Grått hår:

Jessica oppdaget de første grå hårene som 15-åring

- Gjennom mine livserfaringer har jeg lært meg å akseptere og omfavne den jeg er.

GRÅTT HÅR: Jessica turte å droppe hårfargingen og inspirerer nå andre kvinner til å gjøre det samme. FOTO: Privat
GRÅTT HÅR: Jessica turte å droppe hårfargingen og inspirerer nå andre kvinner til å gjøre det samme. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg begynte å se de første grå hårstråene da jeg bare var femten år gammel. Det var sjokkerende og jeg var definitivt ikke glad, forteller Jessica Lnenicka (40).

Det siste året har den amerikanske fotografen vært en del av en stadig voksende trend; kvinner som ikke lengre gidder å skjule sine grå hår og som deler selfies for å inspirere andre til å tørre å gjøre det samme. Trenden har fått fotfeste i sosiale medier under hashtagger som #grayhairdontcare og #ditchthedye.

Flere av disse kvinnene er rundt tretti og førti år gamle; en alder hvor mange nok vil synes det er litt i tidligste laget å bli «helt grå». Jessica forteller til KK at det også tok noe tid for henne å komme til beslutningen om å slutte å farge håret sitt.

– Det er ikke lett å omfavne ditt naturlige grå hår når du er i denne alderen. Jeg var veldig engstelig for at jeg skulle se eldre ut enn jeg egentlig er og at jeg skulle bli mindre attraktiv, forteller hun.

– Da jeg var yngre trodde jeg at det grå håret ville få meg til å se mindre profesjonell ut i jobbsammenheng. Jeg var også redd for at det ville påvirke vennskapene mine og ekteskapet mitt, men det har det heldigvis ikke gjort. Når jeg nå ser tilbake på hvordan jeg hadde det tidligere, synes jeg det bare var teit og usunt å være så besatt over den grå etterveksten. Gjennom mine livserfaringer har jeg lært meg å akseptere og omfavne den jeg er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer