LEKRE LEGGER: Om du er en av dem som føler deg bitte litt bedre når leggene får litt farge, kan vi trøste med at du kan jukse deg til sommerbrune legger i en fei – helt uten skadelige UV-stråler eller sølete selvbruningsprodukter.  Foto: (c) Oliver Strewe/Corbis/All Over Press
LEKRE LEGGER: Om du er en av dem som føler deg bitte litt bedre når leggene får litt farge, kan vi trøste med at du kan jukse deg til sommerbrune legger i en fei – helt uten skadelige UV-stråler eller sølete selvbruningsprodukter. Foto: (c) Oliver Strewe/Corbis/All Over Press Vis mer

Mote

Juks leggene brune i en fei

Du trenger hverken sol eller selvbruningsprodukter.

Publisert

Heldigvis har selvbruningsproduktene utviklet seg mye de siste årene, og du trenger ikke lenger å bli oransje og skjoldete selv om du foretrekker å bli perfekt brun uten sol.

Du får nå alt fra kremer og geleer til mousser og sprayer, ja til og med servietter, og fargeutvalget har også blitt bedre. Det lukter kanskje litt rart fortsatt, men også på dette området har produktene blitt bedre.  

Noen ganger orker man imidlertid ikke å styre med selvbruningen i det hele tatt, for det kan være litt styrete. Det tar tid, du må være nøye for å unngå skjolder, du må unngå vann i timevis og før du vet ordet av det har du fått masse søl på både badegulvet, klærne dine og sengetøyet ditt. Heldigvis finnes det enklere og raskere alternativer.

LES OGSÅ: Unngå selvbruningsflekker på klær og sengetøy

GIR GLØD: En skimmerolje eller farget krem gir leggene vakker glød. Mens noen produkter bare gir glød, har en del av dem også farge, slik at du kan jukse leggene brune på 1-2-3. Foto: fofos_911 - Fotolia
GIR GLØD: En skimmerolje eller farget krem gir leggene vakker glød. Mens noen produkter bare gir glød, har en del av dem også farge, slik at du kan jukse leggene brune på 1-2-3. Foto: fofos_911 - Fotolia Vis mer

Juks for en kveld

En skimmerolje eller en farget bodylotion gir beina dine nydelig brunfarge og naturlig glød - helt uten selvbruning. Enklere blir det virkelig ikke, og det er perfekt om du bare vil friske opp leggene litt til sommerfesten, bryllupsfesten eller en tur ut med venner.

- En tørrolje med bronze har ingen solfaktor, men vil gjøre huden gyllen uten at du får problemer med skjolder. Den er blant annet perfekt til leggene, har Tore Petterson, offisiell makeupartist for The Body Shop, tidligere fortalt KK.no.

Trikset med skimmeroljer og fargede kroppskremer, er å smøre den ut i raske, jevne bevegelser slik at du unngår ujevnheter.

En del av produktene gir bare glød og skimmer, mens noen av dem også er farget og dermed gjør leggene brunere i tillegg. 

Selv de fargede produktene gir ikke veldig mye farge ved første påføring, og derfor kan selv du med veldig bleike legger bruke dem uten å bekymre deg for at det ser unaturlig ut. 

Om du vil ha en litt mørkere farge, kan du bare smøre et lag til, men sørg for å la det første laget tørke først.

LES OGSÅ: Fire steg til lekre sommerbein

Slik får du den beste fargen

I likhet med når du bruker selvbruning, bør du forberede huden din godt før du påfører skimmeroljer/tørroljer. Slik får du et best og penest mulig resultat.

Før du smører deg bør du gjøre dette:

  1. Skrubb huden godt med hampvott eller skrubb for kroppen. Da fjernes den tørre huden som er årsaken til at fargen blir ujevn. Husk å skrubbe ekstra godt på albruer, knær og føtter.
  2. Skrubb deg gjerne en dag i forveien eller på morgenen. Da bruker du ikke så lang tid på en gang.
  3. Velg deg ett område av gangen, for eksempel den ene leggen, og smør med raske bevegelser.
  4. Pass på at alle steder blir like jevnt smurt med lik mengde krem. Vær ekstra nøye rundt anklene og ned mot føttene.
  5. Vask hendene godt!
  6. La kremen trekke godt inn i huden før du tar på løstsittende tøy.
  7. Unngå vann med mindre produktet du bruker er vannfast.

LES OGSÅ: Når bør du påføre selvbruningen?

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer