øyevipper

Juks deg til lengre vipper

Helt uten løsvipper og extensions!

TRIKS: For å få enda mer ut av maskaraen din og gjøre vippene ekstra lange og fyldige, kan du legge et lag talkumpudder mellom to lag mascara. Lær hvordan lenger ned i saken. Foto: gpointstudio - Fotolia
TRIKS: For å få enda mer ut av maskaraen din og gjøre vippene ekstra lange og fyldige, kan du legge et lag talkumpudder mellom to lag mascara. Lær hvordan lenger ned i saken. Foto: gpointstudio - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange av oss drømmer om både fyldigere og lengre vipper, men er kanskje skeptiske til vippeextensions. For de fleste av oss er det nok også uaktuelt å bruke falske vipper hver dag. 

Selv om maskarareklamene lover vipper som ser ut som falske vipper – og la oss bare si det som det er: i de fleste av disse reklamene er jo vippene falske som bare rakker’n – er det sjelden resultatet blir så fyldig som vi ønsker med bare maskara. 

Heldigvis finnes det et triks: Kombinasjonen av maskara og babypudder, altså talkum, kan gi deg drømmevippene helt uten falske vipper, skriver Elle

LES OGSÅ: Slik får du lengre vipper

Legg pudder på vippene

– Du kan gjerne bruke pudder for å skape mer volum og lengde til vippene, sier Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved sminkeskolen Art Complexion.

Hun understreker at det er viktig at du bruker en god maskara som ikke drysser for at dette trikset skal funke. 

– Om du velger å legge pudder på vippene og så et nytt lag maskara når det først er tørt, oppstår det lett dryssing.

LES OGSÅ: Eyelineren er trikset til fyldigere vipper

STOR EFFEKT: Maskara er et sminkeprodukt mange av oss ikke vil gå ut av huset uten å ha på oss. Av og til gir den immidlertid ikke fullt så mye lengde til vippene som du skulle ønske, men heldigvis finnes det triks.  Foto: Alliance - Fotolia
STOR EFFEKT: Maskara er et sminkeprodukt mange av oss ikke vil gå ut av huset uten å ha på oss. Av og til gir den immidlertid ikke fullt så mye lengde til vippene som du skulle ønske, men heldigvis finnes det triks. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer

Slik gjør du det:

Trinn 1: Start med å gi vippene en god bøy med en vippetang. Husk at du bør bøye vippene flere steder for å få en jevn bøy på dem. Bøyer du bare ett sted, kan du ende opp med vipper i vinkel. 

Trinn 2: Påfør ett eller to lag med maskara, og sørg for å begynne helt inne ved røttene og fortsette helt ut til tuppene. 

Trinn 3: Her kommer supertrikset! Bruk litt babypudder eller et finmalt, transparent pudder for å gi vippene mer volum. Ha litt pudder i et lite lokk eller i håndflaten din og dypp en bomullspinne i pudderet for å plukke opp produkt. Påfør så dette på vippene, både på over- og undersiden, og sørg for at alle vippene er dekket med et tynt lag pudder fra rot til spiss. Det ser ikke spesielt bra ut når du er ferdig med dette trinnet, men det er altså helt normalt.

Trinn 4: Påfør et siste lag med maskara fra røttene til spissene, og vips er vippene dine svarte igjen. Og fyldigere og lengre enn før. 

LES OGSÅ: Her er de beste maskaraene

BØY FLERE GANGER: Trikset for perfekt buede vipper er å bøye vippene i flere omganger, og alltid før du tar på maskara. Foto: Per Ervland
BØY FLERE GANGER: Trikset for perfekt buede vipper er å bøye vippene i flere omganger, og alltid før du tar på maskara. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Kan du disse maskaratriksene?

Prøv egne vippeprodukter

Selv om Presttun Eide sier du absolutt kan bruke dette trikset, ville hun selv gått for et annet alternativ. 

– Personlig ville jeg valgt et eget produkt som er laget for å gi fylde og volum istedenfor pudder. Da vil det bli enklere å håndtere, og du slipper også at det drysser og blir klumper i vippene, sier hun.

Makeupartisten forklarer at det for eksempel finnes gode vippeprimere som både styrker og gir lengde og volum som kan påføres før maskara. Disse vil gi deg samme type resultat, men er spesielt laget for å gjøre nettopp dette. 

– Du kan også kjøpe egne fibermaskara som du påfører mellom to lag maskara for å bygge ekstra lengde og volum. Her gjelder det å prøve seg frem for å finne ut hva som fungere best på egne vipper, sier Presttun Eide. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer