Julegave:

Julegaveshopping i Oslo: Vi deler våre beste tips!

Her bør du shoppe - og spise!

JULEGAVESHOPPING I OSLO: Vi gir deg de beste tipsene! FOTO: Scanpix
JULEGAVESHOPPING I OSLO: Vi gir deg de beste tipsene! FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er fra Lismarka. En liten bygd utenfor Lillehammer. Og da vi skulle dra til Oslo - noe som alltid var like stas - så var det Karl Johan og Aker Brygge som var Oslo for oss. Lite visste jeg hvor mye som faktisk befant seg i den koselige byen - spesielt av butikker og restauranter.

Så når familie og venner kommer på besøk, sørger jeg for å ta de med på restauranter de aldri har vært på før, eller besøke butikker som har produkter du ikke finner mange andre steder i landet. Akkurat dette er ekstra gøy nå mot jul, for da kan jeg dra hjem til jul med gaver de ikke finner på kjøpesenteret på Lillehammer.

Dette er jo også grunnen til at mange velger å ta turen til Oslo før jul. Nettopp for å handle julegaver. Derfor har jeg spurt redaksjonen, som har bodd i hovedstaden enten hele livet eller i mange, mange år, om å dele sine beste tips til den ultimate julegaveshoppingen:

LES OGSÅ: 24 fantastiske kjoler til festsesongen

Grünerløkka

Sett deg på 12, 11 eller 13-trikken mot Kjelsås eller Grefsen stasjon. Hopp deretter av på Schous plass. I Markveien 60 finner du Acne Archive. Her finner du klær og tilbehør fra Acne Studios som ikke er i sesong og som dermed også henger ute med en ganske så fin rabatt! Rett rundt hjørnet fra Acne Archive ligger Territoriet. Stopp her og ta et glass vin før dere tusler oppover Markveien. Skulle du ønske å spise noe annet enn julemat i løpet av dagene i Oslo, kan en tur innom restauranter som Le Benjamin, Trattoria Popolare eller Südøst anbefales. Alle ligger i samme område!

I Markveien 56 finner du butikken Kool Kidz. Her får du alt barna kan ønske seg! Stilige klesplagg, leker og tilbehør! Beveger du deg helt opp til Olaf Ryes plass finner du Olivenlunden 1830 på Olaf Ryes Plass 3A. En deilig oase midt i Oslo. Butikken har de deiligste olivenoljer og her kan du bruke god tid på å prøvesmake alt fra oljer til balsamico og pistasjkrem.

Siste stopp på Grünerløkka er Velouria Vintage. Dette er butikken for dem som ønsker å finne noen brukte skatter. Butikken er liten og innholdet er mye, men bruker du litt tid kan du fort finne noe gjenbrukselskeren i ditt liv vil sette så pris på. Psst: Interesserte i flere skatter? Fretex på Grünerløkka er virkelig verdt å sjekke ut!

St. Hanshaugen

Etter at du har jobbet deg opp Grünerløkka havner du etter hvert i Sannergata. Her går 21-bussen mot Tjuvholmen. Hopp på den og beveg deg mot St. Hanshaugen. Du går av på stoppet som heter det og tar til høyre - her ligger Java (Ullevålsveien 47)! Er du kaffenerd er dette et perfekt sted for deg! Etablert i 1997 og først ute i Norge med eget mikrobrenneri gjør dette stedet til en klassiker for både de som bor i området – og for kaffeturister. Store vinduer ut mot parken, nydelig håndbrygg og tidløst stilig lokale.

Rett ved siden av Java finner du Studio Bazar. Er du ute etter en vintage kimono, et nydelig sengeteppe, gulvteppe eller rett og slett en ny kåpe? Dette kan være butikken du har lett etter. Masse fine venninnegaver som toalettmapper, silkeskjerf og såper også. Sjekk ut studiobazar.no for sortiment.

Fortsett nedover Ullevålsveien og du finner Røtter! Helsekostbutikken Røtter er mer enn bare heslekost, men bugner av en rekke deilige skjønnhetsprodukter, snille vaskemidler og digg sjokolade – for å nevne noe. Her finner du alt og mer til – og en betjening som hjelper deg med å navigere i produktjungelen.

Frogner

For å komme til neste stopp trenger du nødvendigvis ikke ta noe kollektivtransport, men har du dårlig tid er det bare å sette seg på 21-bussen igjen. Like ved Bislett Stadion ligger den lille interiørperlen Eske. Her finner du masse inspirasjon og alt fra små lysestaker til lenestoler i velur og taklamper. Alt er håndplukket og virkelig smashing! Obs: prisnivået er ganske høyt, men du kan finne små pynteting til overkommelige priser. Adresse: Sofies gate 16.

Bussen tar deg deretter videre til Lapsetorvet - nærmere bestemt Solli plass. Legg inn adressen Bygdøy Allé 39 i Google Maps. Her finner du KK-redaktør Ingeborg Heldals absolutte Oslo-favoritt: Gimle Parfymeri! Det er en skattekiste for alle som er glad i makeup, parfyme og hudpleie, og de har merker du ikke finner noen andre steder. Financial Times kåret i fjor Gimle Parfymeri til et av de topp tre stedene i verden å besøke for shopping av beautyprodukter.

De har blant annet makeup fra Tom Ford, Armani og er flagshipstore for Chanel. I tillegg fører de, som eneste forhandler i Norge, hårpynten og smykkene til den New York-baserte smykkekunstneren Jennifer Behr, som er noe av det fineste som finnes. Du kan få lagt makeup mens du er innom, og de pakker inn de nydeligste julegavene for deg. Vegg i vegg ligger også deres økologiske avdeling, hvor du kan kjøpe grønne produkter fra en rekke øko-merker, blant annet Juice Beauty, Julisis og The Organic Pharmacy. En annen favoritt de også har her er de lavendelfylte sovemaskene i silke fra Holistic Silk.

Besøker du Gimle Parfymeri som siste stopp på shoppingrunden kan du også avslutte en deilig juledag på Gimle Kino, som ligger vegg i vegg. Dette er den eneste kinoen i Oslo med kun én sal hvor du også kan nyte et glass vin til filmen. Hva med å se «Mord på Orientekspressen» mens du koser deg med et ørlite glass tørr Riesling etter en lang dag med shopping?

LES OGSÅ: Anmeldelse av Hjemsøkt: - Ebba Steenstrup (9) leverer strålende skuespillerprestasjoner, og vi gleder oss til å se henne på lerretet i fremtiden

Julegaveshopping i Oslo: Vi deler våre beste tips!

Klassikerne

Man skal ikke avskrive handlegatene Bogstadveien eller Karl Johan helt. Selv om de begge er en turistmagnet, er det mange gode butikker her. I Karl Johan finner du blant annet varehuset Steen og Strøm, som i år har åpnet en helt spesiell julegate, Egertorget, YME og Paleet. Stikk også en tur innom Tennis om du ser etter gaver til han eller hun som er helt hekta på sneakers!

Kjedebutikken Mango finner du kun i Karl Johan, men den andre spanske favoritten, Zara, finner du både her og i Bogstadveien. Har du tenkt deg til Bogstadveien bør du jobbe deg enten opp mot Majorstuen fra Parkveien eller motsatt. I Parkveien 25 finner du By Malene Birger med naboer som Epilogue by Eva Emanuelsen, Ganni, COS og Edition.

Når du begynner å nærme deg Majorstuen, finner du Rituals i Valkyriegata 5. De er kanskje aller mest kjent for sine herlige dusjsåper i skumform, men har også ekstremt gode duftlys med lang brennetid. Uansett om du er ute etter noe til han eller henne vil du uten tvil finne julegaven her, i veldig lommebokvennelige priser. Og butikken i seg selv er et deilig avbrekk i julerushet. Her får du en kopp te, belysningen er dempet og roen senker seg.

Til slutt: Husk også å sjekke ut Oslos nye shoppinggate med butikker som Tom Wood og Isabel Marant!

Et innlegg delt av edition (@edition.no)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer