SKINNJAKKEN KAN GÅ I VASKEMASKINEN: Er du ute etter en jakke som ser ut som om den har vært med på mye moro, som denne på stilikon Jamie King, kan du gjerne vaske den, enten for hånd eller på skånsomt program i maskinen.  Foto: REX/Broadimage/All Over Press
SKINNJAKKEN KAN GÅ I VASKEMASKINEN: Er du ute etter en jakke som ser ut som om den har vært med på mye moro, som denne på stilikon Jamie King, kan du gjerne vaske den, enten for hånd eller på skånsomt program i maskinen. Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer

Mote

Jo, du kan ta skinnjakken i maskinen

Triksene som gjør at den blir røffere og holder seg fin mye lenger!

Publisert

Det er ikke uten grunn at skinnjakken har blitt en klassiker. Den passer til det aller meste – er like fin til jeans som til kjole og shorts - og kan pyntes opp og ned så lett som bare det.

Skinnjakken gir oss en kul stil, siden den både er maskulin og feminin på en gang.

Og den går aldri av moten, og er like udødelig som den lille sorte og trenchcoaten.

Lær deg vasketrikset

Som alle andre plagg kan også skinnjakken bli skitten og flekkete. En dag på musikkfestival, eller en kveld i en røykfylt bule langs Route 66, og vips er den ikke like fresh lenger.

Hva gjør vi da? Å gnikke på flekkene med en klut går selvsagt an, men er det lov å hive en skinnjakke i vaskemaskinen?

- Klart det går bra å vaske skinnjakken i vaskemaskinen, jeg gjør det med alle mine jakker, sier Ellos-designer Li Gadd Dackås til KK.no.

Designeren forklarer at jakken fint kan vaskes på finvask på 30 grader, så lenge skinnjakken er av god kvalitet. Håndvask eller ullvask går også bra, nå som slike programmer har blitt så skånsomme.

Er du redd for at jakken skal bli ødelagt, så kan du vaske jakken for hånd. Bruk flytende ullvaskemiddel, og la skinnjakken lufttørke etter vask. Skulle jakken bli litt stiv, kan du prøve å massere den myk igjen med litt skinnkrem.

Tips: Ikke vask andre plagg sammen med skinnjakken.

HØSTENS SKINNJAKKER ER IKKE BARE SORTE: KK fikk smugkikke på høstkolleksjonen til Ellos, og en av trendene som går igjen er at skinnjakkene kommer i mange ulike nyanser av rosa og gammelrosa. Foto: Cecilie Leganger
HØSTENS SKINNJAKKER ER IKKE BARE SORTE: KK fikk smugkikke på høstkolleksjonen til Ellos, og en av trendene som går igjen er at skinnjakkene kommer i mange ulike nyanser av rosa og gammelrosa. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

- Blir enda kulere etter vask

En annen fordel med å gi skinnjakken en runde i vaskemaskinen, er at det ser ut som om den er litt mer brukt.

Ofte kan jo en skinnjakke som kommer rykende fersk fra butikken se litt for ny ut.

Og har du ikke tålmodighet til å vente på at den gror seg mer slitt i løpet av årenes løp, er trommelen altså løsningen:

- Mitt beste tips er å gi den en vask, for den blir mye kulere av det, strukturen i skinnet blir råere, sier Dackås.

Gå for kvalitet

Uansett hvordan du velger å vaske jakken, er en skinnjakke av god kvalitet en sikker investering. I motsetning til en trendy mintfarget bomullskåpe, kan du være helt trygg på at den overlever i mange år.

GENIALT TIPS: Bruk spenol på skinnjakken din, så holder den seg fin lenger.  Foto: Per Ervland
GENIALT TIPS: Bruk spenol på skinnjakken din, så holder den seg fin lenger. Foto: Per Ervland Vis mer

- Siden skinnjakken aldri går av moten, er den verdt en investering. Unngå billigbutikker, legg ekstra penger i jakken og den vil vare i årevis, sier KKs moteekspert og stylist Nadine Monroe.

Slik varer den lenger

Og når du først har sikret deg en jakke i ekte skinn av god kvalitet, kan du ha glede av den bestandig, så lenge du behandler den riktig, da.

Først og fremst må du sørge for at den får nok fuktighet. Det finnes flere ulike kremer du kan påføre, men et aldri så lite stalltips skal være et strøk eller to med universalmiddelet «Spenol».

Å impregnere den mot smuss, fett og flekker er også lurt. Slik vil også skinnet holde seg mykt og smidig. Jakken har også godt av små pustepauser i mørke rom.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer