Ull

Jo, ulltøy kan være sexy!

Norske With & Wessel spesialiserer seg på å lage stilsikre ullplagg.

NY BUTIKK: Norske With & Wessel spesialiserer seg på å lage rene og økologiske klær i ull.  Foto: A. C. Blystad/ KK.no
NY BUTIKK: Norske With & Wessel spesialiserer seg på å lage rene og økologiske klær i ull. Foto: A. C. Blystad/ KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ull er noe alle nordmenn har et forhold til, og med tanke på de lave temperaturene som pleier å krype innover landet på denne tiden av året, er det kanskje ikke så rart at de fleste av oss eier en ulltrøye eller to. Men, det er ikke alltid like stas å traske rundt med den gråfalmede sportstrøya du også bruker på skiturer under favorittblusen eller kardiganen. Og foreløpig har det vært litt begrenset med klesmerker som produserer lekre, tynne basisplagg i ull, som både holder deg varm helt innerst og som samtidig kan vises frem helt ytterst. Ullsuksess i USADette har den norske designerduoen Cathrine Wessel og Stian Tolnæs gjort noe med. De siste årene har paret hatt kjempesuksess med klesmerket With & Wessel, som har spesialisert seg på å lage rene og økologiske ullklær, i USA. Og designerne har blant annet fått positiv omtale i kjente magasiner og aviser som Vogue og New York Times.Foreløpig har det vært litt begrenset tilgang til ullplaggene deres her i Norge, men denne uken åpnet paret sin aller første concept store i Bogstadveien i Oslo, og ser nå frem til å kunne tilby trendy ullklær til det norske folk.- Det å åpne en egen butikk her i Norge har vært del av strategien vår hele veien, forteller Cathrine Wessel til KK.no: - Men jeg har bodd i New York i 20 år nå, så vi ville veldig gjerne prøve oss ut der først. Og det har jo gått utrolig bra, noe som er kjempegøy. Derfor velger vi nå å satse for fullt i Norge også. For vi ser jo at markedet her er kjempestort, nordmenn elsker jo ull, og hele konseptet vårt er bygget opp rundt dette. LES OGSÅ: Vasker du hull i ullklærne dine? Stilsikker ull for varme og kalde dagerIfølge Wessel og Tolnæs består alle plaggene deres av økologisk ull, noen ganger i kombinasjon med elastan og silke, for å få den rette passformen. Og tanken bak konseptet deres er at man skal kjøre lag-på-lag med ull - slik vi nordmenn ofte gjør når det er kaldt, og da gjerne kombinere flere av plaggene fra kolleksjonen. - Noen av plaggene er faktisk laget med flere lag – som denne høyhalsede ullgenseren, som har et veldig tynt, mykt og behagelig ull-lag innerst, og så et litt røffere ytterst. Ellers er tanken vår at man skal kjøre «layers» med tynn ull for en røff, trendy look, forklarer de: - Dette er også supert både for å holde varmen, og transportere ut fukt, da ull faktisk er det plagget som best regulerer kroppstemperaturen vår. - Det er ingen som egentlig har gjort ull innen fashion enda, og vi hadde fryktelig lyst til å gjøre nettopp det, forklarer designerparet til KK.no. With & Wessel lager ikke bare «basic»-plagg, som trøyer, t-skjorter og tights. Her er også blazere, bukser, høyhalsede gensere, kjoler og bluser i tynne og behagelige ullmaterialer.Se flere bilder av plaggene nedenfor:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer