Hvor lenge holder solkrem:

Kan du bruke solkremen fra i fjor?

Det kommer helt an på hvordan du har oppbevart den og hva slags solfiltre den har.

HVOR LENGE HOLDER SOLKREM?: Sjansene er gode for at du kan bruke solkremen du åpnet i fjor sommer også i år, men det forutsetter at du har oppbevart den riktig. Foto: Scanpix
HVOR LENGE HOLDER SOLKREM?: Sjansene er gode for at du kan bruke solkremen du åpnet i fjor sommer også i år, men det forutsetter at du har oppbevart den riktig. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

å bruke en solkrem med høy faktor hver eneste dag, er noe du absolutt bør gjøre.

Det er nemlig ikke bare om sommeren at solen gjør skade på huden din, og selv om været er overskyet, utsettes du for disse strålene.

Om du likevel har droppet solkremen i vinter eller bare brukt en vanlig dagkrem med solfaktor, er det nå på tide å ta fram solkremen igjen.

Er fjorårets solkrem bra nok?

Vi eksponerer stadig mer av huden vår etter hvert som sommeren nærmer seg, og da holder det ikke med en dagkrem med solfaktor i fjeset.

Også resten av huden må beskyttes - spesielt når du er på fjellet og går/står på ski, da solen tar ekstra godt og reflekteres.

Men kan du bruke solkremen fra i fjor sommer?

– Ja, en solkrem fra i fjor som har vært oppbevart korrekt kan godt brukes i sommer, sier Gabriella Björklund, nordisk produktmanager i Vichy Nordic.

– Solkrem skal oppbevares ved romtemperatur. Hvis solkremen har vært med på stranden og blitt eksponert for solen i høy varme eller det har kommet sand i den, bør den kastes, sier hun.

LES OGSÅ: Solkremen fra i fjor er bra nok, men …

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer