Bli ny:

– Jeg vil våge å synes

Åshild trenger å få tilbake inspirasjonen i klesveien.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Stilen min er anonym og kjedelig. Jeg vet rett og slett ikke hvilke klær eller stil jeg vil kle og trives i. Jeg vil så gjerne, men er ikke modig nok. Nå går jeg mye kledd i stretchbukser og bomulls­topper i mørke farger. Jeg vil ut av komfortsonen og våge å synes.

Det er flest hverdager, så jeg vil gjerne ha inspirasjon til jobbantrekk. Jeg drømmer om en feminin stil med farger, mønstre, kjoler og tunikaer.

Når det gjelder håret, har jeg delvis min naturlige farge. Sist gang jeg var hos frisøren, klippet og stripet jeg det. Av sminke bruker jeg bare maskara og mineralfoundation. Om morgenen bruker jeg 10–15 minutter på ­badet, inkludert dusj.

Som person er jeg ekstrovert og sosial ved behov, og introvert for å lade opp, for ­eksempel etter jobb. Jeg har levd lenge alene, og da blir man litt sær. I hverdagen jobber jeg, går turer, hører på podkaster om åndelighet og egenutvikling eller ser serier. ­Annenhver helg passer jeg en hund.

Jeg har ingen spesielle stilforbilder, men jeg har en inspirerende kollega som har en kul og fargerik stil. Den passer personlig­heten hennes.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Jeg ville ta vare på det klassiske, uten at det ble kjedelig, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

 • Åshild har en naturlig varm utstråling som blir enda sterkere når hun føler seg flott. Jeg ville kle henne opp i både et hverdagsantrekk og et mer pyntet.
 • En trenchcoat kan forvandle et antrekk fra det ordinære til det spektakulære – og den forsvinner aldri ut av motebildet.
 • I en tid med mindre sosial omgang er vi blitt vant til å kle oss komfortabelt. Velg et par løse jeans med høyt liv og god stretch. De ser lekre ut, samtidig som det føles ut som om du går i joggebukse. Vinn-vinn!
 • Ved å velge en kjole som er innsvinget under bysten, framheves midjen. Åshild kler farger. Den ferskenfargede kjolen spiller på lag med hennes naturlige mørke toner.
ETTER: Trenchcoat (kr 3000, Jean Paul), jeans (kr 1200, Jean Paul), veske (kr 2500, By Malene Birger), klokke (kr 1100, Slezenger), armbånd (kr 500, Nettgullsmeden og sko (kr 1200, Jean Paul). Tips! Velg en jakke som er innsvninget. Da er den like stilfull åpen som lukket. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Trenchcoat (kr 3000, Jean Paul), jeans (kr 1200, Jean Paul), veske (kr 2500, By Malene Birger), klokke (kr 1100, Slezenger), armbånd (kr 500, Nettgullsmeden og sko (kr 1200, Jean Paul). Tips! Velg en jakke som er innsvninget. Da er den like stilfull åpen som lukket. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Åshild fikk striper i ulike fargetoner, sier Cecilie Krogh, som er frisør og eier av Vest.

 • Åshild er naturlig mørk og har tidligere farget håret. Nå er fargen matt og utvasket. For å gi det mer glød og dybde la jeg to forskjellige farger i foliestriper – én honningnyanse og én sandtone.
 • Ved å klippe en røffere frisyre ser også håret friskere og mer rocka ut. Lengden er til rett under haken, noe som gir en flatterende profil.
 • Blankt hår betyr som regel et sunt hår. En god hårolje gjør underverker for et tørt, matt hår. Påfør ett til to pump i håndkletørt hår og gjerne litt ekstra ved behov.
 • Husk at det er der du setter hendene først, som det påføres mest produkt. Start ved ørene, og jobb deg utover i håret. Når du ikke har så mye mer produkt igjen på fingrene, kan du jobbe deg innover mot hodebunnen.
Kjole (kr 1500, Jean Paul), smykke (kr 600) og armbånd (kr 400, begge fra Nettgullsmeden) og sko (kr 700, Jean Paul). Tips! V-utrigning er nesten alltid flatterende. Det gir illusjon av et smalere ansikt og skulderparti, samtidig som halsen forlenges. FOTO: Astrid Waller
Kjole (kr 1500, Jean Paul), smykke (kr 600) og armbånd (kr 400, begge fra Nettgullsmeden) og sko (kr 700, Jean Paul). Tips! V-utrigning er nesten alltid flatterende. Det gir illusjon av et smalere ansikt og skulderparti, samtidig som halsen forlenges. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Sminketips

- Åshilds lekne og ungdommelige uttrykk kan forsterkes med noen sminkegrep, sier Cecilie.

 • Rouge på eplekinnene skaper mer fylde til ansiktet. Et tips er å påføre produktet oppover mot tinningen, da får du et ekstra løft. Vi damer liker sjelden å bli dratt nedover. Det samme gjelder sminken. Jobb oppover når du påfører produktene.
 • For å gi øyenbrynene mer definisjon og farge, uten at de skal føles sminket, er øyenbrynsgeleen et essensielt produkt. Jeg har valgt en gelé med brun farge. Påfør produktet oppover og ut mot siden av ansiktet.
 • En svart kajal eller eyeliner kan fort bli for hardt og markert under øynene. Finn i stedet fram en mørk øyenskygge og en skråkost, og påfør en tynn linje ved vippekanten.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik legger du makeupen

1. Finn fram en nyspisset lipliner som er én nyanse mørkere enn dine egne lepper. Tegn opp ytterkanten av leppene for å gjøre de mer markerte. Den gjør også at leppestiften ikke «blør» ut i små rynker rundt munnen.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Fargelegg hele leppen med liplineren. Da unngår du å sitte igjen med en ring rundt munnen om leppestiften forsvinner utover dagen.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. Finn fram en frisk leppestift som gir masse fukt. Husk å påføre leppestiften helt ut til munnviken. De synes godt når man smiler og prater, og gjør også at leppene ser mer fyldige ut.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer