Slanking

Juks deg til drømmekroppen

Glem slanking. Alt du trenger er å velge riktige klær. Her er noen enkle kjappe tips.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SMART VALG 1: Undertøy som funker

En underkjole gjør susen for antrekket. Ikke bare er den raffinert, men den hjelper også til med å glatte ut bulker og skjuler trusen hvis kjolen er gjennomsiktig. Sørg også for å velge riktig undertøy. Ta deg god tid i prøverommet, og spør om hjelp fra betjeningen. Hemmeligheten er at bh-en ikke skal skli opp på ryggen, men være så stram at den gir nok støtte til puppene. Ellers er det ingenting som er så slankende som en strømpebukse med hold in-effekt.

SMART VALG 2: Forminskende skjørt

Selv om du har litt rumpe er det ingen grunn til å være redd for å gå i skjørt. Snarere tvert imot. Sigarettsmale varianter er perfekte for velproporsjonerte kropper. Sørg bare for at du velger undertøy som ikke lager bulker, som truser med høyt liv eller hipstere. Sømløse string-truser i tynt materiale er et godt valg. Velg også lengden på skjørtet etter høyden din (jo lavere du er, jo mer bein kan du med fordel vise), og ikke glem høye hæler.

SMART VALG 3: Mørke farger

Intet nytt under solen at svart har en slankende effekt. Det betyr ikke at du ikke kan bruke lyse farger. Hvis du velger en svart enkel kjole kan du for eksempel sprite den opp med en fargerik dressjakke og iøyenfallende tilbehør og sko.

SMART VALG 4: Flatterende utringning

Har du litt former er en v-utringning perfekt fordi du forlenger linjene på kroppen og styrer oppmerksomheten mot kløften. Har du litt store armer bør du i tillegg unngå topper med elastisk strikk på ermene, samt halternecktopper og ermeløse trøyer.

SMART VALG 5: Tilbehør som blikkfang

Lange smykker er hot og trekker oppmerksomheten bort fra problemområdene. De trenger ikke å koste allverden, og spriter opp ethvert antrekk. Gå gjerne for kjeder i folkorestil - det er hot nå. Velg gjerne også store vesker som står i proposisjon til kroppen din. Små vesker kan nemlig få deg til å se litt større ut.

SMART VALG 6: Høye hotte hæler

Sko med høye hæler gir deg en flott holdning, lange bein og spretne leggmuskler. Men det beste med sommerens stiletter er ikke at de er glamorøse, sexy og smashing, men at de faktisk er gode å gå også, på grunn av sine stødige hæler.

SMART VALG 7: Topper som framhever formene

Har du store pupper er overslagstopper perfekt. Timeglassfigur får du ved å bruke en jakke eller kardigan du fester de midterste knappene på. Ellers vil en innsvinget dressjakke forlenge overkroppen din. For deg med litt stor mage er en topp med litt vidde nederst supert.

SMART VALG 8: : Bukser som gir fin rumpe

Trenden med flagrende bukser i 70-tallsstil passer perfekt til litt formfulle kropper, fordi de balanserer så fint. Bruk dem til sandaler eller pumps. Herredressbukser er også slankende og stilig, og rette bukser som ikke er for trange gir en fin figur.

SMART VALG 9: Den geniale badedrakten

50-talls, pin up-stil eller herlig hippie. Badedrakten er tilbake for fullt i år, og kommer i alle slags varianter. Perfekt for deg som gjerne vil skjule litt her og der. Mange av dem er dessuten så stilige at de også kan brukes som partytopp.

SMART VALG 10: Kjoler med høyt liv

Sommerens fineste kjoler finnes i alle fasonger og varianter, så uansett om du vil skjule magen eller vise fram lange bein finnes det en kjole som yter kroppen din rettferdighet. Det er nok av anledninger til å kunne puste med magen i sesongens snitt. Aller mest flatterende er likevel kjoler med høyt liv, da de gir løft til bysten og har litt vidde nederst.

SMART VALG 11: Velg riktig stoff

Stofftyper som silke, lycra og stretch kan få deg til å se større ut. Gå heller for tynne ullstoffer eller bomull. Det er også lurt å styre unna horisontale striper, da dette kan få deg til å se bredere og kortere ut.Les også:
 • Kle deg èn størrelse ned
 • Les også: Badedraktene du føler deg vel i
 • Les også: Skoene som gir gaselle-bein
 • Les også: Juks deg bikinifin
 • Les også: 36 perfekte ferieplagg
 • Lær å skille trendy og tacky
 • Les også: Smykker under 80 kroner
 • Les også: Tilbehør til minipris
 • Les også: Sommerkjoler til under 350 kroner
 • Les også: 21 supre sommerkjoler
 • Les også: Perfekte vesker under 500 kroner
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.