Mote

Kaja mistet jobben i pandemien - startet klesmerke fra soverommet

- Jeg hadde ikke symaskin og jeg hadde aldri sydd før.

KAJA HØGLUND: 26-åringen fra Drammen startet sitt eget merke da hun i 2020 mistet jobben som grafisk designer. Foto: Privat
KAJA HØGLUND: 26-åringen fra Drammen startet sitt eget merke da hun i 2020 mistet jobben som grafisk designer. Foto: Privat Vis mer
Publisert

2020 ble ikke helt som vi hadde tenkt. Ikke for Kaja Høglund heller. 26-åringen fra Drammen hadde nok de samme planene som oss alle: jobbe mandag til fredag, dra på hytta i påska, feriere i Sør-Europa om sommeren, og tilbringe masse tid med familie og venner.

En etter en ble planene strøket fra kalenderen, men for Kaja ble det enda litt mer fritid enn planlagt. Like etter at pandemien traff landet, mistet hun nemlig jobben som grafisk designer.

- Det var definitivt tøft. Men heldigvis er vi så heldige å bo i Norge og jeg visste at jeg kom til å få støtte fra NAV, så jeg valgte å se på det som en gyllen mulighet istedenfor å være lei meg. Foreldrene mine og kjæresten min var også veldig støttende i oppstartsfasen, og hadde tro på at jeg kom til å få det til, så det hjalp veldig.

Hun bestemte seg for å benytte anledningen til å gjøre noe hun hadde drømt om. Var det nå, midt under en pandemi at hun skulle starte klesmerket sitt?

Ja, det var det.

Like etter ble Murlong Cres lansert – rett fra ekstra-soverommet i leiligheten i Drammen. Navnet kommer fra gata Kaja bodde i mens hun studerte i Australia, Murlong Crescent. Det var også her hun lagde sitt aller første klesplagg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer