbånd (kr 600, Nettgullsmeden) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! Et belte framhever midjen. Velg et i samme farge som kjolen for en diskré look. FOTO: Astrid Waller
Kjole (kr 2300, Miss June), veske (kr 3900, Maria La Rosa), armbånd (kr 600, Nettgullsmeden) og sko (kr 1900, Gaitline). Tips! Et belte framhever midjen. Velg et i samme farge som kjolen for en diskré look. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Maria ønsker markert sminke som synes bak brilleglass, sier Cecilie.

  • Maria kan absolutt ha en sterk øyemakeup uten å se oversminket ut. Her brukte jeg øyeskygge, kajal og løsvipper. Har du briller, vil de alltid «spise opp» en del av sminken, og det er derfor smart å legge markert øyesminke.
  • Jeg jevnet ut hudtonen med en lett foundation påført med svamp. Fukt svampen i forkant, og klem vannet ut av den. Da er det lettere å fordele produktet jevnt i ansiktet. Bruker du fingrene, er det fort gjort å få både ujevnheter og fingermerker.
  • Leppene fikk lipliner i en farge tilnærmet hennes naturlige leppefarge. En frisk lipgloss framhever hårfargen, og lekenheten hennes kommer til sin rett.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik legger du makeupen

1. For å finne riktig foundationfarge er det smart å teste den på hals og kinn, ikke håndflaten. Hånda har sjelden samme farge som ansiktet. Maria fikk en flytende foundation med mye fukt.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Highlighter på kinnbein og litt rett under øyebrynene reflekterer lyset og gjør at huden ser duggfrisk ut. Prøv deg gjerne fram med hvor mye produkt du bruker. Ofte kan litt være mer enn nok.

– Jeg vil være klassisk, ikke kjedelig

3. En god rouge er essensielt. En frisk rosatone gir ansiktet en naturlig konturering. Påfører du rouge før øyesminken, kan det fort oppleves litt mye, men etter at øynene er rammet inn, kan det være at du faktisk trenger litt til.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer