Joggesko

Joggesko + skjørt = sant

Vårens mest behagelige sko er perfekte til både hverdags og fest.

JOGGISEN ER DE NYE PUMPSA: Designerne og stilikonene er enige - å kombinere joggesko med skjørt er det som gjelder denne sesongen. Fra venstre i friske pasteller på catwalken til DKNY, supermodell Cara Delevingne, i duse puddertoner hos Chanel og stilikon Veronica Heilbrunner i ulike nyanser av grønt til militærinspirerte sneakers.  Foto: All Over Press
JOGGISEN ER DE NYE PUMPSA: Designerne og stilikonene er enige - å kombinere joggesko med skjørt er det som gjelder denne sesongen. Fra venstre i friske pasteller på catwalken til DKNY, supermodell Cara Delevingne, i duse puddertoner hos Chanel og stilikon Veronica Heilbrunner i ulike nyanser av grønt til militærinspirerte sneakers. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du lei av å subbe rundt i våte vinterstøvler med saltrender på tuppen og klam lodden fôring? Da kan du glede deg til våren, for aldri har skoparken vært mer behagelig, fargerik og lett på fot.

Nå er det nemlig sporty fottøy som gjelder. Designerne har byttet ut de høye hælene med joggesko i deilige pastellfarger, og det beste av alt er at du kan bruke dem til alt.

Ikke bare til bukser og jeans

Selv om joggesko er en sikker vinner til olabuksen, funker de også like fint til garderobens mer luftige og pyntede plagg, som kjoler og skjørt med vipp, sigarettsnitt og volum.

- Joggesko er nå like populært til hverdags og fest, og perfekt å bruke til skjørt. Favorittene er kremhvite eller dyriske, og sålen bør være litt tykk, sier KKs stylist og moteekspert Nadine Monroe.

Stilen ser vi hos designere som Marc Jacobs, DKNY og Chanel. Da Karl Lagerfeld viste sin siste Chanel-kolleksjon, var det nemlig joggeskobonanza og sporty chic over det hele. Skoene var et selvsagt valg til alt fra brudekjoler, miniskjørt og midilengder.

SPORTY CHIC: Hos Chanel er joggesko og skjørt en perfekt match denne sesongen.  Foto: All Over Press
SPORTY CHIC: Hos Chanel er joggesko og skjørt en perfekt match denne sesongen. Foto: All Over Press Vis mer

- Stilen er tydelig inspirert av den sporty trenden, og er både behagelig og kul på samme tid, sier Nadine.

Fint til knelange lengder

Mange av oss lurer nok litt på om vi kler å bruke skjørt til joggesko. For hva skjer dersom vi har litt brede legger, og hva slags sokker og strømper skal vi bruke?

En lengde som kler de aller fleste, er skjørt og kjoler som går til rett over kneet. Dersom du vil vise mye ben, går du for noe kortere.

Så var det strømpene, da. Aller finest blir det selvsagt med bare bein, men siden vi bor i Norge kan vi ikke alltid tillate oss å vise så mye hud. Da vil sorte strømper fungere utmerket, men gjør gjerne som Miu Miu og match skoene med hoser i samme farge. 

Et par fargerike knestrømper er også moderne nå - bruk dem også gjerne oppi pumpsene dine.

Velg riktige sko

Når du kjøper deg et par nye joggesko, kan det lønne seg å investere noen kroner. Sørg for at skoen er behagelig å ha på seg, at materialet puster og at sålen gir god demping.

Er du redd for å miste litt av høyden, siden du ofte bruker høye hæler, er et par joggesko med tjukk såle en god ide. Slik stiger du til værs på en avslappet og komfortabel måte.

Og selv om sort og grått er fint, så er det bare å ta på seg pastellbrillene hvis du vil komme i vårstemning.

VÅRENS LEKRE JOGGESKO: Dersom du vil følge trendene, går du for et par sporty joggiser i deilige lyse farger. Øverst til venstre i gult og grått (cirka kr 1600, Marc Jacobs/Netaporter.com), i sukkertøyrosa (kr 900, Kangaroos), i hvitt (kr 700, Kasai), i grått og pastell (kr 900, Adidas), i lilla (kr 900, Kangaroos) og gylne (cirka kr 2640, Nike/Netaporter.com). Foto: Produsenter
VÅRENS LEKRE JOGGESKO: Dersom du vil følge trendene, går du for et par sporty joggiser i deilige lyse farger. Øverst til venstre i gult og grått (cirka kr 1600, Marc Jacobs/Netaporter.com), i sukkertøyrosa (kr 900, Kangaroos), i hvitt (kr 700, Kasai), i grått og pastell (kr 900, Adidas), i lilla (kr 900, Kangaroos) og gylne (cirka kr 2640, Nike/Netaporter.com). Foto: Produsenter Vis mer

Gå for løse bukser

Dersom du ikke synes det er noe fint å kombinere skjørt med joggesko, gjør du som Marc Jacobs og bruker løse og deilige bukser i stedet.

Lar du dem være like lyse og friske i fargen som joggeskoene, får du en ren stil og en lang og fin linje.

En dressjakke eller en pyntet pen bluse gir dessuten antrekket en feminin tvist.

LEKKERT TIL VIDE LØSE BUKSER: For deg som synes joggesko og skjørt er en helt vill kombinasjon, gjør du heller som Marc Jacobs, og bruker dem til vide deilige bukser i lyse farger. Foto: All Over Press
LEKKERT TIL VIDE LØSE BUKSER: For deg som synes joggesko og skjørt er en helt vill kombinasjon, gjør du heller som Marc Jacobs, og bruker dem til vide deilige bukser i lyse farger. Foto: All Over Press Vis mer

Dropp syntetiske sokker og strømper

Å gå rundt i joggesko hele dagen, er fantastisk deilig, men alle vet hvor fort de kan bli sure.

Skoens verste fiende er sokker og strømper i syntetiske materialer som ikke puster. Hopp heller inn i bomull og silke, så slipper du å ødelegge fottøyet.

Og faller du for fristelsen om å gå barbeint i dem, ja, da har du deg selv å takke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer