Lindex

Kan du rulle- og stappetrikset?

Genialt for deg som er glad i deilige, store ull- og strikkegensere.

Publisert
Sist oppdatert

Nå som sommerferien snart er over for de fleste, og den maritime shortsen har flyttet litt lenger inn i skapet, er det på tide å se hva høstmoten har å by på.

Følelsen av å smyge inn i en lun og deilig strikkegenser, spasere i høstløvet i en røff lang frakk og kjenne det myke ullskjerfet mot huden, er noe de fleste av oss kan sette pris på.

KK.no fikk smugkikke på Lindex' nye jubileumskolleksjon, som lanseres 1. september i forbindelse med at kleskjeden fyller 60 år. 

- Husk å rulle og stappe

Noen av nøkkelplaggene i kolleksjonen er løse ledige ullgensere i pastellfarger, skinnskjørt og herreinspirerte frakker.

Alt skal kunne mikses og matches sammen, men det er en helt spesiell ting du kan gjøre for å gjøre stilen ekstra spennende.

- Hvis du vil få skikkelig dreisen på et antrekk, så ruller du opp ermene på både jakker og gensere. Og genseren stapper du nedi hva det skal være, som skjørt, jeans eller dressbukser, sier Kathrine Sørland, som er fashion advisor for Lindex, til KK.no.

PUTT GENSEREN OPP I SKJØRTELINNINGEN OG DRA OPP ERMENE: - Jeg elsker å stappe alt oppi skjørt og bukser, det gir en fin vri på antrekket, sier Kathrine Sørland. Foto: Cecilie Leganger
PUTT GENSEREN OPP I SKJØRTELINNINGEN OG DRA OPP ERMENE: - Jeg elsker å stappe alt oppi skjørt og bukser, det gir en fin vri på antrekket, sier Kathrine Sørland. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Dette er en stylingteknikk du kommer utrolig langt med. Sørland er selv en ihuga rulle-og-stappe-entusiast, og sammen med et halskjede og en fin veske, får hun en kul stil.

Fordelen ved å ha toppen oppi underdelen, er dessuten at du får en fin midje. Når du ruller opp genserermet og viser fram håndleddet, som jo er kroppens smaleste del, får du også mer fasong.

RULL OPP ERMENE: Ikke bare blir jakken litt kulere, men ved å vise fram håndleddet, som jo er kroppens smaleste del, får du en fin figur. Foto: Cecilie Leganger
RULL OPP ERMENE: Ikke bare blir jakken litt kulere, men ved å vise fram håndleddet, som jo er kroppens smaleste del, får du en fin figur. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Skap kontraster

Vil du knekke høstens kleskode, mikser du dessuten maskuline og feminine plagg om hverandre. Slik får du en spennende stil som bare er din.

- En smart drakt er super å kombinere med en sart blondetopp, hvis du vil være fin, for eksempel, eller så kan du style dressbuksen med en kjempekul strikkegenser, sier Sørland.

Hemmeligheten er å skape kontraster med ulike farger, gå for ulike materialer som skinn mot blonder, og silke mot røff strikk, og kjøre både pyntede og avslappede plagg på en gang.

FINT Å MIKSE OG MATCHE FEMININE OG MASKULINE PLAGG: En sart silkebluse til en stram dress, en metallisk veske til en lun strikkegenser eller en søt blondetopp til en skinnbukse skaper kontraster og en spennende stil. Foto: Cecilie Leganger
FINT Å MIKSE OG MATCHE FEMININE OG MASKULINE PLAGG: En sart silkebluse til en stram dress, en metallisk veske til en lun strikkegenser eller en søt blondetopp til en skinnbukse skaper kontraster og en spennende stil. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Tenk også på volum og linjer - når et helt antrekk er stramt og ettersittende, blir det kjedelig. Få heller mer balanse med en posete bukse, genser eller jakke.

Kåpene - jakkene - frakkene

Når det kommer til yttertøyet i kolleksjonen, skiller en lang hvit kåpe med store krager seg litt ut. Den kan du fint dra opp til ørene for en smart detektivstil.

- Den kan brukes over en pyntet dressbukse eller et par sorte skinny jeans.

Den maskuline herrefrakken har også blitt litt mer feminin, og er super å bruke til et par pene bukser og røffe boots, eller et par pumps og et kort skjørt.

Fuskepelsen er heller ikke kastet på dør, og finnes i varme bruntoner.

Høstens it-kløft er bak

SLIK ER HØSTENS JAKKER HOS LINDEX: Fuskepelsen er fortsatt i motebildet, men nå skal vi også kle oss i elegante hvite kåper med høye krager og herreinspirerte frakker. Foto: Cecilie Leganger
SLIK ER HØSTENS JAKKER HOS LINDEX: Fuskepelsen er fortsatt i motebildet, men nå skal vi også kle oss i elegante hvite kåper med høye krager og herreinspirerte frakker. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Som KK.no allerede har konstatert, har utringningen flyttet fra bysten og bak på ryggen, og det ser vi også på mange av høstens kjoler

Men selv om vi er mange som synes bar rygg er stilig, er det ikke til å komme bort i fra at det er litt pes, siden vi ikke kan gå i bh.

- Men her er det mange gode triks, vet du. I vanlige butikker får du tak i sånne fine pads som du kan sette utenpå eller pushe opp, og du teiper dem bare fast, sier Sørland.

- Jeg synes ofte det er mer sensuelt og sexy å se en åpen rygg enn en cleavage, og det tror jeg mange gutter er enige med meg i.

FORAN OG BAK: - Jeg synes ofte det er mer sensuelt og sexy å se en åpen rygg enn en cleavage, og det tror jeg mange gutter er enige med meg i, sier Sørland. Foto: Cecilie Leganger
FORAN OG BAK: - Jeg synes ofte det er mer sensuelt og sexy å se en åpen rygg enn en cleavage, og det tror jeg mange gutter er enige med meg i, sier Sørland. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Slik skal skjerfet knytes

Høstens mange skjerf kommer i fargerike mønster, eller ensfarget grått, brunt eller sort. Søte pasteller er også moderne, og dyreprinten holder stand.

Men hvordan i all verden skal vi knyte det?

- Jeg surrer det bare rundt, jeg, på avslappet og ledig vis så det ikke skal se så anstrengt ut. Avanserte knuter kan for meg bli litt for ordentlig, jeg liker mer orden i uorden, sier Sørland.

Skinn på skinn på skinn

BARE Å SURRE DET RUNDT HALSEN: Selv om det finnes mange fiffige knuter man kan lære seg, synes Sørland det aller fineste er å surre skjerfet rundt halsen - enkelt og greit. Foto: Cecilie Leganger
BARE Å SURRE DET RUNDT HALSEN: Selv om det finnes mange fiffige knuter man kan lære seg, synes Sørland det aller fineste er å surre skjerfet rundt halsen - enkelt og greit. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Har du ikke allerede en skinnjakke i skapet hjemme, er denne høsten tiden for å skaffe deg èn. Den går igjen overalt, og kan brukes til absolutt alt.

- Ja, skinnjakken går til alt, og kan kombineres sammen med en skinnbukse for en rå stil, eller brukes til et fint strikkeplagg for et mildere uttrykk, tipser Sørland.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer