Trend:

Joda, denne trenden blir med videre

Det er noe helt spesielt med våren.

TREND: Den danske influenseren Emili Sindlev er kjent for sin fargerike og eklektiske stil. Her er hun under moteuken i København forrige sesong. FOTO: Anastasia Fedoseeva
TREND: Den danske influenseren Emili Sindlev er kjent for sin fargerike og eklektiske stil. Her er hun under moteuken i København forrige sesong. FOTO: Anastasia Fedoseeva Vis mer
Publisert

Etter en lang vinter våkner liksom alt til liv igjen. Dagene blir lengre og lysere, snø og is smelter, og de første vårblomstene titter fram fra vinterdvalen.

Selv om motebildet denne sesongen riktignok preges av at hverdagsstilen er tilbake – i en mer elegant variant (kanskje ikke så rart etter to år i joggebukse), er de sterke fargene fortsatt med oss også nå.

I solnedgangens farger hos Saks Potts. FOTO: James Cochrane.
I solnedgangens farger hos Saks Potts. FOTO: James Cochrane. Vis mer

Det kan være en noe bitter pille å svelge for dem som liker en nøytral fargepalett, slik som meg selv, men på en måte er det noe fint med det også. For både under og etter pandemien ble catwalken, og med det også motebildet, fylt med framtidshåp og optimisme i en slags kollektiv «alt blir bra»-innstilling. Vi hadde kanskje ikke noe valg. Likevel er det noe poetisk over det.

Lilla hos Ganni. FOTO: James Cochrane.
Lilla hos Ganni. FOTO: James Cochrane. Vis mer

Moten skal som kjent speile samtiden, og det gjør den så til de grader. Selv om man riktignok skal ta det med en klype salt, er jo tross alt årets farge (fra Pantone) viva magenta – en slags rødrosa farge. Det er et velkomment avbrekk fra Barbie-core, som har preget motebildet det siste året nå.

Og hos supermerket Rotate. FOTO: James Cochrane.
Og hos supermerket Rotate. FOTO: James Cochrane. Vis mer

På catwalken denne sesongen har vi også sett mye i solens farger. Det er kanskje ikke tilfeldig, det heller. For som en slags forlengelse av fargene er det ganske så symbolsk. En ny normal, på en måte. Litt sånn alle har snakket om i kjølvannet av pandemien. Dessuten gjør farger noe med oss. Sånn rent psykisk. En slags ny vår.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer