KK tester TikTok maskara:

- Kan en maskara til 40 kroner virkelig gjøre jobben?

– Jeg er veldig positivt overrasket!

MASAKARA: Tre journalister i KK-redaksjonen testet den nye trendy maskaraen til 40 kroner! Her er resultatet. FOTO: Ida Bergersen
MASAKARA: Tre journalister i KK-redaksjonen testet den nye trendy maskaraen til 40 kroner! Her er resultatet. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TikTok er plassen å være for å komme over nye produkter og hva som trender. Mange ulike trender har hatt utspring fra den populære plattformen – og alt fra hacks til trening- og sminketrender sprer seg i rekordfart på appen.

De siste ukene har det vært flere influensere som har testet en spesiell maskara, nemlig «I Love Extreme Crazy Volume Mascara» fra Essence til 40 kroner! Én av dem er Elin Woodie (Se videoen her!)

Men kan den måle seg med de dyrere variantene?

KK tester – dette synes vi:

Vi i KK elsker å teste nye skjønnhetsprodukter. Derfor bestemte vi oss for å se om billig-maskaraen kunne måle seg opp mot våre andre favoritt-maskaraer.

Dommen får du her:

- Kan en maskara til 40 kroner virkelig gjøre jobben?

Mina Knudsen, sosiale medier-ansvarlig

– Etter å ha testet mange ulike maskaraer for å finne min favoritt, har jeg i et par år sverget til Lancôme Hypnôse. Den er ikke akkurat billig (355 kroner!), så derfor ble jeg veldig nysgjerrig på om 40-kroners maskaraen kunne måle seg!

– Problemet mitt er ofte at maskaraer drysser veldig utover dagen og at jeg blir sort under øynene etter noen timer på kontoret, eller etter trening. Vel, her ble jeg veldig positivt overrasket!

– Jeg tok på Lancôme på venstre øye og Essence på høyre øye for å se forskjellen mellom de jeg skulle teste. Jeg synes man kunne se at det var to ulike maskaraer, hvor Lancôme «la seg» litt bedre på vippene og var ikke like klumpete som Essence. Derimot var lengden på Essence bedre enn Lancôme sin. Så da var spørsmålet hvordan de ville holde seg gjennom en dag på jobb og en high intensity treningstime.

Minas konklusjon av «I Love Extreme Crazy Volume Mascara» fra Essence:

 • Hvordan er volum? Den gir volum etter 1–2 strøk.
 • Gir den fyldige vipper? Den gir fylde, men ikke like godt som den jeg allerede bruker fra Lancôme.
 • Klumper den seg? Den er litt mer «klumpete» enn den jeg vanligvis bruker, men det er ikke nødvendigvis negativt.
 • Holder den? Den holder seg gjennom en arbeidsdag – og drysser ikke! Og den takler en treningsøkt – uten at jeg er sort under øynene etterpå.
 • Ville jeg kjøpt den igjen? En backup-maskara til 40 kroner? Helt klart!

Ida Bergersen, journalist

- Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til denne maskaraen, på grunn av prisen. Kan en maskara til 40 kroner virkelig gjøre jobben? Til vanlig sverger jeg til min favoritt gjennom minst 10 år – L'Oréal Telescopic. Men denne rosa saken fra Essence overrasket, på en god måte!

Idas konklusjon av «I Love Extreme Crazy Volume Mascara» fra Essence:

 • Hvordan er volum? Jeg synes den gir ganske bra volum. Vippene får fin lengde.
 • Gir den fyldige vipper? Ikke like fyldige som jeg er vant til, men absolutt ikke dårlig!
 • Klumper den seg? Jeg synes den separerer vippene fint, så lenge man ikke overdriver. Da kan den klumpe seg noe, men ikke mye.
 • Holder den? Jeg synes den holder veldig bra. Til og med gjennom en svett treningsøkt! Ikke mye svertet av.
 • Ville jeg kjøpt den igjen? Det kunne jeg ha gjort! Mye penger å spare her i hvert fall.
MED OG UTEN MASKARA: Dette resultatet kan man vel ikke klage på? Foto: Privat
MED OG UTEN MASKARA: Dette resultatet kan man vel ikke klage på? Foto: Privat Vis mer

Eline Lauritzen, journalist

– Jeg har aldri hatt så lange vipper før som med denne maskaraen, og dét bare etter få strøk. Jeg ble veldig giret av det og tenkte umiddelbart at dette er min nye favoritt. Til tross for det, har denne testen minnet meg på at jeg nok er ganske kresen når det kommer til maskara. Jeg har brukt den samme fra Estée Lauder til rundt 300 kroner i sikkert 15 år.

– Da maskaraen utover den første dagen gjorde meg mørk under øynene, innså jeg at jeg hater dryssing. Det jeg likevel stusser over, er at den ikke drysser merkbart under trening – det er positivt, og for meg også et krav.

VINNER PÅ VOLUM: Bildet til venstre viser med og uten «I Love Extreme Crazy Volume Mascara». Bildet til høyre viser test-maskaen ved siden av min faste fra Estée Lauder. FOTO: Privat
VINNER PÅ VOLUM: Bildet til venstre viser med og uten «I Love Extreme Crazy Volume Mascara». Bildet til høyre viser test-maskaen ved siden av min faste fra Estée Lauder. FOTO: Privat Vis mer

Elines konklusjon av «I Love Extreme Crazy Volume Mascara» fra Essence:

 • Hvordan er volum? Jeg visste ikke at jeg kunne få så lange vipper!
 • Gir den fyldige vipper? Ja, men det er ikke så stor forskjell fra hva jeg er vant med fra min faste maskara.
 • Klumper den seg? Nei, ikke i det hele tatt. Stort pluss!
 • Holder den? Den holder generelt bra, men ved lunsjtider må jeg fjerne de mørke skyggene under øynene. Holder likevel godt under trening.
 • Ville jeg kjøpt den igjen? Nei, men under tvil. Til den prislappen skulle jeg ønske at dette er min nye favoritt, men det er det ikke. Jeg velger heller en maskara som ikke drysser til en stivere pris enn en som gir meg de lengste vippene jeg noen gang har hatt.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer