Jenny Skavlan om lidenskapen for brukte klær

- Jeg tror folk merker at jeg ikke gjør dette av plikt og kun for at jeg skal endre folks vaner.

Publisert

Det hviler noen mørke og kalde skyer over det historiske folkemuseet ute på Bygdøy i Oslo denne høstdagen i oktober, men Jenny Skavlan står klar med både høy splitt og bare skuldre. Foran henne står et stappfullt stativ med plagg i både fløyel og paljetter, i neddempet sort og med blomstrete mønster.

Noen av disse plaggene har så å si kommet seg rett fra catwalken, mens andre bærer på historier minst like gode som de som befinner seg i museets mange vegger.

Det er duket for fotograferingen av «årets best kledde», og i år er det Skavlan som kan titulere seg nettopp det. Men dette er bare en av de mange anerkjennelsene hun har mottatt i 2020. Tidligere i år ble multitalentet kåret til den mektigste i den norske motebransjen av nettmagasinet Melk og Honning.

- Jeg skulle ønske jeg kunne slå i bordet med disse prisene hjemme om dagen og si: «Jeg er mote-Norges mektigste – kle på deg ullundertøyet ditt!». Men nei, jeg går nok ikke rundt og kjenner på disse prisene i hverdagen, men det er absolutt motiverende.

Normalt liv

For bare noen timer siden befant hun seg i studioet til «God Morgen Norge» for å snakke om hvordan man kan reparere de hverdagslige plaggene sine, men nå sitter hun elegant på en gammel «boble» i et redesignet antrekk av den norske motekunstneren Kjell Torheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer