Vaske håret:

Journalist Malin Gaden gikk fra å vaske håret annenhver dag til en gang i uken

Se hvordan det gikk i videoen nederst i saken.

VASKE HÅRET: KKs journalist Malin Gaden gikk fra å vaske håret annenhver dag til en gang i uka. FOTO: NTB Scanpix
VASKE HÅRET: KKs journalist Malin Gaden gikk fra å vaske håret annenhver dag til en gang i uka. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mars 2018 hadde KK en sak ute om at det er anbefalt å vaske håret én gang i uken. Dette er noe jeg selv er blitt fortalt av min egen frisør, som bare rister på hodet når jeg sier at jeg vasker håret mitt annenhver dag.

Grunnene til det er mange. Hovedargumentet mitt er nok det at det blir så fort fett, men jeg har jo skjønt at den hyppige hårvaskingen ikke akkurat hjelper dette.

- Vasker du håret for ofte kan du fjerne de naturlige fettsyrene som smører det og får det til å se sunt og blankt ut. Som en generell anbefaling pleier vi å si kun én gang i uken. Unntaket er selvfølgelig om du sliter med fet hodebunn, har Agnes Gulbrandsen, frisør og eier av frisørkjeden Gevir, sagt til KK.

LES OGSÅ: Tinashe Williamsson røper hva hun elsker å starte morgenen med

- Vi vasker oss litt for mye

I det siste har jeg bleket håret mitt. Smart, jeg vet. Siden jeg utsetter håret mitt for ganske mye slitasje, er jeg fast bestemt på å hjelpe til så godt jeg kan. Kan det å kutte ned på hårvaskingen ha en innvirkning?

- Det er verdt å gi det et forsøk, siden vi generelt vasker oss litt for mye, forteller Lise Holm-Glad, leder for Defines frisørteam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer