Uren Hud

Kan en uke uten sminke gi finere hud?

Dette mener eksperten.

SMINKEFRI: Vi har hørt med eksperten om det å ta seg en sminkefri periode  kan ha positive resultater for huden.  Foto: All Over Press Norway
SMINKEFRI: Vi har hørt med eksperten om det å ta seg en sminkefri periode kan ha positive resultater for huden. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du plaget med uren hud, som nupper, svarte prik i ansiktet?

Da har du kanskje, i likhet med mange andre, vurdert å ta noen dagers pause fra sminkepungen?

Det er selvsagt bra å la huden puste fra tid til annen, men vil det å droppe sminken, i én uke for eksempel, kunne redusere urenhetene?

LES OGSÅ: Hverdagstabben som gir uren hud

Sminken din har alt å si

EKSPERTEN: Ann-Kristin Stokke.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Ann-Kristin Stokke. Foto: Privat Vis mer

Ann-Kristin Stokke, som er fagsjef i Skintific AS, forteller at det kommer helt an på hva slags sminke du bruker til vanlig.

- Dersom du bruker tradisjonell sminke som inneholder komedogene ingredienser som bidrar til tilstopninger og kviser, eller sminke som ikke er tilpasset huden din, vil du sannsynligvis oppleve at huden din blir bedre etter noen dager.

Det samme gjelder hvis du bruker en oljebasert foundation på en fet hud.

- Rike og nærende foundations med mye olje vil nemlig bidra til kviser og tilstopninger hos personer med utbruddsdisponert hud. Det gjelder også komedogene ingredienser som mineraloljer, lanolin, isopropyl myristate og så videre.

FOUNDATION: En nærende foundation med mye olje vil kunne bidra til kviser og tilstopninger hos personer med utbruddsdisponert hud.  Foto: Fotolia
FOUNDATION: En nærende foundation med mye olje vil kunne bidra til kviser og tilstopninger hos personer med utbruddsdisponert hud. Foto: Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Vær forsiktig med mye sminke på kvisen

Mineralsminke kan gi bedre hud

Videre forteller eksperten at enkelte typer sminke, som for eksempel mineralsminke, kan gi bedre hud enn om man går uten.

- En tilpasset mineralsminke vil kunne ha en positiv effekt på urenheter, da den pleier og fukter huden samtidig som den inneholder mineralet sinkoksid som brukes til å behandle og lege hud som er plaget av utbrudd.

- I tillegg inneholder de fleste mineralsminke-serier UV-beskyttelse, som er positivt for all hud – ikke minst for å beskytte hud som er utsatt for kviser mot post inflammatorisk hyperpigmentering, sier hun.

MINERALSMINKE: Noen vil kunne få bedre hud av å gå med mineralsminke, enn uten.  Foto: kuleczka - Fotolia
MINERALSMINKE: Noen vil kunne få bedre hud av å gå med mineralsminke, enn uten. Foto: kuleczka - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Sjekk ingrediensene før du kjøper mineralsminke

Ikke alltid nødvendig å droppe sminken

Vil du anbefale kvinner å ta en pause fra sminkepungen av og til, uansett om de har fin hud eller ikke?

- Både ja og nei med tanke på at de som bruker riktige produkter kan få finere hun med sminke enn uten.

- Det er kanskje ikke hver dag man føler behov for å legge en full makeup, dersom man kun skal ut å gå en søndagstur for eksempel. Men det vil uansett være lurt å legge foundation eller mineralpudder med SPF for å få den nødvendige daglige UV-beskyttelsen. For husk; 75 prosent av alle UV-skader skjer i dagliglivet.

Videre forteller Stokke at det beste du kan gjøre for huden din er ikke å ta en pause fra sminkepungen, men å fjerne sminken ordentlig hver eneste kveld.

- Uansett hvor hudpleiende sminken din er, vil den blande seg med hudens egne avfallsstoffer og talg, og gi deg gusten, tilstoppet hud. Ofte er det ikke sminken i seg selv som gir de store hudproblemene, men manglende rensing, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer