Skjorte

Jobb-plagget du bør sikre deg

Med denne i skapet har du alltid noe å ha på deg på kontoret.

PLAGGET SOM ALLTID GJØR DEG VELKLEDD OG SMART - UTEN Å BLI KJEDELIG: Skuespiller Ginnifer Goodwin styler den hvite skjorta med et rødt lekkert skjørt, og legg merke til hvordan gull-lenken på Chanel-vesken og de skrå kattebrillene gjør antrekket enda mer spennende. Foto: All Over Press
PLAGGET SOM ALLTID GJØR DEG VELKLEDD OG SMART - UTEN Å BLI KJEDELIG: Skuespiller Ginnifer Goodwin styler den hvite skjorta med et rødt lekkert skjørt, og legg merke til hvordan gull-lenken på Chanel-vesken og de skrå kattebrillene gjør antrekket enda mer spennende. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Enhver velfungerende garderobe bør i alle fall inneholde èn pen hvit skjorte. Den blendahvite klassikeren er nemlig genial i all sin enkelhet.

På dager du føler deg trøtt og ufiks, vil den stramme deg opp på et blunk med all sin velkledde karma. Og den er jo helt perfekt å bruke på jobb.

Siden du kan style den på så mange måter, gjør den også hverdagen din så mye enklere.

Bruker du den under en dressjakke er du dessuten bestandig perfekt antrukket for et hvilket som helst møte som krever litt executive schwung.

LES OGSÅ: Har du valgt riktig t-skjorte?

SLIK STYLER DE DEN HVITE SKJORTA: Nicole Richie bruker skjorten til et par rocka skinnbukser. Skuespiller Ginnifer Goodwin er feminin i rødt skjørt og loafers. Cameron Diaz går for en executive vri med smalt blyantskjørt, høye hæler og elegant skinneveske. Artisten Rita Ora er smart i smokingjakke, ankelbukser og herreinspirerte brogues.   Foto: All Over Press
SLIK STYLER DE DEN HVITE SKJORTA: Nicole Richie bruker skjorten til et par rocka skinnbukser. Skuespiller Ginnifer Goodwin er feminin i rødt skjørt og loafers. Cameron Diaz går for en executive vri med smalt blyantskjørt, høye hæler og elegant skinneveske. Artisten Rita Ora er smart i smokingjakke, ankelbukser og herreinspirerte brogues. Foto: All Over Press Vis mer

Slett ikke streit og stiv

Mange kvier seg likevel for å bruke den i redsel for å bli for stram og kjedelig i stilen, men dersom du styler den litt friskt blir den din beste venn.

Den er super å bruke til høstens trendy skinnbukse, for eksempel. Med et par spisse pumps, enten svarte eller i en knall farge, blir du både kul og elegant. Og til et par jeans er den naturligvis en sikker vinner. Er buksen i rødt eller lyserosa - enda bedre.


Og stukket ned i linningen på et knelangt blyantskjørt blir du kontorets smarteste lady. Skjørtet må gjerne være i tweed, som vi ser hos Mulberry, eller i smørmykt skinn som smyger seg langs lårene. Hvorfor ikke sjekke ut en lett struttende modell for en stilig 50-tallstvist?

For en ny vri, kombinerer du skjorten med en bukse i fløyel og et par sneakers. Vil du tone ned stilen noe, kan du bruke en tynn genser over.

SMART STRETCHY KLASSIKER: Fra venstre med innsving (kr 150, H&M), med lange snipper (fra By Malene Birger) og i klassisk snitt (kr 250, Lindex). Foto: All Over Press
SMART STRETCHY KLASSIKER: Fra venstre med innsving (kr 150, H&M), med lange snipper (fra By Malene Birger) og i klassisk snitt (kr 250, Lindex). Foto: All Over Press Vis mer

Velg riktig modell

Det er ikke en løs og slapp skjorte du er ute etter, men en som sitter som et skudd. Er den i bomull, bør den derfor ha litt stretch i seg.

Husk at elastiske stoffer lett kan utvide seg, så ikke kjøp en som er for stor i størrelsen.

Dersom det er en silkebluse, bør den være av god kvalitet slik at den ikke blir stygg når du vasker eller renser den. Det samme gjelder for viskose.


Krager er helt i tiden, så kjør på med dem, og de må gjerne være litt store. Og for en lag-på-lag-stil, er en jersey-singlet under midt i blinken.

Knepp opp - få flott fasong

Dersom du knepper opp de tre øverste knappene i skjorten, får du en fin utringning uten at det blir for mye.

På en avslappet og elegant måte vil du rette fokus mot brystpartiet, samtidig som v-formen gir deg en fin fasong.

Skal du på fest, kan du godt la bh-en såvidt synes - for en litt mer sexy vri.

Og du får en veldig fin og lang hals i en skjæring som dette, og den bidrar til at midjen virker smalere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer