Sotede øyne

- Jenter er aller mest sexy med sotede øyne

Sjekk hvordan tidligere moteredaktør Vanessa Rudjord (38) får denne råhotte looken.

FØR OG ETTER: Vanessa Rudjord deler sin beste oppskrift på sexy, sotede øyne. Sjekk hvordan hun får looken lenger nede i saken! Foto: Vanessarudjord.no
FØR OG ETTER: Vanessa Rudjord deler sin beste oppskrift på sexy, sotede øyne. Sjekk hvordan hun får looken lenger nede i saken! Foto: Vanessarudjord.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sotede øyne, eller «smokey eyes» er en sminkelook som aldri går av moten. Ikke bare er det rocka og sexy, men det er en look som kler de fleste – uansett om du har lyse, mørke, store eller små øyne. 

Likevel kan det ofte være vanskelig å få perfekt, og det blir gjerne en del kluss med øyeskyggefargene, eyeliner og maskara. 

LES OGSÅ: Eyeliner-triksene du bør prøve

DELER TIPS PÅ BLOGGEN: Vanessa Rudjord nå sminke- og motetips på sin nye blogg.  Foto: VG
DELER TIPS PÅ BLOGGEN: Vanessa Rudjord nå sminke- og motetips på sin nye blogg. Foto: VG Vis mer

Fint for deg med litt tunge øyelokk

Tidligere Costume-redaktør, moteredaktør og makeupartist Vanessa Rudjord (38) er en av dem som elsker smokey eyes-looken.  Og gjennom årene har hun også blitt en ekspert på å legge sminken. 

- Da jeg begynte å jobbe som makeup-artist i Elle, sminket jeg alle som Brigitte Bardot, med sorte sotede øyne. Inkludert meg selv. Hver eneste dag. Det er selvfølgelig litt i overkant, men jeg synes fortsatt jenter er aller mest sexy med sotede øyne, skriver 38-åringen på sin nye blogg – Vanessarudjord.no. 

Til KK.no forteller hun også at det er en annen grunn til at hun ofte faller tilbake på denne sminken. 

- Jeg elsker looken fordi jeg har tunge øyelokk og diskré øyeskygge synes nesten ikke på meg, så med sotede øyne kan jeg virkelig dra på litt, forteller hun. 

Som tidligere makeupartist har Rudjord også en rekke gode tips og triks for å gjøre sminken perfekt, og når det gjelder sotede øyne har hun en «oppskrift» hun sverger til, som hun deler på bloggen.

- Etter mange år med prøving og feiling, er dette utvilsomt den nærmeste oppskriften jeg har kommet perfeksjon, skriver hun.

LES OGSÅ: Slik legger du sotede øyne - enkel video!

Her er Vanessas smokey eyes-oppskrift

Foto: Vanessarudjord.no
Foto: Vanessarudjord.no Vis mer

1. Legg pudder på hele øyelokket, helt opp til brynet.Hvis du dropper pudder vil det bli vanskelig å sote skyggene pent og det kan fort bli ujevnt.

2. Finn to øyeskygger som matcher hverandre pent og som er i samme farge, men forskjellig tone. Selv liker jeg best matte bruntoner. Men du kan bruke blåtoner og gråtoner også. Jo mørkere farge, jo mer rocka uttrykk.

Foto: Vanessarudjord.no
Foto: Vanessarudjord.no Vis mer

3. Legg den lyseste av de to først på øyelokket med en korthåret pensel. Gjør den softere, ved å børste den ut opp mot globallinjen med en mykere og litt større pensel.

Foto: Vanessarudjord.no
Foto: Vanessarudjord.no Vis mer

4. Legg så den mørkeste skyggen helt inntil vippekanten, og børst den ut på lokket, men stopp før du kommer til globallinjen. La den duses ut i den andre øyenskyggen ved globallinjen. De fleste koster utover med penselen, men da mister man kontroll på skyggen. Så prøv å børst innover, da har du langt mer kontroll.

5. Hvis du har store øyne er det fint å legge en svart eller mørkebrun kajal på våtlinjen. Pass på å bruk en som er litt myk. De som er harde og tørre vil ikke legge seg like bra på det våte. Men hvis du har små øyne, som meg, er det finest å legge en hudfarget kajal for å åpne øynene litt. Det er lurt å ha med kajalen i veska og fylle på litt i løpet av kvelden. Den går fort av.

Foto: Vanessarudjord.no
Foto: Vanessarudjord.no Vis mer

6. Prøv å la huden være mest mulig ren. Vær sparsom med rougen og solpudderet for å unngå å se oversminket ut. Målet er vamp – ikke bimbo.

7. Dropp leppestiften. Hvis du må ha leppestift: gå for en som er matt og naturlig. Det er øynene som spiller hovedrollen.


 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer