Bukser

Kan du dette buksetrikset?

Vil du ha lekre gasellebein? Da går du for vårens vide bukser, men husk at de må være lange, ha høyt liv og helst et belte for maksimal effekt.

- BRUK ET TYNT BELTE: Designerne omfavner de flagrende glam-buksene fra 70-tallet denne sesongen, og styler dem med tynne belter. Fra venstre i sandfarget silke på catwalken til Max Mara, i ubehandlet denim fra Derek Lam og knall gule powerbukser signert Max Mara. Foto: All Over Press
- BRUK ET TYNT BELTE: Designerne omfavner de flagrende glam-buksene fra 70-tallet denne sesongen, og styler dem med tynne belter. Fra venstre i sandfarget silke på catwalken til Max Mara, i ubehandlet denim fra Derek Lam og knall gule powerbukser signert Max Mara. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er det ett plagg du skal investere i denne sesongen, så er det de vide lange 70-tallsbuksene. Se for deg Jane Birkin, Jerry Hall og damene i «Charlie's Angels» - kulere bukse skal du lete lenge etter. De svingte rundt beina på damene i Studio 54 i New York, langs jet-set-stripa på Rivieraen og i solfylte California.Nå er de flagrende gevantene tilbake for fullt. De tilhører slengbuksefamilien, kalles flares på engelsk og er vide fra livet og ned. I de aller ivrigste tilfellene kan de se mer ut som skjørt enn bukser. Husk på detteMen før du hopper inn i trendbuksa, er det fire gylne regler du bør være oppmerksom på, som tidligere nevnt i denne artikkelen: Buksa må være lang, helst ned til bakken Hæler er et must Overdelen skal helst være oppi buksenStore smykker setter prikken over i-en, og gå gjerne for gull!

Slik får du stilenBukser som er høye i livet passer fint til en ribbestrikket genser, som hos Marc Jacobs, eller en løs og ledig silkebluse, som vi ser hos Derek Lam. Men hvis du vil ha en stram silhuett, gjør du som Max Mara og styler buksen med en tettsittende singlet eller langermet topp, gjerne i en farge som går ton-i-ton.For maksimal effekt bruker du et tynt belte som matcher buksen. La gjerne håret henge løst, og kjør på med platåsko.Det som er så fint med disse buksene er dessuten at de kan pyntes opp og ned. Og hvis du går for en anvendelig farge som grått eller beige kan den brukes når som helst. Men ikke vær redd for å kjøre på med sterke nyanser som knall rosa, lilla og oransje. Hver dag er en fargefest denne våren og sommeren, nemlig. Ton heller ned tilbehøret og de øvrige fargene, hvis du synes det blir litt overkill.Mer buksemoteKlar for den klassiske slengbuksa, som går skrått utover fra knærne? KK.no gir deg også tipsene om hvordan du kan style denne.I vår gjør også snekkerbuksene comeback, chinosen er hetere enn noensinne og Linda Lorentzen hos Spalt PR har stor tro på de gulrotformede jeansene. Enten du elsker dem eller hater dem, blir vi heller ikke kvitt leggingsene med det første. Se vårens aller lekreste leggings her. Også haremsbuksen ser ut til å holde stand ut sesongen. Her får du vite hvordan du bruker den vanskelige buksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer